Quantcast

„Barcelonos“ gynyba – ne stebuklas, bet efektyvi

Geležinė gynyba, kurią Ispanijos čempionate demonstruoja "Barcelona“ varžovai, šiandien turėtų tapti pavyzdžiu Kauno "Žalgiriui". Tačiau sustabdyti Ispanijos superklubą, artėjantį prie Eurolygos lyderių ketverto, bus nelengva.

Šarūnui Jasikevičiui beveik gimtąja tapusioje "Palau Blaugrana" arenoje žalgiriečiai pergalės turės siekti dantimis ir nagais.

Per Eurolygos varžybų 21-ą turą vos aštuonias pergales sukrapštęs Kauno klubas desperatiškai bando kabintis į paskutinį atkrintamųjų varžybų traukinio vagoną. Katalonai sprendžia visai kitokias užduotis: 12 pergalių vietos ketvirtfinalyje jiems dar negarantuoja, bet leidžia jaustis kur kas ramiau pradėjus paskutinį reguliariojo čempionato trečdalį.

Ispanijos ACB lygoje griežtojo serbo Svetislavo Pesičiaus auklėtiniai patyrė nokdauną: čempionato lyderiai vasario 2-ąją Tenerifėje pateko į tokius geležinius vietos "Iberostar" krepšininkų gniaužtus, kad sukrapštė vos 57 taškus ir kapituliavo praleidę 63.

Paklaustas, ar "Žalgiris" galėtų pasimokyti iš Tenerifės krepšininkų, kaip supančioti "Barcelona" lyderius, Š.Jasikevičius šios situacijos nesureikšmino.

"Nežinau, kaip mes galėtume tai padaryti. Juk jie žaidė praėjus 48 valandoms po pergalės Pirėjuje (Eurolygoje 76:55 sutriuškinę "Olympiakos" – aut. past.) ir po šešių valandų skrydžio iki Afrikos krantų. Mums sunku bus – juk važiuojame į jų areną", – kalbėjo Šaras.

Kur kas svaresnis kauniečių argumentas – sveikstantys lyderiai.

"Sakyti, kad visi – sveiki, būtų per stiprūs žodžiai. Vis tiek Brandonas Daviesas ir Leo Westermannas treniruojasi pagal specialų planą, žiūrėsime, kaip viskas toliau klostysis. Tokia situacija bus dar kurį laiką, bet stengsimės laviruoti", – sakė Š.Jasikevičius.

– Turbūt pirmą kartą per beveik tris mėnesius visi jūsų žaidėjai sveiki prieš Eurolygos rungtynes. Kaip jaučiatės pagaliau sutelkęs kovos rikiuotėje visus pagrindinius krepšininkus?

– Išties malonu, bet dabar svarbu jiems padėti pasiekti reikiamą sportinę formą. Nors ir įsivažiuojame, tikrai dar ne visi gali atlikti nurodymus 100 proc. Kai kuriuos žaidėjus reikia pataupyti, pasaugoti ir skaičiuoti jų minutes ant parketo.

– Kaip, jūsų nuomone, "Barcelona" sugebėjo Pirėjuje supančioti "Olympiakos" vyrus?

– Manau, taip pat, kaip jie supančiojo mus per pirmą mačo dalį Kaune (žalgiriečiai namuose nusileido 85:88 – aut. past.). Labai atletiška gynyba, varžovų komandinio žaidimo griovimas, įžaidėjų eliminavimas. Akcentai bus panašūs. Labai svarbu, kad įžaidėjai laiku priimtų kamuolį ir su juo eitų ten, kur mes norime eiti. "Barcelona" nedaro gynybos stebuklų, bet tai, ką daro, atlieka efektyviai. Jie labai akcentuoja žaidimą "ant ūselio", rungtynių pradžioje tai atlieka Ante Tomičius, vėliau – Kevinas Seraphinas. Šios komandos ūgis – įspūdingas, gausus žaidėjų pasirinkimas, tad tuo išmuša daugumą varžovų iš vėžių. Rasti kontrargumentų jų atletiškumui bus labai svarbu.

– Buvęs žalgirietis Kevinas Pangosas per dvejas pastarąsias rungtynes atliko 17 rezultatyvių perdavimų. Kaip dabar atrodo "Barcelona" su juo?

– Manau, gerai, nes Kevinas daug žaidžia. Thomas Huertelis, kaip supratau, turi problemų dėl raumenų. Kevino vaidmuo padidėjo, be to, jis perprato "Barcelonos" sistemą.

"Barcelona"

Kevinas Seraphinas  Prancūzija  vidurio puolėjas  208 cm

Kevinas Pangosas  Kanada  gynėjas  185 cm

Pau Ribas  Ispanija  gynėjas  192 cm

Chrisas Singletonas  JAV  puolėjas  203 cm

Adamas Hanga  Vengrija  puolėjas  201 cm

Jaka Blažičius  Slovėnija  puolėjas  196 cm

Rolandas Šmitas  Latvija  puolėjas  208 cm

Thomas Heurtelis  Prancūzija  gynėjas  189 cm

Artiomas Pustovyjus  Ukraina  vidurio puolėjas  215 cm

Pierre'as Oriola  Ispanija  vidurio puolėjas  208 cm

Kyle'as Kuricas  JAV  gynėjas  193 cm

Victoras Claveras  Ispanija  puolėjas  205 cm

Ante Tomičius  Kroatija  vidurio puolėjas  218 cm

Vyriausiasis treneris Svetislavas Pesičius (Serbija).

Turnyro lentelė

1. "Fenerbahce"  18  3  +193

2. "Real"  17  4  +207

3. CSKA  16  5  +130

4. "Anadolu Efes"  13  8  +94

5. "Barcelona"  12  9  +33

6. "Olympiakos"  12  9  +30

7. "Bayern"  11  10  -20

8. "Baskonia"  10  11  +34

9. "Armani Olimpia"  10  11  +15

10. "Maccabi"  9  12  -20

11. "Panathinaikos"  9  12  -30

12. "Chimki"  8  13  -42

13. "Žalgiris"  8  13  -38

14. "Gran Canaria"  6  15  -177

15. "Budučnost"  6  15  -209

16. "Darussafaka"  3  18  -200


Šiame straipsnyje: BarcelonaŽalgirisEurolyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių