Quantcast

G.Krapikas: išbandėme atkrintamųjų varžybų ritmą

Kol Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionas Kauno „Žalgiris“ įrodinėjo savo pranašumą prieš Baltijos krepšinio lygos (BBL) nugalėtojus „Šiaulius“, Gintaro Krapiko sprendė savas užduotis – tikrino ginklus, kuriuos, galbūt panaudos LKL atkrintamosiose varžybose.

„Kas nutiko? Mažiau įmetėm, - po 65:86 pralaimėtos dvikovos su žalgiriečiais šypsojosi „Šiaulių“ treneris Gediminas Petrauskas. - Gaila, kad nepavyko varžovui labiau pakutenti nervų. Bet kuriuo atveju, buvo nebloga repeticija prieš atkrintamąsias varžybas, kuriose laukia kažkuris iš LKL grandų“.

„Žalgiris“ įjungė aukštesnę pavarą, pradėjo rimčiau gintis. Antras kėlinys buvo prasčiausias, jis ir nulėmė rungtynių baigtį. Negaliu sakyti, kad paskui žaidėme gerai. Žaidėme taip, kaip leido žalgiriečiai. O jie rungtyniavo kibiai, nesuteikė laisvės. Gaila, kad per tą antrąjį kėlinį jiems suteikėme tą saugų atstumą. Turime traumuotų žaidėjų. Nežaidė Vytas Šulskis, neplanavome, kad žais Gintaras Leonavičius, bet jis gerai jautėsi per apšilimą, tad leidome žaisti. Tačiau kai kuriuose momentuose jautėsi, kad jam šiek tiek trūksta“, - dėstė jis.

Paklaustas, kaip vertina sezono rezultatus, „Šiaulių“ varininkas pripažino, jog sezonas nebuvo labai geras.

„Jei esi 7-as ir į varžovus gausi LKL grandą, tai nėra gerai. Liūdniausia, kad kituose turnyruose, pavyzdžiui, Baltijos taurėje mums gerai sekėsi (šiauliečiai tapo BBL čempionais), o LKL – per daug rungtynių pralaimėjome, kai galėjome laimėti“, - sakė G.Petrauskas.

Jo kolega G.Krapikas, atvirkščiai, prieš atkrintamąsias varžybas buvo pakilios nuotaikos. Tiesa, ir jis turėjo priekaištų savo auklėtiniams.

„Ilgokai užtrukome, kol atitrūkome. Leidome priešininkui per pirmąjį kėlinuką įmesti neįtikėtinai daug – 26 taškus“, - aiškino „Žalgirio“ vairininkas.

„Tačiau vėliau žaidėme taip, kaip norime. Su agresyvia gynyba, lengvais taškais, poziciniu puolimu. Džiugu, kad turime galimybę suteikti minučių ir mažiau rungtyniaujantiems mūsų krepšininkams. Pavyzdžiui, Vaidas Kariniauskas šiandien buvo labai aktyvus, ir ne tik dėl pelnytų taškų, o dėl teisingų sprendimų, agresyvumo. Tai mane labai nudžiugino“, - sakė G.Krapikas.

Trenerį pozityviai nuteikė ne tik pavieniai žaidėjai, bet ir tai, kad jie dalinosi kamuoliu ir net 8 krepšininkai pelnė bent 8 taškus ar daugiau.

„Reikia vyrams padėkoti. Jie suprato mūsų norą, kad nepaisant priešininko lygio, reikia žaisti maksimaliai ir  komandiškai, dalintis kamuoliu ir atakuoti iš geriausių padėčių. Gal ne visada pavykdavo pataikyti, bet jų žaidimas man patiko“, - dėstė kaunietis.

„Žalgiris“ per pastarąją savaitę sužaidė net 4 rungtynes. Nors krūvis buvo išskirtinis, gelbėjo tai, jog treneris galėjo rotuoti žaidėjus, tolygiai paskirstyti krūvius.

„Suteikėme galimybę visiems 12 žaidėjų, nei vienas nebuvo varginamas, nes lakstė per ilgai. Gerai yra tai, kad išbandėme atkrintamųjų varžybų ritmą“, - baigė G.Krapikas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių