Quantcast

„Žuvėdra“ atgims tik vienam vakarui?

  • Teksto dydis:

Kovo 11–13 d. Panevėžyje vyks Lietuvos sportinių šokių čempionatas. Šventinio gala koncerto programoje numatytas ir Klaipėdos "Žuvėdros" ansamblio pasirodymas.

Varžybų organizatorės – Lietuvos sportinių šokių federacijos (LSŠF) – pranešime teigiama, kad "Žuvėdra" atgims vienam vakarui.

"Itin džiaugiamės, kad vėl galėsime išvysti mūsų šalies pasididžiavimą – "Žuvėdros" šokėjų kolektyvą", – pareiškė LSŠF viceprezidentas, šalies standartinių ir Lotynų Amerikos šokių čempionato direktorius Virginijus Visockas.

Atsisveikinimo koncertą daugkartinė Lotynų Amerikos šokių ansamblių pasaulio ir Europos čempionė "Žuvėdra" surengė pernai balandį.

"Paradoksalu, tačiau veiklą reikėjo nutraukti todėl, kad nebeliko šokėjų. Mūsų klube yra jaunuolių, tačiau jie savo gyvenimo nesieja su šokiais, – tąkart teigė viena ansamblio vadovių, Lietuvos nusipelniusi trenerė Skaistė Idzelevičienė. – O dirbti reikia daug. Kai mes iškovojome pirmąjį medalį, reikėjo treniruotis net septynerius metus."

"Jei merginai ar vaikinui, Klaipėdos universitete besimokančiam šokti, reikia mokėti už studijas 12 tūkst. litų per metus ir, nebijau to žodžio, arti – eiti į paskaitas, vakare iki 23 val. repetuoti, tai dabar tokių studentų retai berasime", – LRT radijo laidoje "60 minučių" kalbėjo uostamiesčio tarybos narys Vytautas Čepas.

"Nežinau, ar kuris nors iš mūsų mokinių ryšis aukotis – atgaivinti "Žuvėdrą", – abejojo S.Idzelevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių