Quantcast

FIBA netrukdys krepšinio rinktinėms dalyvauti artėjančiuose čempionatuose

  • Teksto dydis:

Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) išplatino pranešimą, kuriame oficialiai paskelbė išsižadanti grasinimų visų šalių krepšinio federacijoms.

Airijos sostinėje Dubline susirinkusi FIBA taryba nusprendė nekišti pagalių į ratus nacionalinėms komandoms, norinčioms dalyvauti artėjančiuose rinktinių čempionatuose.

„Federacijos tinkamai reagavo į ankstesnius mūsų sprendimus, todėl nė viena federacija nebus nubausta. Visoms rinktinėms bus leidžiama dalyvauti FIBA organizuojamuose turnyruose“, – rašoma pranešime.

Tiesa, FIBA karo kirvio su Eurolyga dar neužkasa. Pabrėžiama, jog FIBA ir toliau tikisi federacijų bendradarbiavimo bei kritiško požiūrio į Eurolygos organizuojamus turnyrus.

Balandį buvo skelbiama, jog praėjusių metų Europos pirmenybėse triumfavusi Ispanijos rinktinė bus šalinama iš olimpinių žaidynių dėl šios šalies federacijos pasirašytos sutarties su Eurolyga.

Dėl Vilniaus „Lietuvos ryto“ pasiryžimo dalyvauti Europos taurės turnyre tokia grėsmė buvo aktuali ir Europos čempionato sidabro medalius iškovojusiai Lietuvos rinktinei.

FIBA vis dar viliasi, jog Eurolyga neorganizuos Europos taurės turnyro bei leis antruoju pagal pajėgumą Senojo žemyno krepšinio turnyru tapti Čempionų lygai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių