Quantcast

D. Adomaitis: su kai kuriais žaidėjais eiti į karą negalime

Dainiaus Adomaičio treniruojamas Klaipėdos „Neptūnas“ nesėkme pradėjo „Tete-a-Tete Casino-LKL“ seriją dėl trečiosios vietos, o po pralaimėjimo svečiuose 60:79 prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“ strategas pats prisiėmė kaltę.

„Lietuvos rytas“ žaidė pirmas rungtynes be savo keturių legionierių Drew Gordono, Tayloro Browno, Corey Fisherio ir Clevino Hannah, o D. Adomaičio teigimu, dėl to sostinės krepšininkai buvo dar labiau motyvuoti.

„Sąžiningai kalbant, yra sunku suprasti. Prieš kiekvieną susirinkimą, prieš kiekvieną treniruotę kalbėjome apie vieną ir tą patį dalyką – nusiteikimą, kiekvienam ir visai komandai. Žinojome, kad „Lietuvos rytas“ po tokio sukrėtimo išeis labai agresyvus, žiauriai motyvuotas. Man reikia prisiimti kaltę dėl komandos nuteikimo.

Sunku suvokti, kaip „Lietuvos rytas“ pelno 14 taškų vien dėl mūsų neatsitveriamų žaidėjų. Nesuvokiama, kad kovojant dėl medalio, nesugebame to padaryti. Čia man reikia prisiimti atsakomybę. Čia yra vienos rungtynės, gavome skaudžią pamoką, bet dabar važiuojame į namus, kuriuose darome išvadas ir žaidžiame, – po nesėkmės kalbėjo D. Adomaitis.

„Neptūnas“ serijoje iki trijų pergalių atsilieka 0-1. Antrosios rungtynės ketvirtadienį vyks Klaipėdoje.

„Mano darbas bus per trumpą laiką surasti tuos žaidėjus, su kuriais būtų galima eiti į šį karą. Šios dienos rungtynės parodė, kad su kai kuriais eiti negalime“, – apie netenkinimą žaidėjų pasirodymą sakė treneris.

D. Adomaitis pažymėjo, kad jo komandai „Lietuvos ryto“ sprendimas imtis permainų nebuvo naudingas. Vilniečiai nusprendė suspenduoti tris amerikiečius, o D. Gordoną išsiuntė į JAV gydytis traumos.

„Žaidėjams sakiau, kad dėl to bus tik sunkiau. Faktas, kad mums būtų buvę palankiau, jeigu kai kurie „Lietuvos ryto“ žaidėjai ir toliau būtų rungtyniavę. Į aikštę išėjo lietuviai, kurie yra motyvuoti ir žino, kaip reikia žaisti. Kiekvieną treniruotę kartojome tuos pačius žodžius, bet jiems turbūt pro vieną ausį įėjo ir per kitą išėjo“, – kalbėjo D. Adomaitis.

Šiose rungtynėse Danielis Ewingas per 17 minučių pelnė 4 taškus (2/7 metimai), atkovojo 1 kamuolį ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus. Praėjusiais metais pusfinalio serijoje Ewingas spindėjo žaisdamas su tuo pačiu „Lietuvos rytu“, tačiau dabar primena tik savo paties šešėlį.

„Kalbamės su D. Ewingu individualiai. Sunku pasakyti, problema galbūt yra fizinė būklė, su kuria jis atvažiavo į komandą. Būna momentai, kai jį treniruotėse ir rungtynėse matome tokį, koks Danielis buvo praėjusiais metais. Esame komanda ir negalime pirštu durti į vieną žaidėją ir sakyti, kad jis yra kaltas. Visi esame vienoje valtyje ir kovojame dėl vieno tikslo. Jeigu forma yra prastesnė, tai kitas komandos draugas turi žengti į aikštę ir padaryti skirtumą. Turime žaidėjų, pasitikime Laurynu Beliausku“, – pasisakė treneris.

D. Adomaičio komentaras:


Šiame straipsnyje: undefined

NAUJAUSI KOMENTARAI

Grundalams

Grundalams portretas
Tik ir tinka treniruoti sitas trenerys, o rinktinei silpnas

TOKS

TOKS portretas
Su kai kuriais zaidejais geriau eiti omaru valgyti....ir tatoo salona...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių