Quantcast

D. Casey iš J. Valančiūno tikisi rezultatyvių perdavimų

Toronto „Raptors“ vyriausiasis treneris Dwane‘as Casey po pirmųjų ikisezoninių rungtynių žurnalistams teigė, jog liko patenkintas Jono Valančiūno žaidimu nepaisant nemažo jo klaidų skaičiaus.

Lietuvis per 22 minutes pelnė 10 taškų (4/10 dvitaškiai, 2/4 baudos), atkovojo 12 kamuolių, blokavo 2 metimus, 3 sykius prasižengė ir suklydo 5 kartus.

„Jonas žaidė prieš vieną geriausiai besiginančių NBA krepšininikų – DeAndre Jordaną, o tai ko gero paaiškina, kodėl jis šiandien prarado kamuolį 5 kartus. Norėjau pamatyti, ką Jonas gali padaryti žaisdamas prieš tokį varžovą ir manau, jog darbą jis atliko gerai“, – kalbėjo 58 metų strategas.

Specialistas džiaugėsi 12 kamuolių atkovojusio lietuvio kovingumu po krepšiu, tačiau pareiškė besitikintis iš jo ir rezultatyvių perdavimų.

„Artėjantį sezoną Jono užduotys bus tokios pačios, kaip ir anksčiau. Jis yra žmogus, turintis būti arčiausiai krepšio. Džiaugiuosi, jog jis šiandien atkovojo daug kamuolių ir buvo agresyvus puolime, tačiau mes turime būti tikri, kad kiekvienoje atakoje yra pasirenkamas teisingas sprendimas. Deriniai daromi ne konkrečiam žaidėjui, o „Raptors“ komandai, todėl kai kuriuose epizoduose reikia dažniau pagalvoti apie perdavimą komandos draugui“, – dėstė D.Casey.

93:73 prieš Los Andželo „Clippers“ laimėtose draugiškose rungtynėse J.Valančiūnas neatliko nė vieno rezultatyvaus perdavimo, o per visą savo karjerą NBA lygoje per susitikimą vidutiniškai atlieka po 0,6 rezultatyvaus perdavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių