Quantcast

G. Krapikas: atėjo laikas pradėti žaisti oficialiai

Po pirmosios Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treniruotės Rygos arenoje vyriausiojo trenerio Jono Kazlausko asistentas Gintaras Krapikas pasidalino mintimis apie šeštadienį laukiantį startą Europos čempionate.

G. Krapikas pabrėžė, jog negalima nurašyti nukraujavusios Ukrainos rinktinės, o patys lietuviai privalo žaisti geriau nei pasirengimo ciklo pabaigoje.

– Kas bus svarbiausia čempionato starte? – žurnalistai pasiteiravo trenerio.

– Nors komanda turi daug patyrusių žaidėjų, kurie ne pirmą kartą dalyvauja tokio rango varžybose, reikia, kad žaidėjai išliktų ramūs ir kuo greičiau atsikratytų startiniu jauduliu ir turnyrą pradėtume pergalingai.

– Ar žvelgiant į varžovus grupėje, čempionato startas yra dėkingas Lietuvos rinktinei?

– Nesutinku, kad jis yra dėkingas. Nesvarbu, koks yra priešininkas, pirmos rungtynės visada įneša jaudulį ir patys žaidėjai dar nelabai žino kokioje formoje yra. Ant popieriaus mūsų komanda yra pogrupio favoritė, bet visos komandos ieškos savo šansų ir stengsis kovoti prieš mus.

– Kokias užduotis numatėte žaidėjams iki pirmųjų rungtynių?

– Stebime, kaip mūsų priešininkai žaidė kontrolinėse rungtynėse. Žinome jų pagrindinius ginklus ir užduotis bus sustabdyti varžovų lyderius. Ukrainiečiai turi pilietybę gavusį Jerome'ą Randle'ą ir po pertraukos prisijungusį Kirilą Fesenką. Kai komanda yra nukraujavusi kaip ukrainiečiai bei yra nurašoma, tai krepšininkus užveda. Tokios komandos yra pavojingos, nes žaidėjai neturi ką prarasti ir rungtyniauja su dviguba energija.

– Manto Kalniečio forma dar nėra optimali, o Jonas Valančiūnas praleido nemažai draugiškų rungtynių. Ar grupių etape rinktinė dar ieškos savo tikrojo žaidimo?

– Visada yra kalbama, kad negerai būtų visas rungtynes pasirengimo cikle laimėti, nes tuomet čempionato eigoje pradėtume riedėti į apačią. Paskutinės kontrolinės rungtynės parodė, kad dar nesame geroje formoje. Pasiruošimo pabaigoje žaidėjai bijo gauti traumą ir praleisti Europos čempionatą, tad visi žaidžia šiek tiek su rankiniais stabdžiais ir tai jaučiasi. O dabar atėjo laikas pradėti žaisti oficialiai. Kiek pasiruošėme tiek, viena diena jau nieko nepakeis, reikia pradėti žaisti.

– Kas maloniai stebino rinktinės žaidime per pasirengimo ciklą?

– Eilinį kartą džiugina vyrų atsidavimas ir noras dirbti. Stebina rinktinės debiutantai. Lietuva tikrai turi potencialą ir net kažkam iškritus atsiranda naujas žmogus ir atrodo, kad toje vietoje problemos net nebuvo.

Į kovą su ukrainiečiais šeštadienį lietuviai stos 21.30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonaitis

Jonaitis portretas
Ukrainiečius galima ir kepurėm užmėtyti.

VLADAS

VLADAS portretas
SEKMES LTU
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių