Quantcast

Iš Azijos krepšininkai parsivežė ne vien sportinius įspūdžius (interviu)

"Kelionė, visiems jos dalyviams įsiminsianti ir sportine, ir pažintine prasme", – taip išvyką į Taipėjų apibūdino treneris Edas Nickus. Kaunietis drauge su Lietuvos krepšininkais grįžo iš intriguojančių varžybų Azijoje.

Liepos 15–23 d. Taivano sostinėje vyko "FIBA Asia" organizuojamas tarptautinis krepšinio turnyras "William Jones Cup". Dėl kadaise garsaus trofėjaus grūmėsi dešimt komandų iš Irano, Kanados, Japonijos, Pietų Korėjos, Indijos, Kinijos, Filipinų, Irako ir Lietuvos. Daugumai valstybių atstovavo nacionalinės rinktinės, o mūsų šaliai – iš įvairių klubų žaidėjų sudaryta komanda.

Ekipai dirigavo Prienų-Birštono "Vytauto" klubo vairininkas Virginijus Šeškus ir žinomas krepšinio specialistas E.Nickus. Komandoje žaidė du "Vytauto" klubo krepšininkai – Domantas Šeškus ir Martynas Linkevičius. Jai taip pat atstovavo prieniškis Edvinas Šeškus, praėjusį sezoną rungtyniavęs Estijoje. Pastarasis gynėjas Taipėjuje tapo rezultatyviausiu lietuvių žaidėju – pelnė vidutiniškai po 15,9 taško. 22-ejų 196 cm ūgio snaiperis labiausiai pažymėjo 99:83 laimėtoje akistatoje su Irako rinktine. Jis įmetė net 50 taškų: pataikė 13 dvitaškių iš 16 ir 8 tritaškius iš 13. Kitu svečių ginklu tapo pernai Prancūzijoje rungtyniavęs Eigirdas Žukauskas, jis pasiekė15,8 taškų vidurkį.

Lietuviams atstovavo ir LKL rungtynių patirties turintys Šarūnas Vingelis, Šarūnas Beniušis ir keletas kitų NKL krepšininkų. Nors teko žaisti ir su pajėgiais priešininkais, Lietuvos ekipa laimėjo 8 mačus iš devynių. Po atkaklaus mūšio 99:102 nusileista tik Kanados rinktinei. Tose rungtynėse Domantas Šeškus, surinkęs 22 taškus, buvo rezultatyviausias komandoje, o jo brolis Edvinas įmetė 17 taškų.

– W.Joneso taurė kadaise buvo laikoma vienu prestižiškiausių pasaulio klubinio krepšinio trofėjų. Kaip pavyko sulaukti kvietimo į šias varžybas? – paklausėme E.Nickaus.

– Iš tiesų tai legendinis turnyras, kurį prieš 30 metų laimėjo Kauno "Žalgiris". Tačiau, žinoma, dabar jo statusas visai kitoks. Mes su Kauno "Atleto" komanda jau ne pirmus metus keliaujame į Aziją, kur dalyvaujame tarptautiniuose turnyruose ar turnė po šalį. Šiemet sulaukiau kvietimo išbandyti jėgas Taivane. Ekipą subūrėme Prienų-Birštono komandos pagrindu, pakvietėme ir kitų LKL bei NKL žaidėjų. Tiesa, ne visi galėjo išvykti. Pavyzdžiui, Kėdainių "Nevėžio" puolėją Vaidotą Volkų paskutiniu momentu teko pakeisti.

– Ar likote patenkinti komandos rezultatais?

– Manau, kad deramai atstovavome mūsų šalies krepšiniui ir valstybei apskritai. Juk, be rungtynių, buvo nemažai renginių, susitikimų su Azijos krepšinio vadovais, specialistais, Taipėjaus valdžios atstovais. Bendravome ir su Lietuvos verslininkais, dirbančiais Taivano rinkoje.

Kalbant apie sportinę dalį, vaikinams teko atlaikyti intensyvų grafiką ir kautis su pajėgiais varžovais. Daugumai šalių atstovavo jų nacionalinės rinktinės, kurios rengiasi savo regiono pirmenybėms. Tačiau mūsiškiai susitvarkė, laimėjome 8 mačus iš 9. Gaila, kad antrajame ture nusileidę Kanados rinktinei praradome šansus tapti nugalėtojais. Finišavome antri. Šiaip žaidėjai turėjo gerą progą pademonstruoti savo sugebėjimus. Manau, kad E.Žukauskas, E.Šeškus ir keletas kitų krepšininkų puikiai užsirekomendavo Azijos krepšinio specialistų akyse. Beje, Taivane taip pat yra neprasta krepšinio lyga. Kiek žinau, komandos turi ir nepigiai kainuojančių legionierių. Krepšinio bei kita sporto infrastruktūra taip pat neblogai išplėtota. Ne veltui netrukus čia vyks pasaulinė studentų universiada, kurioje rungtyniaus ir mūsų krepšinio rinktinė, vadovaujama Tomo Masiulio.

– Ar spėjote apžiūrėti ir vietos įžymybes?

– Per dieną žaisdavome vieną mačą, tad laiko tikrai pakako. Mums buvo užtikrintos labai geros gyvenimo sąlygos, tad poilsio pakako. Su vaikinais apžiūrėjome miestą, įspūdingą architektūrą, lankėmės ir didžiuliame zoologijos sode.

– Ar iki sezono pradžios dar planuojate išvykų į turnyrus užsienyje?

– Su "LSU-Atleto" vaikinais rugsėjį veikiausiai skrisime į Kiniją, o vėliau numatytas tradicinis turnyras Belgijoje. Su studentais preliminariai rengiamės startuoti Nacionalinėje krepšinio lygoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių