Quantcast

Vietoj žalios futbolo rinktinė bus raudona

Į Kijevo stadiono aikštę lietuviai išeis su neįprastų spalvų uniforma: raudoni marškinėliai, žalios kelnaitės ir raudoni getrai. Tokią aprangą 19-mečių rinktinę jau vilkėjo praėjusią savaitę per kontrolinį mačą su „Palangos“ ekipa.

Iki šiol dažniausiai Lietuvos rinktinės rungtyniaudavo geltonais marškinėliais. Kaip atsarginė buvo naudojama žalios spalvos uniforma.

„Ukrainiečiai mums atsiuntė pranešimą, kad jie žais geltonos spalvos apranga. Mūsų antra spalva – žalia - labai liejasi su aikštės žaluma. Žaidimo metu, kai greitai pakeli galvą, žalia spalva susilieja ir mūsų futbolininkų regėjimas būna prastesnis negu varžovų. Tuo mes prarandam tam tikrą dalį laiko perdavimo, kūrybos metu. Lietuvos vėliavoje yra ir raudona spalva. Pagal vėliavos spalvas mes ir deriname savo aprangą,“ – pasikeitimo priežastis aiškino Lietuvos futbolo federacijos (LFF) techninio skyriaus direktorius Stasys Stankus.

LFF techninis skyrius yra atsakingas už Lietuvos jaunimo rinktines (išskyrus U-21), Nacionalinę futbolo akademiją, jaunimo futbolą, mokymus, salės ir paplūdimio futbolą bei moterų futbolą.

Gali būti, kad Lietuvos devyniolikamečių rinktinė yra pirmoji kregždė numatomame antrosios uniformos spalvų pakeitimui. Apie raudonus marškinėlius galvojama ir svarstant kitų šalies rinktinių, tame tarpe ir nacionalinės, rengimo klausimus. Ir ne tik apie marškinėlius. Gali būti, kad Lietuvos rinktines išvysime žaidžiant vien raudonos spalvos parnaga.

„Kiek aš girdėjau, Robertas Tautkus irgi ieškos raudonos spalvos. Tik jis galvoja antrąją rinktinių uniformą daryti visą raudoną. Taigi, jeigu mūsų rinktinės susitiks su komandomis, kurios vilki geltonos spalvos apranga jų aikštėse, mūsų futbolininkai žais ryškios – raudonos spalvos apranga“, - tikino LFF techninio skyriaus direktorius.

R. Tautkus yra LFF Nacionalinės ir U-21 rinktinių skyriaus vadovas. Jo pagrindinė veiklos sritis, susijusi su vyresniais futbolininkais, nei S. Stankaus.

Kol kas šis antrosios spalvos pakeitimas dar nėra įgyvendintas. Anot S. Stankaus raudonos aprangos Lietuvos rinktinėms, išskyrus 19-mečių ekipą, dar nėra pagamintos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu

nu portretas
pagaliau, nes jau ta zalia spalva uzkniso :D
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių