Quantcast

Buvęs žalgirietis prisidėjo prie pergalės prieš NBA čempionus

  • Teksto dydis:

Jamesas Hardenas pelnė 27 taškus, buvęs žalgirietis Isaih Hartensteinas pasižymėjo per spurtą, o „Houston Rockets“ (7-7) netikėtai 107:86 namie nušlavė „Golden State Warriors“ (12-4) per rungtynes, kuriose žaidė praėjusio sezono Vakarų konferencijos finale žaidusios komandos.

„Rockets“ prieš rungtynes paskelbė, jog atsisveikina su Carmelo Anthony, su kuriuo taip sunkiai pradėjo šį sezoną.

Laimėję tik vieną mačą iš šešių pirmųjų, Hiustono krepšininkai jau atranda žaidimą ir pasiekė trečią pergalę iš eilės. Hiustono klubas rikiuojasi dvyliktas Vakarų konferencijoje.

Pirmą vietą ten užimanti „Warriors“ ekipa, žaidusi be Stepheno Curry ketvirtą mačą iš eilės, pralaimėjo dvejas iš pastarųjų trejų rungtynių.

Buvęs Kauno „Žalgirio“ žaidėjas Isaiah Hartensteinas buvo naudingas, pataikęs tritaškį per spurtą 12:2 ketvirtojo kėlinio pradžioje. Vokietijos krepšininkas pataikė tritaškį, o iš viso pelnė 6 taškus ir atkovojo 5 kamuolius žaisdamas su NBA čempionais.

Šį sezoną I.Hartensteinas, rungtyniavęs „Žalgiryje“ 206-2017 metais, renka po 2,4 taško ir atkovoja po 1,6 kamuolio.

„Warriors“ žaidė po konflikto komandos viduje.

Kevinas Durantas pelnė 20 taškų, o „Warriors“ pataikė tik 4 tritaškius iš 18. Draymondas Greenas atkovojo 5 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus, žaidęs pirmosiose rungtynėse po diskvalifikacijos, kurią jam skyrė komanda dėl konflikto su K.Durantu po pirmadienio pralaimėjimo prieš „Los Angeles Clippers“.

D.Greenas neatsiprašė, tik pasakė, kad jis ir K.Durantas „judame į priekį“.

„Manau, kad nėra paslaptis, kad esu emocingas žaidėjas, – sakė jis. – Aš žaidžiu emocingai, kartais tai padaro mane geriausiu, kokiu galiu būti. Jei tai netinka, aš dėl to nesijaudinsiu.“

Jei „Warriors“ išgyvena dramą dėl dviejų žaidėjų santykių, „Rockets“ turi kitą istoriją – jų santykiai su Carmelo Anthony nutrūko.

Praėjusią vasarą 34 metų veteranas buvo sudaręs 2,4 mln. dolerių vertės sutartį su „Rockets“, bet praėjusią naktį klubas paskelbė apie išsiskyrimą. C.Antohony pelė po 13,4 taško per 10 mačų Hiustono klube, o dabar dairysis kitos ekipos.

„Rockets“: Jamesas Hardenas 27, Jamesas Ennisas III – 19, Ericas Gordonas 17;

„Warriors“: Kevinas Durantas 20, Kevonas Looney 12, Quinnas Cookas 11.

Sėkmingą sezono startą tęsia trečią vietą Vakaruose užimantis „Denver Nuggets“ klubas (10-5), kurio biure dirba trys lietuviai – Artūras Karnišovas, Martynas Pocius ir Tomas Balčėtis.

Ketvirtadienį Denverio krepšininkai namie 138:93 sutriuškino „Atlanta Hawks“ (3-12).

Trečiosiose NBA rungtynėse tądien „Los Angeles Clippers“ (8-5) namie 116:111 palaužė „San Antonio Spurs“ (7-6). Los Andželo ekipa Vakaruose yra šešta, San Antonijaus – devinta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių