Quantcast

FIBA ir Eurolyga nepasiekė susitarimo

  • Teksto dydis:

Antradienį Miunchene vyko Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) ir Eurolygos komercinės struktūros (ECA) vadovų susitikimas, kuriame abi pusės nepasiekė jokio susitarimo.

ECA atvyko į susitikimą su konkrečiais pasiūlymais – sukurti ilgalaikius ir tarpusavio pasitikėjimu pagrįstus ilgalaikius santykius bei kartu su FIBA vieningą valdybą, FIBA taip pat turėtų nuimti visas klubams ir nacionalinėms rinktinėms skirtas sankcijas bei leisti klubams laisvai rinktis turnyrą, kuriame jis nori žaisti.

Eurolyga nori toliau organizuoti pajėgiausių Senojo žemyno krepšinio klubų turnyrus, kuriuose dalyvautų 40 komandų – 16 jų būtų Eurolygoje, 24 – Europos taurėje, o FIBA rengtų Čempionų lygos turnyrą, kuriuose žaistų kiti klubai. Tarp šių turnyrų pasiūlyta taikyti sportinį perėjimo principą.

ECA vadovai net nusileido sutikdami su naująja FIBA pateikta kalendoriaus sistema, kai klubų sezono metu paliekami langai, kurių metų rinktinės žaistų atrankos varžybose pagal 2017 metų FIBA projektą.

FIBA ir toliau galėtų rūpintis krepšinio taisyklėmis, tarptautiniais transferais bei dopingo kontrole ir jos vykdymu.

Be to Eurolyga pasiūlė sukurti sistemą, pagal kurią galiotų vieningi tarptautiniai krepšininkų draudimai bei klubai sulauktų kompensacijų už savo žaidėjus, išleistus į rinktinės varžybas.

Deja, pasak Eurolygos išplatinto pranešimo, nors FIBA atmetė visus reikalavimus, net ir nutraukti federacijų šantažą dėl rinktinių diskvalifikacijos iš tarptautinių varžybų, ECA bandys siekti dar vieno dialogo, kad surastų išeitį iš susidariusios situacijos.


Šiame straipsnyje: ECAfibaMiunchenasEurolyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių