Quantcast

VRA jauniai triumfavo regbio festivalyje Čekijoje

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Čekijos sostinėje Prahoje vykusiame tradiciniame jaunių regbio festivalyje („Prague Youth Rugby Festival“) įspūdingą pasirodymą surengė Vilniaus regbio akademijos (VRA) komanda.

Vilniečiai jaunių (17-18 metų) grupėje ne tik laimėjo visus keturis susitikimus ir tapo nugalėtojais, bet ir neleido varžovams pelnyti nei vieno taško.

Finale VRA regbininkams rimtą iššūkį metė Liublianos regbio komanda (Slovėnija). Pirmą ir vienintelį žeminimą šiose rungtynėse vilniečiai pelnė jau pasibaigus pagrindiniam rungtynių laikui – 5:0.

Grupės etape Vilniaus ekipa tiesiog „nušlavė“ visus varžovus. Ji 27:0 nugalėjo „RGH Heidelberg“ (Vokietija) komandą, 41:0 sutriuškino „Barbarians Europe“ (Prancūzija) ekipą ir 26:0 – Prahos „Slavia“ (Čekija) regbininkus.

Geriausiu žaidėju pripažintas Aleksas Baltrušaitis.

Vaikų (11-12 metų) grupėje puikiai pasirodė „Klaipėdos kovo“ jaunieji regbininkai. Jie grupės varžybose laimėjo visas rungtynes ir tik ketvirtfinalyje 0:10 pralaimėjo Austrijos čempionams. Turnyrą užbaigę dvejomis pergalėmis klaipėdiečiai tarp 16 komandų užėmė aukštą penktąją poziciją.

„Pats turnyras suorganizuotas labai gerai, neturiu jokių priekaištų. Džiugu, kad vaikai visą laiką žaidė labai užsivedę, tai rodo, kad dirbame teisinga kryptimi“, – sakė vaikų treneris Donatas Streckis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių