Quantcast

A. Guoga apie konkurenciją „Žalgiriui“: mūsų biudžetas turi būti 10 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Naujasis Vilniaus „Lietuvos ryto“ savininkas Antanas Guoga kartu su Vilniaus meru Remigijumi Šimašiumi ketvirtadienį surengė atvirą susitikimą su sirgaliais.

Krepšinį Vilniuje į praeityje buvusias aukštumas norintis sugrąžinti Guoga diskusijos metu teigė, kad „Lietuvos rytui“ reikalingas penkis kartus didesnis biudžetas, jog šis galėtų mesti rimtą iššūkį Lietuvoje dominuojančiam Kauno „Žalgiriui“.

„Iš pradžių reikia galvoti apie struktūrą ir apie tuos žmones, kurie dirba. Mes galime mesti 20 milijonų eurų į balą, supirkti žaidėjus labai trumpam laikotarpiui ir nepasiekti rezultatų. Reikia sukurti labai rimtą, ilgailaikę ir tvarią sistemą. Investuoti pinigus ne tik į žaidėjus, bet ir į tuos aplinkinius vilniečius, kurie norės dirbti su komanda ir vesti mus į priekį.

Reikia pasimokyti iš Tel Avivo „Maccabi“ modelio. Lankiausi pas Davidą Blattą prieš jam išvykstant į NBA. Net pusę biudžeto ten įeina į visą personalą. Kad konkuruotume su Kauno „Žalgiriu“, mūsų biudžetas turi siekti apie 10 milijonų eurų. Dabar tas biudžetas – 2 milijonai eurų“, – savo įžvalgomis dalijosi Guoga.

Pokalbio eigoje buvo paliestas šiuo metu bene jautriausias klausimas ištikimiausiems klubo sirgaliams dėl besikeisiančio komandos pavadinimo.

„Tikrai komandos pavadinimas nebus „Statyba“, – pabrėžė „Lietuvos ryto“ vadovas, kurio atsakymą susirinkusieji palydėjo aplodismentais. – Manau, kad labai natūralu yra turėti vienerių metų pereinamąjį laikotarpį. Šiais metais pavadinimas greičiausiai liks „Lietuvos rytas“, nes reikia pagerbti Gedvydą Vainauską, jo įdirbį ir nedaryti kardinalių sprendimų. Bet 100 proc. keisime pavadinimą po ateinančio sezono ir šiai dienai pirmaujantis pavadinimas – „Rytas“.

Jeigu prisijungs kokia nors įmonė, kuri norės investuoti penkis milijonus eurų per metus į klubo pavadinimą, tai mes visi pasitarę sutiksime, kad galime tai labai rimtai svarstyti.“

„Dalininkų pozicija buvo tokia, kad nereikėtų grįžti prie „Statybos“. Vienijanti mintis – „Rytas“, ką ir skanduoja visi sirgaliai, o įdėjų buvo visokių – „Vilkas“, „Vytis“, „Vilnius“. Gal atsiras kažkoks kitas, bet „Rytas“ yra realiausias“, – antrino meras.

Kad konkuruotume su Kauno „Žalgiriu“, mūsų biudžetas turi siekti apie 10 milijonų eurų. Dabar tas biudžetas – 2 milijonai eurų.

Prakalbus apie dažnai besikeičiančius „Lietuvos ryto“ trenerius, Guoga pažymėjo, kad Rimo Kurtinaičio tolimesnė ateitis Vilniuje priklausys nuo kito sezono rezultatų.

„Turime būti atviri visiems scenarijams. Jeigu Rimas nori likti Vilniuje ir jeigu rezultatai yra geri, mes matome strategiją. Nepasakytume šiandien, kad pasirašome penkerių metų sutartį su Kurtinaičiu.

Labai sunku ištisai keisti trenerius ir tikėtis rezultatų“, – sakė Europos Parlamento narys.

Kalbant apie finansinę „Lietuvos ryto“ pusę, Guoga pažadėjo iki liepos 1-osios atskleisti visus klubo skaičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užsimanė kiaulė bananų

Užsimanė kiaulė bananų portretas
Klausyk tu Guogi, o b.y.b.i.o. į dantis nenori? Svoločius sugalvojo kaip melžti pinigus.

pilietis

pilietis portretas
Sportas prie sovietų buvo P[OLITIKA, dabar -BIZNIS. Ir prašyčiau valstybės biudžeto pinigų tam neeikvoti. Nei valstybės, nei savivaldybių. Ponas Guoga - prakutęs per gebėjimus LOŠTI, o lošimas kortomis turi aferizmo apraiškų. Ne visiems tai duota, bet gyvenime, POLITIKOJE, tokių lošėjų reiktų vengti. Tai mano nuomonė. Apmaudu, kai ant kiekvieno kampo steigiasi visokie lažybų, kazino centrai, kurie surenka pinigus iš nelaimėlių ''lošėjų'' ir įvairiaplaukių banditėlių....Juk tam ir lombardai dirba VISĄ PARĄ.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių