Quantcast

Gruzinų aukštaūgių nesustabdę lietuviai patyrė nesėkmę

  • Teksto dydis:

Klaipėdos „Švyturio“ šeštadienį baigėsi tarptautinis „Kidy Tour Cup“ turnyras, kurio finalo rungtynėse susitiko Lietuvos ir Gruzijos komandos. Lietuviai varžovams nusileido rezultatu 70:81 (21:25; 19:8; 19:25; 11:23) ir turnyre buvo priversti tenkintis antrąja vieta.

Abi komandos savo pusfinalio rungtynėse turėjo paplušėti gana rimtai – gruzinai 63:59 palaužė Latvijos rinktinės pasipriešinimą, o turnyro šeimininkai – Lietuva – 59:58 įveikė svečius iš Lenkijos.

„Kidy Tour Cup“ turnyro finale Lietuvos rinktinės štabas ir vėl negalėjo verstis traumuotais Mariumi Grigoniu bei Evaldu Kairiu. Mantui Kalniečiui ir Jonui Mačiuliui suteiktas dar vienas laisvas vakaras, o po vakar rungtynių į Vilnių pasitikti savo naujagimio išvykusį Joną Valančiūną lietuvių paraiškoje šį vakarą pakeitė Donatas Motiejūnas.

Rungtynes startinėje Lietuvos komandos sudėtyje pradėjo šie žaidėjai: Lukas Lekavičius, Martynas Gecevičius, Rokas Giedraitis, Edgaras Ulanovas, Donatas Motiejūnas.

Rungtynes geriau pradėjo svečiai, kurie greitai pabėgo į priekį – 3:10. Ypatingai sunkiai lietuviams sekėsi tvarkytis su gruzinų aukštaūgiais  G. Shermadini ir T. Shengelia , kurie ne kartą gavo šansus kartoti savo atakas. Po M. Gecevičiaus tritaškio ir A. Gudaičio metimo skirtumas kėlinio viduryje buvo kiek sumažėjęs, bet svečiai netrukus vėl atstatė solidžią savo persvarą – 12:21. Ketvirčio pabaigoje poroje greitų atakų blykstelėjo M. Kuzminskas, iš viršaus galingai krovė A. Gudaitis, tad po pirmųjų dešimties minučių šeimininkų deficitas buvo sumažėjęs iki keturių taškų – 21:25.

 

 

Antrąjį kėlinį dviem taškais su pražanga pradėjo A. Gudaitis, taiklų metimą pridėjo E. Ulanovas ir lietuviai pirmą kartą išsiveržė į priekį – 26:25. Abi komandos taškus rinko gana sunkiai, bet, daugiausiai baudų metimais, lietuviai persvarą išlaikė – 36:31. Kėlinio pabaigoje dvi greitas atakas sėkmingai užbaigė A. Gudaitis ir D. Gailius, o tai leido lietuviams į ilgąją pertrauką išeiti susikūrus kiek saugesnę persvarą – 40:33.

Antrąją rungtynių dalį abi ekipos pradėjo kelis kartus apsikeisdamos taikliais metimais iš po krepšio, bet skirtumui tai didesnės įtakos nedarė, nes lietuviai toliau pirmavo – 44:37. Kėlinio viduryje svečiai pelnė penkis taškus be atsako ir kiek priartėjo – 46:43. Žaidimas tapo dar labiau atviras, o toks stilius parankesnis buvo Gruzijos komandai, kuri po kelių sėkmingų atakų ne tik išlygino, bet ir persvėrė rezultatą savo naudai – 49:50. Svečių įžaidėjas M. Dixon pataikė du tritaškius, kurie leido gruzinams išlaikyti savo persvarą – 56:58. Paskutinėje lietuvių atakoje iš toli taikliai šovė A. Milaknis, taip po trijų kėlinių minimalų pranašumą grąžindamas šeimininkams – 59:58.

Paskutinįjį ketvirtį svečiai pradėjo penkiais taškais be atsako, taip vėl išsiverždami į priekį 59:63. Kėlinio eigoje pataikę porą itin sudėtingų metimų gruzinai išsaugojo savo persvarą – 63:68. Tačiau Lietuvos komanda, daugiausia A. Gudaičio pastangomis, varžovus laikė netoli – 67:70. Tačiau apsukų nemažino ir svečiai – pelnę dar keturis taškus atitrūko dar kiek labiau – 67:74. Lietuviai atakuodami ėmė vis labiau strigti, o tuo pasinaudoję gruzinai po G. Shermadini ir D. Sanadze metimų pabėgo jau rekordine dvylikos taškų persvara – 69:81. A. Gudaitis dar pridėjo vieną baudos metimą, bet jis nieko iš esmės nepakeitė ir pergale rezultatu 70:81 bei „Kidy Tour Cup“ turnyro laimėtojų vardais džiaugėsi Gruzijos rinktinė.

Lietuva: A. Gudaitis – 17 (8 atk. kam.), M. Kuzminskas – 10, D. Motiejūnas – 9 (3/8 metimai „iš žaidimo), L. Lekavičius ir A. Milaknis – 8, M. Gecevičius – 4, R. Giedraitis, E. Ulanovas ir E. Bendžius – 3, D. Gailius ir A. Juškevičius – 2, M. Girdžiūnas – 1

Gruzija: T. Shengelia – 19 (8 atk. kam), G. Shermadini – 17 (12 atk. kam.), M. Markoishvili – 13, M. Dixon – 12, G. Tsintsadze (10 rez. perd.) ir D. Sanadze – po 10.

Po šių rungtynių taip pat galutinai paaiškėjo, jog pirmasis žaidėjas, su kuriuo atsisveikinti nusprendė rinktinės trenerių štabas, yra jaunasis vidurio puolėjas Martynas Sajus.

Dabar Lietuvos rinktinė pradės treniruočių stovyklą Kaune, o artimiausi draugiški susitikimai lauks rugpjūčio 8-9 dienomis, kai trijų komandų turnyre Orleane bus kovojama su Kroatijos ir Prancūzijos rinktinėmis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

NUOMONĖ

NUOMONĖ portretas
Pirmosios rungtynės parodė , kad Lietuvos rinktinė žaidžia silpnai, o metimai į krepšį klaikiai netaiklūs

Trumpoji žinia

Trumpoji žinia portretas
Genacvalės pelnytai sukapojo labusus.

Gėda sarmata

Gėda sarmata portretas
Vadintis elitine komanda, užuot pralošti stiprioms komandoms, pvz. , kaip Turkija , Prancūzija, Serbija, jau nekalbant apie Ispaniją ir t.t, o čia, pas save, namie, prašikinėti kažkokioms lenkijoms ar gruzijoms, tai klausimas: už ką moka žmogai šitokius pinigus už bilietą, kai žiūrovų, kurie juos palaiko, šitaip juos,,pagerbia"!! su tokiu f*****g lošimu!!!....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių