Quantcast

Geriausias lygos snaiperis – „Šiaulių“ veteranas A. Čepulis

  • Teksto dydis:

„Šiaulių“ komanda šį sezoną negali pasigirti laimėjimais aikštėje, tačiau bent vienas jos narys turi progą džiūgauti. 37 metų gynėjas Arvydas Čepulis tapo geriausiu Karaliaus Mindaugo taurės turnyro snaiperiu.

Stabiliausiai iš visų turnyro dalyvių krepšį atakavęs Čepulis geriausią pasirodymą paliko finalui. Jame jis surinko 22 taškus ir jau po 4 stovų buvo užsitikrinęs pergalę – jis turėjo 18 taškų, o jo oponentas finale Saulius Kulvietis prieš tai buvo sumetęs 17. Paskutiniame stove Čepulis pridėjo dar 4 taškus.

„Mane vadina snaiperiu, tačiau turėjau tai įrodyti. Pagaliau galiu užsidėti varnelę“, – sakė pirmą kartą tritaškininkų konkursą Lietuvoje laimėjęs Čepulis.

Kulvietis pademonstravo geriausią rezultatą pirmajame etape, kai surinko 21 tašką. Pirmas apskritai metęs Čepulis šiame etape surinko 20 taškų.

Į pusfinalį taip pat pateko 19 taškų surinkęs didžiausią publikos palaikymą jautęs Paulius Valinskas ir 17 taškų surinkęs Ignas Vaitkus, kuris papildomoje serijoje 7:6 įveikė Panevėžio „Lietkabelio“ atstovą Tadą Rinkūną. Pastarasis paskutinę minutę pakeitė komandos draugą Beną Madgeną, nusprendusį skirti visas jėgas KMT finalui.

Dėl tos pačios priežasties „Žalgiris“ finalui delegavo jauniausią komandos narį Valinską, kuris savo pasirodymą baigė pusfinalyje surinkęs 14 taškų.

Pusfinalyje Čepulis surinko 18 taškų, o Vaitkus ir Kulvietis – po 16. Papildomoje serijoje Kulvietis varžovą įveikė 7:2.

Kulviečio ranka finale nebuvo pati taikliausia ir 17 taškų pergalei jam nepakako.

Nugalėtojui atiteko 1500 eurų čekis.

Vienintelis Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos atstovas KMT renginiuose Kaune, Deividas Gailius, sulaukė priešiškos reakcijos iš „Žalgirio“ arenos susirinkusių žiūrovų. Jis buvo pasitiktas garsiu švilpimu, o vėliau kiekvienas jo netaiklus metimas palydėtas džiaugsmo šūksniais. Gailius surinko 16 taškų ir į kitą etapą nepateko.

Apskritai, snaiperių konkursas nebuvo paties aukščiausio lygio. Krepšininkai vos 3 kartus pasiekė 20 taškų ribą, o pirmajame etape jų rezultatyvumas mažėjo sulig kiekvienu dalyviu, kol Gytis Sirutavičius ir Laurynas Beliauskas surinko po 11 taškų. Paskutinis metęs ir šiltai publikos sutiktas Kšištofas Lavrinovičius taip pat surinko 11 taškų.

Nugalėtojo titulą gynęs Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ snaiperis Derrickas Low taip pat niekuo neišsiskyrė – jis surinko 12 taškų. Pastarąjį Čepulis išskyrė kaip varžovą, kurio labiausiai prisibijojo.

„Low du kartus dalyvavo, du kartus buvo čempionas, tačiau šįkart jam nepasisekė. Tai snaiperio konkursas, jeigu jame bent kažkas pakiša koją, iškrenti“, – sakė snaiperių konkurso nugalėtojas.

Nugalėtojo komentaras:

 

 

I etapo rezultatai:

Saulius Kulvietis (Prienų-Birštono „Vytautas“) – 21 taškas.

Arvydas Čepulis („Šiauliai“) – 20 taškų.

Paulius Valinskas (Kauno „Žalgiris“) – 19 taškų.

Ignas Vaitkus (Kėdainių „Nevėžis“) – 17 taškų (7 taškai papildomoje serijoje).

Tadas Rinkūnas (Panevėžio „Lietkabelis“) – 17 taškų (6 taškai papildomoje serijoje).

Deividas Gailius (Vilniaus „Lietuvos rytas“) – 16 taškų.

Gediminas Navickas (Alytaus „Dzūkija“) – 15 taškų.

Derrickas Low (Pasvalio „Pieno žvaigždės“) – 12 taškų.

Gytis Sirutavičius (Utenos „Juventus“) – 11 taškų.

Laurynas Beliauskas (Klaipėdos „Neptūnas“) – 11 taškų.

Kšištofas Lavrinovičius (Panevėžio „Lietkabelis“) – 11 taškų.

Pusfinalis:

Arvydas Čepulis – 18 taškų.

Saulius Kulvietis – 16 taškų (7 taškai papildomoje serijoje).

Ignas Vaitkus – 16 taškų (2 taškai papildomoje serijoje).

Paulius Valinskas – 14 taškų.

Finalas:

Arvydas Čepulis – 22 taškai.

Saulius Kulvietis – 17 taškų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių