Quantcast

V. Matijošaitis: tai bus vienas svarbiausių sporto renginių Kaune

  • Teksto dydis:

Belieka kiek daugiau nei savaitė iki vieno iš svarbiausių sporto renginių Lietuvoje šiais metais. Jau kitą savaitgalį Kauno mariose startuos 2018 metų Pasaulio F2 vandens formulių čempionatas.

Organizatoriai jau dėlioja paskutinius pasirengimo darbus, o tuo pačiu paaiškėjo, kas apdovanos geriausiai Kaune pasirodžiusius pilotus.

Taurę Pasaulio čempionato I etapo nugalėtojui įteiks Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis apdovanos vicečempioną, o trečiąją vietą užėmusį lenktynininką sveikins Seimo narys, Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas.

Į Kauną gegužės 26-27 dienomis atvyks daugiau nei 30 pilotų iš viso pasaulio. Įdomu, kad naujame čempionate bus kaip niekada daug naujų pilotų, kurie sieks sudaryti konkurenciją patyrusioms F2 žvaigždėms. F2 čempionate dalyvaus ir lietuvis Edgaras Riabko.

Pirma pažintis

Seimo pirmininkas V. Pranckietis neslepia, kad ir pats yra aistringas sporto sirgalius.

„Aš, kaip ir kiekvienas lietuvis, nesu abejingas sportui. Stebint sporto varžybas, sergant už pasirinktą komandą ar rinktinę žmogus gauna gerą adrenalino dozę, įsitraukia į sveiką azartą, o tai suteikia teigiamų emocijų. Vienos sporto šakos negaliu išskirti - stengiuosi nepraleisti svarbių Lietuvai krepšinio varžybų, domiuosi plaukimo sportu, palaikau Lietuvai atstovaujančius sportininkus tarptautinėse varžybose“, - teigia V. Pranckietis.

Kaunas – unikalus miestas, apsuptas vandens. F2 vandens formulių pasaulio čempionato etapas – vienas ryškiausių renginių metuose.

Beje, Seimo pirmininkas ir pats nepraleidžia progos pasportuoti.

„Stengiuosi gyventi aktyviai, kasdien kuo daugiau judėti, daryti rytinę mankštą. Jaunystėje sportavau sunkiąją atletiką, nors didelių laimėjimų nepasiekiau, tačiau ši sporto šaka davė nemažai valios ir kantrybės ugdymo pamokų, vedė eiti pirmyn ir siekti užsibrėžtų tikslų“, - sako politikas.

F2 lenktynės Kaune bus pirmas kartas, kai V. Pranckietis gyvai stebės vandens formulių lenktynes.

„Visos sporto šakos yra reikalingos ir naudingos. Profesionaliai valdyti techniką reikia daug stiprybės ir išmanymo, nes dalyvauja ne tik žmogaus tam tikros savybės, daug priklauso nuo aplinkos poveikio. Tai bus pirmoji mano pažintis su vandens formulių sportu. Esame pagerbti, kad vienas iš Pasaulio čempionato etapų yra organizuojamas Lietuvoje ir tikimės, kad šis sportas mūsų šalyje turės šviesią ateitį“, - sako V. Pranckietis.

Paliko puikų įspūdį

Kaip ir pernai, renginyje dalyvaus Kauno meras Visvaldas Matijošaitis. Laikinosios sostinės vadovas įteiks taurę Pasaulio čempionato I etapo vicečempionui.

„Kaunas – unikalus miestas, apsuptas vandens. F2 vandens formulių pasaulio čempionato etapas – vienas ryškiausių renginių metuose, išnaudojantis šį mūsų išskirtinumą ir priverčiantis į tai atsigręžti kauniečius bei miesto svečius. Džiaugiamės jau antrus metus galėdami sutikti greičiausius planetos vandens formulių meistrus. Tegul nugali geriausi!“, - sako V. Matijošaitis.

Trečios vietos laimėtoją apdovanos Seimo narys, Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas. Buvęs sportininkas jau yra stebėjęs F2 formules, o lenktynės politikui paliko geriausius prisiminimus.

„Man arčiausiai širdies yra kovos menai, tačiau mano požiūris į technines sporto šakas yra teigiamas. Teko matyti F2 lenktynes praėjusiais metais. Jos paliko puikų įspūdį“, - sako K. Smirnovas.

 

 

Žiūrovams bus patogiau

F2 lenktynės Kauno mariose pernai vyko pirmą kartą.

„Šiemet geriau pasirūpinsime žiūrovų automobilių statymu. Suderinta, jog automobilius bus galima parkuoti T. Masiulio gatvėje, iš abiejų pusių pirmoje eismo juostoje lygiagrečiai. Belieka sugalvoti kitus sprendimus, kurie padės jaustis smagiau - žiūrovai su vaikais galės pramogauti specialiai varžybų teritorijoje įrengtame batutų ir atrakcionų parke, planuojamos kitos smagios pramogos. Dėkojame Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondui (Kūno kultūros ir sporto departamentui prie LR Vyriausybės), Kauno miesto savivaldybei, visiems rėmėjams už pasitikėjimą ir skirtą finansavimą“, - teigia lenktynių organizatorius Mindaugas Mačiulaitis.

Nors šiemet automobiliams bus skirta daugiau vietų, organizatoriai į renginį rekomenduoja atvykti viešuoju transportu. Specialiai šio renginio metu pratęsti 5, 9 ir 12 numerių troleibusų maršrutai, kurie važiuos iki pat T. Masiulio gatvėje esančios aikštelės.

„Troleibusai nuveš tiesiai į renginio vietą“ - sako M. Mačiulaitis.

Pernai F2 čempionatą organizuojanti Tarptautinei Motorlaivių Federacijų Sąjunga (Union Internationale Motonautique) jokių priekaištų lietuviams neturėjo. Šiemet be vandens formulių lenktynių vėl veiks įvairios pramogos žiūrovams, kurie turės galimybęir patys išbandyti vandens formulę.

Be to, šiemet bilietai į lenktynes bus gerokai pigesni – vienos dienos bilietas kainuos 7 Eur, dviejų dienų – 12 Eur. Vaikai iki 10 metų su suaugusiais bus įleidžiami nemokamai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuostaba

nuostaba portretas
Prisimenu pernykštes lenktynes...Apie sportininkus negaliu pasakyti nieko blogo, bet lydintis personalas...Tos girtos ir dūmais dvokiančios morduliacijos...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių