Quantcast

E. Ulanovas: trečioji vieta Eurolygoje – labai gerai

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgiris“ Eurolygos sezoną baigė su trenksmu: bronziniame mače žalgiriečiai 79:77 įveikė Maskvos CSKA, o prie to svariai prisidėjo ir 14 taškų pelnęs Edgaras Ulanovas.

„Energija ir vėl buvo labai gerai, – po mačo sakė Ulanovas. – Pradžioje, galbūt, juos pranokome energija. 6 taškai nebuvo daug ir buvo taisytinų dalykų, ypač puolime. Trečią kėlinį sužaidėme labai solidžiai, pabėgome 20 taškų, o paskui kažkas atsitiko.“

„Atrodė, jog viskas buvo mūsų rankose ir nereikėjo kažkur papildomai gilintis, bet mes įsivėleme. O apie ketvirtą kėlinį net nenoriu kalbėti. Užspaudė kaip mažus vaikus, perėmė iniciatyvą ir gerai, jog baigėsi laikas“, – apie iššvaistytą persvarą sakė „Žalgirio“ puolėjas.

– Gal šiek tiek per anksti patikėjote pergale?

– Gal. Nežinau, visiškai nepateisinami dalykai. Jeigu būtume pralaimėję – nebūtų žodžių.

– Kas lėmė galingą spurtą trečiajame kėlinyje?

– Gerai dirbome gynyboje, atkovojome kamuolius ir patys puolime kantriai žaidėme. Laisvi metimai iš po krepšio, kai jie keisdavosi ginamaisiais. To realiai reikėjo ir ketvirtajame kėlinyje, kai jie pradėjo viską keistis ir agresyviai nutraukinėti perdavimus. Manau, kad gerai žaidėme su gera kantrybe puolime.

– Kaip vertinate CSKA pasirodymą?

– Nežinau, nenoriu vertinti. Vien tai, jog jie sugrįžo į šias rungtynes parodo, kad jiems buvo svarbu. Tikrai labai gera komanda ir nenoriu žiūrėti į jų vietas. Kažkas traumuotas, kažkas nesusikaupęs, bet mes norėjome laimėti. Rungtynių eigoje pajautėme malonumą, kad galime gerai žaisti ir smagiausia, jog laimėjome.

– Kai jausmas, kai atsistojus plojo ne tik „Žalgirio“, bet ir „Fenerbahče“ sirgaliai?

– Fantastika, ką aš galiu pasakyti. Nuo pat pirmos pusfinalio dienos, kai jie susirinko ir mus palaikė, jautėme jų užnugarį. Nė kiek nenusileido „Fenerbahče“ fanams, kai reikėjo net ir aprėkė juos.

– Kaip vertinate šį sezoną Eurolygoje?

– Didžiajai daliai žaidėjų tai buvo pirmasis finalinis ketvertas ir trečia vieta, manau, labai gerai. Visų pirma, patekimas į ketvertą yra gerai. Gaila, kad pralaimėjome pusfinalyje. Buvome ambicinga komanda, norėjome parodyti, kad galime dar geriau, bet palaukim porą dienų, atvės smegenys ir bus gerai.

– Ar jau turite planų vakarui?

– Pažiūrėsime finalą, o po to kaip treneris duos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių