Quantcast

Favoritų nenubaudęs „Žalgiris“ atsitiesti turės su antrojo ešalono komandomis

  • Teksto dydis:

Kad ir kokie skaudūs buvo du paskutiniai Kauno „Žalgirio“ pralaimėjimai, jie patirti prieš komandas, žengiančias aukščiau turnyrinėje lentelėje. Apskritai, keturios iš penkių ekipų, kurioms pralaimėjo kauniečiai, užima vietas Eurolygos stipriausiųjų septynete.

Tai – paguoda, kurioje „Žalgiris“ ir gali, ir negali ieškoti nusiraminimo. Negali, nes dabar laukia rungtynės, kurias jie privalo laimėti.

Ir tai supranta patys Kauno klubo žaidėjai.

„Dabar bus daugiau spaudimo penktadienio dvikovoje. Negalėsime sau leisti pralaimėti trečią kartą iš eilės“, – sakė geriausią mačą per trumpą karjerą Eurolygoje sužaidęs Marius Grigonis.

„Už 48 valandų – vėl svarbios rungtynės. Reikia pamiršti ir eiti kovoti“, – akcentavo Antanas Kavaliauskas, taip pat sužaidęs geriausias karjeros Eurolygoje rungtynes.

„Žalgiris“ paleido auksinę progą nutraukti 10 pralaimėjimų Maskvoje seriją, tačiau neturi kada savęs galėtis. Kauno klubas iš karto po rungtynių išskrido namo ir šįvakar rinksis ruoštis penktadienio mačui su Maskvos srities „Chimki“.

Tiek daug iššvaisčius prieš vieną Maskvos ekipą, kauniečiai negali sau leisti pralaimėti prieš kitą.

Jeigu prieš savaitę „Žalgiris“ prieš „Barceloną“ galėjo laimėti nepaisant to, kad nekontroliavo rungtynių eigos ir visą laiką vijosi varžovus, tai šį kartą Kauno klubas diktavo sąlygas didesnę mačo Maskvoje dalį.

Bausdami CSKA savo ūgiu, kauniečiai naudojosi pranašumais ir puolėjų, ir gynėjų grandyse. „Žalgiris“ taip laisvai jautėsi CSKA baudos aikštelėje, kad net Artūras Milaknis du kartus taikliai atakavo iš po krepšio. Iki tol per septynerias rungtynes jis buvo pataikęs vos 1 dvitaškį. Antroje mačo dalyje puikiai buvo išpildyta ir ataka, kai taškus iš po krepšio pelnė Nate’as Woltersas.

„Žalgiris“ puolime buvo solidus nepaisant to, kad Brandonas Daviesas visą vakarą taip ir nerado savęs, o Edgaras Ulanovas apskritai neišlipa iš sezono pradžios duobės.

Pelnęs taškus pirmuoju metimu iš vidutinio nuotolio, Daviesas vėliau išsimušė iš ritmo ir viską bandydavo spręsti pernelyg individualiai. Bent du kartus jis net užsispyrusiai bandė pralaužti dviejų ar trijų žmonių gynybą.

Vakarą jis baigė pataikęs vos 2 metimus iš 9 ir pirmą kartą po šešerių rungtynių serijos, kai fiksavo dviženklius taškų ir naudingumo balų rodiklius, surinko vienženklius skaičius abejose kategorijose, o pagal naudingumą (1 balas) apskritai sužaidė blogiausią sezono mačą.

To nereikėtų išskirti, įsitikinęs Jasikevičius.

„Jis nesužais visų rungtynių, aš neturiu problemų, jeigu žaidėjas nesužaidžia rungtynių, – sakė „Žalgirio“ treneris. – Didžiausia problema, kai žaidėjai nesužaidžia 2-3 savaites, mėnesį, čia yra problemos.“

Tai buvo akivaizdus priekaištas Ulanovui. Jis mačą pradėjo starto penkete (vos trečią kartą šį sezoną, kai pernai startavo 31 iš 35 rungtynių) ir aikštę paliko tuščias. Per 27 minutes Ulanovas prametė visus 4 metimus ir surinko -1 naudingumo balą.

Galima juokauti, kad geriausias jo epizodas puolime buvo „rezultatyvus perdavimas“ Leo Westermanno tritaškiui iš aikštės vidurio. Po nepavykusio žaidimo nugara Ulanovas nusimetė kamuolį link tritaškio, jį pamušė varžovas ir Westermannui teko bėgti į kitą aikštės pusę, kad jį susigrąžintų.

Gynyboje Ulanovui teko sudėtingas darbas gintis prieš Willą Clyburną (15 taškų, 13 atkovotų kamuolių).

Labiau nei skaičiai, stebina Ulanovo energijos trūkumas. Bent kelis kartus jis į puolimą ar gynybą bėgo lėčiau nei komandos draugai ir apskritai puolime atrodė tarsi be ugnelės. Kas tą ugnelę galėtų įpūsti? Jasikevičius sako nesiimsiąs šio darbo.

„Aš negaliu jam nieko įpūsti. Jeigu žmogus nenori, aš absoliučiai nieko negaliu jam įpūsti“, – sakė Šaras ir tai buvo bene griežčiausi jo žodžiai apie auklėtinį per vyriausiojo trenerio karjerą.

Treneris džiaugėsi, kad net be kelių svarbių žaidėjų (Paulius Jankūnas liko Kaune dėl traumos) jo ekipa kovėsi su Eurolygos favorite, tačiau „niekas neprisimins, kad eilinį kartą kovojome, bet pralaimėjome“, kaip sakė Artūras Milaknis.

„Žalgiris“ pralaimėjo komandoms, kurios bendrai sudėjus šį sezoną fiksuoja 30-10 rezultatą, ir čia jau įskaičiavus „Baskonia“ (2-6) rezultatą. Apskritai, „Žalgirio“ pirmų aštuonių varžovų pergalių-pralaimėjimų santykis šuo metu yra 52-22.

Palyginimui, pirmajame rate „Žalgiriui“ liko sužaisti septynerias rungtynes ir būsimų varžovų bendras santykis yra 21-35.

Prasideda serija rungtynių, kuriose Kauno klubas nebegalės dalinti taškų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių