Quantcast

D. Adomaitį supykdė klausimas apie žaidėjų smerkimą

Klaipėdos „Neptūnas“ LKL pusfinalio serijoje 1-3 nusileido šalies čempionui Kauno „Žalgiriui“ ir paskutiniame sezono etape kovos dėl trečiosios vietos pirmenybėse. Po ketvirtųjų serijos rungtynių treneris Dainius Adomaitis įniršo dėl žurnalisto klausimo, kuris pasiteiravo, ar strategas nesmerkia savo žaidėjų dėl pralaimėjimo.

„Jūs norite pasmerkti žaidėjus dėl to, jog jie pralaimėjo prieš „Žalgirį“? Matėte, kaip žaidėjai kovojo? Ką visi sakė prieš seriją, kad „Žalgiris“ 3-0 pervažiuos per „Neptūną“? Mes sugebėjome dar vienas rungtynes išplėšti, kad namuose žiūrovai pamatytų „Žalgirį“. Top 10 Eurolygos komandą. Ir jūs sakote smerkti žaidėjus? Jūs gal juokaujate?“ – po pralaimėjimo 53:69 niršo D. Adomaitis.

Žurnalistas teigė, kad komandą pasmerkia kai kurie žiūrovai, o tai išgirdęs Adomaitis pasiūlė jiems patiems prabilti. „Tegul žiūrovai ateina pasmerkti mano žaidėjus man į akis“, – sakė treneris.

Adomaitis sakė, kad nepaisant žaidėjų sužeidimų, nė vienas krepšininkas netaupė jėgų ir kovojo iš paskutiniųjų. 

„Manau, kad tai būtų kvailiausias dalykas, ką galime padaryti – taupytis, kai turime galimybę kovoti dėl išėjimo į finalą. Nė vienas nesitaupė. Žaidėjai, kurie turėjo problemų, jie ėjo ir kovėsi. Gavosi kaip gavosi“, – kalbėjo treneris.

Kalbėdamas apie ketvirtąjį mačą D. Adomaitis sakė, kad jo komandos krepšininkai pavargo, o ypač tai buvo pastebima puolime. 53 taškus pelnę klaipėdiečiai sužaidė nerezultatyviausias savo sezono rungtynes.

„Sveikinimai „Žalgiriui“ išėjus į finalą. Visi sutiks, kad laimėjo stipresnė komanda. Savo vyrams noriu padėkoti už kovą visos serijos metu. Niekas nekreipė dėmesio į turėtas problemas. Žaisti su „Žalgiriu“ yra be galo sunku, rungtynėse yra daug fizinės kovos ir kontakto. Šiandien su kiekviena minute stigo jėgų, metimai buvo netaiklūs. Gynyboje atidirbome šauniai, o puolime jėgų jau stigo“, – pasakojo strategas.

Šįkart klaipėdiečių gretose nepastebimu buvo Danielis Ewingas, kuris per 25 minutes krepšį atakavo vos dukart, tačiau abu metimai skriejo pro šalį. Dažniau atakavo Chrisas Loftonas ir Mindaugas Girdžiūnas, tačiau jie kartu iš 17 metimų įmetė vos 3. 

„Akcentavome agresyvumą puolime, norėjome turėti energiją ir agresyvumą. Bet priešininkai atsakė dar agresyvesniu žaidimu gynyboje. Reikia visų pirma varžovams atiduoti duoklę. Jie tikrai žaidė labai agresyviai, kietai. Galbūt dėl to neturime daug galimybių atakuoti krepšį“, – sakė treneris.

D. Adomaičio komentaras:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sigitas

Sigitas portretas
Treneriui reikėjo žurnalistui klausimą klausimų atsakyti t.y. ar nieko jeigu tavo mergina ar žmoną pamilėtu ar nesupyks jis?.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių