Quantcast

Buvęs „Žalgirio“ kapitonas M. Arlauskas: aštuntukas – ne riba

"Prisipažinsiu, prieš sezoną peržiūrėjęs komandos sudėtį pamaniau: jei "Žalgiris" ir pateks į ketvirtfinalį, tai tik per didelius vargus. O kauniečiai tai padarė dar likus dviem turams iki finišo!" – kalbėjo buvęs "Žalgirio" kapitonas Mindaugas Arlauskas.

Pralaimėjimas Madrido "Real" ekipai nebuvo malonus akordas, žymėjęs pagrindinio sezono tikslo pasiekimą, tačiau esmės nepakeitė – žalgiriečiai reguliarųjį sezoną baigs ne žemiau kaip aštuntoje pozicijoje ir jau pačiupo kelialapį į Eurolygos atkrintamąsias varžybas.

– Madride "Žalgiris" mėgino kovoti ir dėl galimo aikštės pranašumo ketvirtfinalyje. Kodėl nepavyko įkąsti "Real" ekipai?

– Išties vyrai kovėsi, noro jiems netrūko, bet žaidžiant pasitaikė klaidų tiek puolant, tiek ginantis. O tokio lygio varžovas jomis netruko pasinaudoti. Buvo ir abejotinų teisėjų sprendimų. Kažkiek pritrūko ir sunegalavusio Axelio Toupane'o, jo energijos. Per pirmą rungtynių dalį problemas kompensavo Artūro Milaknio keturi tritaškiai. Vis dėlto "Real" – ne ta komanda, kad neatsigautų. Tai ji ir įrodė.

– Madrido ekipos vedliu tapo 38-erių Felipe Reyesas, užvakar sužaidęs geriausias sezono rungtynes – per 12 min. net 21 naudingumo balas. Kaip paaiškinti tokį veterano renesansą?

– Tai pagarba savo kūnui. Akivaizdu, kad šis "Real" simbolis yra puikus profesionalas. Jis rūpinasi savo sveikata, sportine forma, todėl ir demonstruoja tokį ilgaamžiškumą. "Žalgirio" gretose yra analogiškas pavyzdys – Paulius Jankūnas. Nenuostabu, kad mūsų veteranas (po mėnesio jam sukaks 34-eri – aut. past.) buvo naudingiausias ir rezultatyviausias "Žalgirio" gretose.

Pirma užduotis jau įvykdyta, bet kodėl nepabandžius užkopti dar aukščiau?

– Ir F.Reyesas, ir P.Jankūnas nėra nei labai šoklūs ar greiti, nei itin techniški žaidėjai. Tačiau, atrodytų, be ypatingų pastangų, susirenka įspūdingus naudingumo rodiklius…

– Jiems padeda ir milžiniška patirtis. Abu aukštaūgiai žino, kada ir kurioje aikštės vietoje atsidengti, kaip pasinaudoti savo pranašumais, tad jiems nereikia tai daryti labai efektingai. Antai "Žalgiris" turi talentingą įžaidėją Vasilije Micičių. Jis nuostabus krepšininkas, gali žaisti kaip iš natų, puikiai perduoti kamuolį, bet staiga imasi ir nelogiškų sprendimų. Tarsi kažkokia uždanga ant akių nusileistų. Tai jaunystė. Pirmas sezonas Eurolygoje. Toks yra skirtumas tarp F.Reyeso ir V.Micičiaus. Patirtis – didžiulis faktorius.

– Iki reguliariojo sezono pabaigos žalgiriečiams liko akistata namuose su Maskvos CSKA ir išvykoje su Pirėjo "Olympiakos". Ko galime tikėtis?

– Pirmiausia pasidžiaukime tuo, kas jau pasiekta. Geriausių Europos klubų aštuntukas – aukštas pasiekimas. Tai didelis Šarūno Jasikevičiaus ir viso trenerių štabo nuopelnas. Taip išspausti maksimumą iš turimos žaidėjų sudėties sugebėtų toli gražu ne kiekvienas. Dabar žalgiriečiams bus lengviau psichologiškai. Žinoma, reikia išlikti susikaupusiems, kaskart vykdyti rungtynių planą, bet dabar galima ir pasimėgauti žaidimu. Pirma užduotis jau įvykdyta, bet kodėl nepabandžius užkopti dar aukščiau? Vyrai įrodė, kad jie gali įveikti ir stipriausiuosius.

Pirma užduotis jau įvykdyta, bet kodėl nepabandžius užkopti dar aukščiau? Vyrai įrodė, kad jie gali įveikti ir stipriausiuosius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių