Quantcast

E. Aniulis: tikiuosi, pavyks atlikti ir trigubą dublį

  • Teksto dydis:

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) dalyvė Jonavos „Petrochemos-Dexteros“ ekipa tęsia kovą dėl vietos pirmajame turnyro lentelės septintuke, kuris garantuoja patekimą stipriausių komandų grupę antrajame pirmenybių reguliaraus čempionato etape.

Po praėjusio savaitgalio kovų pergalę ir pralaimėjimą patyrę Kęstučio Naruševičiaus auklėtiniai turnyre dalinasi 5-6 vietas kartu su tiek pat pergalių ir pralaimėjimų (9-7) turinčia Vilniaus „Perlo-MRU“ ekipa. Sostinės klubas bei dviem pergalėmis mažiau turintys Joniškio „Delikateso“ krepšininkai – būsimi jonaviečių varžovai artėjančiose savaitgalio rungtynėse.

Apie praėjusio savaitgalio rezultatus, laukiančias kovas bei asmeninį pasirodymą tinklalapiui jsk.lt mintimis pasidalino „Petrochemos-Dexteros“ įžaidėjas Evaldas Aniulis, kuris šeštadienio pergalingose rungtynėse su „Šilute“ (84:67) buvo vienas naudingiausių komandoje bei vos nesurinko trigubo dublio.

- Savaitgalį Jonavos ekipa sužaidė dvi skirtingas rungtynes. Telšiuose - pralaimėjimas, namuose - pergalė. Ko pritrūko iki pergalės svečiuose?

- Telšiuose nerodėme kaip treneris sakė „savo tikrojo veido“. Buvome minkšti, nors nežaidėme labai blogai. Visas rungtynes vyko atkakli kova, o susitikimo gale telšiškiai buvo kiek tikslesni ir šventė pergalę.

- Rungtynėse su Šilute komanda iškovojo puikią pergalę. Kokias jos priežastis įvardintum?

- Rungtynėse su „Šilute“ norėjome reabilituotis po nesėkmės, tad buvome užsivedę ir energingi. Sezono pradžioje patyrėme skaudų pralaimėjimą Šilutėje, tad norėjosi atsirevanšuoti. Žinojome jų silpnąsias vietas kuriomis ir pavyko pasinaudoti.

- Jonavos ekipa pastaruoju metu įrodo galinti ne tik gerai gintis, bet ir pulti, ar tai pagerėjusio tarpusavio supratimo priežastis? Kitos priežastys?

- Kai apsigini lengviau ir užpulti. Daug kas priklauso nuo varžovo, kokią gynybos sistemą būna parinkę tam tikrų rungtynių metu. Aišku, mes jau ne vienerius metus žaidžiame kartu  ir tas savitarpio supratimas duoda savų vaisių.

- Komanda su „Šilute“ suorganizavo puikią puolimo atkarpą 18:0. Ar tai galima pavadinti geriausia komandos sezono atkarpa?

- Nesinorėtų iškelti virš visko vienerių rungtynių vienos atkarpos. Aišku džiugu, bet turime ir toliau žaisti susikaupę visas 40 minučių, nes kartais tokios atkarpos padaro ir meškos paslauga.

- Rungtynėse su Šilute vos nepasiekei trigubo dublio (8 tšk, 8 atk. kam., 8 rez. perd.) Ar pats jauti , kad tavo žaidimo kreivė kyla į viršų?

- Tikiuosi kitą kartą pavyks atlikti ir trigubą dublį. Na, o aš jaučiuosi gerai, manau, judu tinkama linkme.

- Šį savaitgalį laukia dvikovos su Vilniaus „Perlu-MRU“ ir Joniškio „Delikatesu“. Ką gali pasakyti apie šias ekipas po pirmojo rato susitikimų?

- Žaisime prieš savo kaimynes turnyro lentelėje. Stengsimės jas įveikti bei neužleisti pozicijų.

Kalbant apie varžovus, „Perlas-MRU“ atrodo surado savo žaidimą ir tampa kietu riešutėliu visoms. „Delikatesas“ žaidžia  daug rungtynių vos penkiese, bet niekam lengvų taškų nedalina. Laukia įdomios ir atkaklios kovos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių