Quantcast

„Hoptrans-Sirenų“ ekipą sustiprino Australijos lygoje lygių neturėjusi amerikietė

  • Teksto dydis:

Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ komandą papildė dar viena amerikietė. Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionės pasirašė sutartį su 28 metų puolėja Candace Williams.

185 cm ūgio amerikietė 2015–2016 metų sezone rungtyniavo ketvirtoje Australijos lygoje ir vilkėjo Kokburno „Cougars“ komandos marškinėlius. Australijos lygoje puolėja buvo tiesiog nesustabdoma ir savo komandoje neturėjo lygių.

Per 20 mačų puolėja ant parketo vidutiniškai praleisdavo po beveik 38 minutes, pelnydavo po 28 taškus, atkovodavo 16 kamuolių, atlikdavo po beveik 2 rezultatyvius perdavimus ir rinkdavo 42 naudingumo balus.

C. Williams dvitaškius realizuodavo 46 procentų taiklumu, tritaškius – 40 procentų taiklumu, o baudos metimus – 78,4 procentų.

Prieš pradėdama profesionalės karjerą amerikietė studijavo ir rungtyniavo Naujojo Hampšyro (JAV) universiteto komandoje. Baigusi studijas 2010 metais išvyko į Vokietiją, kur rungtyniavo penkerius metus, o prieš persikeldama į Australiją gynė ir „Charnay“ ekipos iš Prancūzijos garbę – vidutiniškai 15,1 taško ir 7,4 atkovoto kamuolio.

Tai bus antroji legionierė „Hoptrans-Sirenų“ ekipoje. Kiek anksčiau LMKL čempionės pasirašė sutartį su amerikiete vidurio puolėja Tori Jarozs, o šį tarpsezonį jau pratęsė sutartis su vyriausiuoju treneriu Linu Šalkumi, trenerio asistentu Ričardu Maceina, krepšininkėmis Gintare Jasiunskaite, Akvile Baronėnaite ir Kornelija Balčiūnaite. Galiojančius kontraktus su klubu turi gynėjos Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė ir Rasa Knyzaitė, puolėja Karolina Ambotaitė bei vidurio puolėja Livija Sakevičiutė.

Prie komandos taip pat prisijungė gynėja Dalia Belickaitė, įžaidėja Gabrielė Gutkauskaitė bei puolėja Eglė Tarasevičiūtė.

„Hoptrans-Sirenų“ startas LMKL jau spalio 4 dieną Garliavoje maču su Vilniaus „Kibirkštimi“, o kiek vėliau Kauno rajono klubas stos į kovą ir Europos taurės turnyre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių