Quantcast

G. Krapikas: „Žalgirio“ žaidėjai sugebėjo išvarginti „Lietkabelio“ krepšininkus

  • Teksto dydis:

Po LKL ketvirtfinalio rungtynių tarp Kauno "Žalgirio" ir Panevėžio "Lietkabelio" savo nuomones išsakė abiejų komandų strategai.

Gintaras Krapikas („Žalgirio“ vyr. treneris): „Gerai, kad seriją laimėjome 3-0. Iš visų dvylikos kėlinių tik paskutiniame rungtynėse Panevėžyje atrodėme prastai. Gana lengvai laimėjome seriją, komanda yra geroje formoje, netrukus turėtų prisijungti ir Jamesas Andersonas su Artūru Gudaičiu, tad galėsime pilnu pajėgumu ruoštis pusfinaliui.

Prieš rungtynes akcentavome, kad priešininkai visą seriją turi mažiau žaidėjų, o pas mus pilnas energingų žaidėjų suolas, tad norėjosi gerų rungtynių bei aukšto tempo ir spaudimo. Tokiu būdu mes juos išvarginome ir antroje pusėje buvome šviežesni už oponentus.

Nemažai krepšininkų į Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašą pateko pirmą kartą, kas turi didžiausius šansus patekti į stovyklą? Man kaip „Žalgirio“ treneriui labai džiugu, kad mano auklėtiniai pateko į rinktinės akiratį. Manau, kad to priežastis yra geras jų žaidimas šio sezono metu. Viskas yra jų rankose, kiek jie bus verti, tiek ir gaus. Džiaugiuosi dėl to ir manau, kad jie to nusipelnė.“

Gintaras Kadžiulis („Lietkabelio“ vyr. treneris): „Noriu pasveikinti vyrus, nes mes atvažiavome žaisti septyniese ir jie iškentėjo šias rungtynes bei gali ilsėtis. Pats neseniai žaidžiau krepšinį, ir man gaila matyti, kaip Evaldas Žabas ir kiti vyrai žaidžia kesdami skausmą. Prieš Eurolygos komandos dvyliką žaidėjų reikėjo atlaikyti nemažą krūvį, kas buvo labai sunku. Įprastai mūsų vaikiškos klaidos yra nepateisinamos, tačiau šiandien galima tai padaryti, nes žaidėjai nebeturėjo deguonies.

Pasiekta aštunta vieta neatspindi mūsų komandos tikslų, kuriuos buvomę išsikėlę rugpjūčio mėnesį. Sezono eigoje padaryti sprendimai nedavė rezultato. Klubas taip reagavo į situaciją, o vėliau, pavasarį jau buvo nuspręsta, kad mes aukščiau aštuntos vietos jau nebepakilsime, todėl daug vilčių nebedėjome į šį sezoną. Prieš sezoną tikslai buvo visai kitokie.“

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių