Quantcast

Uostamiestyje – pritūpimų viena koja rekordas

Šeštadienį Klaipėdoje nugriaudėjo gatvės gimnastikos varžybos „Pajūrio taurė 2015“. Nors tokios varžybos uostamiestyje surengtos pirmą kartą ir jas nuolat ženklino lietus, tačiau renginio metu pasiekta stulbinamų rezultatų.

Šeštadienį Klaipėdoje nugriaudėjo gatvės gimnastikos varžybos „Pajūrio taurė 2015“. Nors tokios varžybos uostamiestyje surengtos pirmą kartą ir jas nuolat ženklino lietus, tačiau renginio metu pasiekta stulbinamų rezultatų. Varžybos ne tik sutraukė gatvės gimnastus iš visos Lietuvos, bet ir pasiektas pritūpimo viena koja Lietuvos rekordas.

Pasiekė rekordą

Šiandien į uostamiestį sugužėjo kelios dešimtys gatvės gimnastų, mat čia pirmą kartą surengtos gatvės gimnastikos varžybos „Pajūrio taurė 2015“.

Visą dieną beveik nesiliovė lietus, tačiau net ir jis nenumaldė jaunų sportininkų noro parodyti, ką jie moka. Renginyje būta ir smalsuolių, panūdusių tapti žadėto rekordo liudininkais. Renginio organizatorių pažadai nebuvo iš piršto laužti.

Per maždaug 9.53 min. gatvės gimnastas abiturientas Valentinas Zubė dešine koja padarė 116 pritūpimų ir taip pasiekė Lietuvos rekordą.

„Manau, kad buvo pasiektas ir pasaulio rekordas“, - prognozavo renginio organizatorius, Lietuvos daugkartinis rankų lenkimo čempionas ir Šilojų seniūnaitijos seniūnaitis Aurimas Mockus.

Pasiekęs Lietuvos rekordą, V.Zubė pagerino ir savo asmeninį, kuris iki šiol buvo 109 pritūpimai per 10 min.

Parodė tai, ko niekas nesitikėjo

Varžybų dalyviai rungėsi trijose kategorijose. Pirmojoje ir pagrindinėje „Free style“ rungtyje visiems nosis nušluostė bei pagrindinį trofėjų į Kėdainius išsivežė Michailas Chlebopaševas, antroje vietoje liko šilutiškis Justas Mizgeris, trečiojoje – Marius Praniauskas.

Antrojoje kategorijoje varžęsi gatvės gimnastai atliko bazinius pratimus (prisitraukimai ir atsispaudimai ant lygiagrečių) su papildomu 24 kg svoriu. Šioje kategorijoje pirmąją vietą pelnė klaipėdietis Džiugas Jucius, antroji atiteko kauniečiui Gediminui Eigirdui, o trečioji – Mykolui Eigirdui.

Trečiojoje kategorijoje rungęsi sportininkai atliko bazinius pratimus (prisitraukimus, atsispaudimus lygiagretėse ir pritūpimus po vieną koją (pirma kaire, po to dešine)) be papildomo svorio.

Šioje kategorijoje pirmoji vieta atiteko iš Tauragės rajono atvykusiam ir visus savo apsirodymu aiktelėti privertusiam Gyčiui Malinauskui.

„Šis sportininkas parodė tai, ko niekas nesitikėjo. Jis tikrų tikriausiai visiems nušluostė nosį. G.Malinauskas padarė 200 prisispaudimų lygiagretėse ir beveik dvigubai aplenkė antrosios vietos laimėtoją“, - gerų žodžių nugalėtojui negailėjo A.Mockus.

Antrosios vietos apdovanojimas atiteko šilutiškiui Domantui Budrikui, o trečiosiose – Dovydui Mankui.

Lietus entuziastų neišvaikė

Šilojų seniūnaitijos seniūnaitis patikino, jog ilgiau nei šešias valandas trukusio renginio lietus nesužlugdė – sportininkai varžėsi it pašėlę, o vos nustojus lyti į varžybų aikštelė pradėdavo rinktis smalsuoliai.

„Galbūt kitą kartą rengsime vidurvasarį, kad oras kojos nepakištų, tačiau tikrai džiaugiamės šiuo renginiu“,  - džiaugsmo sėkme neslėpė A.Mockus.

Tai, jog tokie renginiai jaunimui reikalingi, parodė ir dalyvių skaičius. Kiekvienoje iš minėtų kategorijų dalyvavo po maždaug dvi dešimtis gatvės gimnastų iš visos Lietuvos.

Jautė rėmėjų pagalbą

Tai ne pirmas kartas, kai A.Mockus skiria išskirtinį dėmesį gatvės gimnastams. A.Mockaus iniciatyva Girulių miške įrengti lauko treniruokliai bei aikštelė gatvės gimnazistams. Joje šeštadienį ir vyko minėtos varžybos.

„Vienas tikrai nebūčiau nieko padaręs, jokių varžybų nebūčiau suorganizavęs. Labai noriu padėkoti visiems remėjas bei Klaipėdos gatvės gimnastams „Street workout Klaipėda“ ir ypač Valentinui Zubei“, - patikino „Pajūrio taurės 2015“ organizatorius.

Pirmą kartą surengtas varžybas rėmė ir dienraštis „Klaipėda“, nuolat prisidedantis prie jaunimo iniciatyvų.

„Dienraštis siekia prisidėti prie įvairių jaunimo iniciatyvų. Džiugo, jog galime pranešti apie jaunus, iniciatyvus, talentingus, tikslo siekiančius bei Klaipėdą garsinančius žmones“, - teigė dienraščio „Klaipėda“ rinkodaros projektų vadovė Monika Saltonė.


Šiame straipsnyje: pritūpimairekordassportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
saunuoliai

Anelė

Anelė portretas
Įspūdingai gražu!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių