Quantcast

Į kampą įspausti graikai: kausimės iki galo, kad serija būtų grąžinta į Pirėjų

Pirėjo „Olympiakos“ ekipa pasitinka kol kas svarbiausią šio sezono mūšį. Pralaimėjęs šį vakarą Kaune, Pirėjo klubas savo žygį šio sezono Eurolygoje būtų priverstas baigti.

Klubui, kuris per pastaruosius šešerius metus Eurolygos finale žaidė keturis kartus tai būtų skausmingas smūgis. Juolab, kad „Žalgiris“ reguliariojo sezono pabaigoje Pirėjuje buvo laikomas kaip vienas patrauklesnių kąsnelių atkrintamosiose.

Visgi dabar viskas apsivertę aukštyn kojomis. Graikijos vicečempionai serijoje atsilieka 1-2, o ketvirtosios rungtynės vyks Kaune, kur prieš dvi dienas Iannio Sfairopoulo auklėtiniai parodė visiškai subliuškusį veidą, kauniečiams nusileisdami 60:80.

„Olympiakos“ stovykloje ir toliau netrūksta problemų. Su nuskausminamaisiais toliau rungtyniauja Nikola Milutinovas, Georgas Printezis, Kostas Papanikolaou ir Janis Strelnieks, o būtent šių žaidėjų indėlio kol kas Pirėjo klubui gyvybiškai trūksta.

Visgi bent jau žiniasklaidai graikai išlaiko griežtą toną. Prieš rungtynes „Olympiakos“ puolėjas Papanikolaou kalbėjo tik apie serijos grąžinimą į Graikiją.

„Mums tai bus finalas. Visi esame patyrę, daug kartų žaidėme tokias rungtynes, esame buvę tokioje situacijoje ir žinome, kaip sunkiomis akimirkomis likti kartu. Kausimės iki galo, kad serija būtų grąžinta į Graikiją. Žinoma, patirtis yra mūsų pranašumas, tačiau to nepakanka.

Šįkart turime pranokti save. Neprivalome sužaisti tobulų rungtynių, tačiau turime žaisti kaip „Olympiakos“, kuris spindėjo viso sezono metu“, – sakė K. Papanikolaou.

Dar prieš išvyką į Kauną „Olympiakos“ treneris Sfairopoulos kalbėjo, kad psichologinis pranašumas priklauso jo auklėtiniams. Dabar situacija kita – arba graikai šį vakarą laimi, arba sezoną Eurolygoje baigia.

Dabar I. Sfairopoulo užduotis bus iš naujo užkurti savo auklėtinius ir tikėtis neišvysti tokių šiurpių skaičių kaip vos vienas G. Printezio pataikytas metimas iš 10 ar visi 6 pro šalį skrieję Vassilio Spanoulio tritaškiai.

„Turime žaisti su didesne energija ir aistra, reikia skaityti „Žalgirio“ gynybą ir išvengti klaidų, – sakė „Olympiakos“ treneris. – Tokiose rungtynėse svarbiausia yra atsidavimas, jis turi viršyti nuovargį. Tikiuosi, kad pademonstruosime tai, kadangi tas veidas, kuris buvo parodytas trečiajame mače, nebuvo mūsų.

Turime susitaikyti, kad komandoje turime daug traumuotų žaidėjų, o tai veikia mūsų mikroklimatą. Visgi dabar negali būti jokių pasiteisinimų, turime laimėti.“

Ketvirtoji „Žalgirio“ ir „Olympiakos“ serijos dvikova – šįvakar 20 val. Kaune.


Šiame straipsnyje: OlympiakosŽalgirisEurolyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

tiki-taka

tiki-taka portretas
Užspeistas į kampą katinas gali virsti tigru, todėl šiandien reikia būt atsargiems, ir kautis iš visų jėgų...Tikėkimės Žalgirio pergalės

SIMAS

SIMAS portretas
Butu, gerai jiems duoti i kaulus dar didesniu skirtumu, uz ju pasiputima..ir savęs aukstinima, tai, turėtų, dar daugiau susikoncentruoti Zalgirio krepsininkai....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių