Quantcast

Eurolygos atkrintamųjų dėlionė: „Žalgirio“ svajonei – svarbi dvikova Vitorijoje

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgiris“ šį vakarą gali priartėti prie Eurolygos atkrintamųjų. Jeigu kauniečiai įveiks Pirėjo „Olympiakos“, o Vitorijos „Baskonia“ namie pranoks Stambulo „Anadolu Efes“, paskutiniajame ture Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai praktiškai būtų priklausomi tik nuo savęs.

Tokiu atveju „Baskonia“ užsitikrintų vietą atkrintamosiose, o dėl likusių dviejų vietų kovotų kitos šešios komandos. Pergalė prieš „Real“ tada kauniečiams labai plačiai atvertų duris į atkrintamąsias.

„Žalgiriui“ tada tereiktų sulaukti Milano „AX Armani Exchange“ nesėkmės (Stambule žais su „Anadolu Efes“). Jeigu Milano klubas visgi laimėtų, tuomet reiktų tikėtis, kad 15 laimėjimų turės ir „Panathinaikos“, ir/arba „Maccabi“.

Jeigu šį vakarą „Žalgiris“ laimi, o „Baskonia“ pralaimi, tuomet paskutiniame ture bus daugiau nežinomųjų.

„Žalgiriui“ tada gali nepadėti ir laimėjimas Madride, jeigu „Baskonia“ taip ir nelaimėtų (paskutiniame ture jų laukia Maskvos CSKA iššūkis).

Kauniečiams yra itin nepalanku atsidurti vienoje eilutėje su „Baskonia“ komanda, kadangi jai pralaimėjo abu tarpusavio mačus.

Galimi variantai, kai kauniečiai toliau patektų kartu su „Baskonia“, tačiau tam reikia sėkmingų kitų dvikovų baigčių. Vis dar lieka realus septynių komandų lygybės variantas, po lygiai laimėjimų gali surinkti šešios, penkios ar juo labiau keturios komandos.

Kaip ten bebūtų, pagrindinis ir svarbiausias testas vis dar yra laikomas paties „Žalgirio“. Pergalė šį vakarą Pirėjuje išsaugo „Žalgirio“ šansus, o pralaimėjimas pabaigia sezoną Eurolygoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių