Quantcast

Per tris dienas – 1140 kilometrų Lietuvos keliais

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 18 d. Kaune, Rotušės aikštėje, bus duotas startas tris dienas vyksiančiam tradiciniam raliui „Aplink Lietuvą 2015“, kurį nuo pat pradžių rengia Lietuvos automobilių klubas (LAK) ir kurio dalyviai varžosi dėl garbingiausio šių lenktynių trofėjus – Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės taurės.

Šiemetinis ralis „Aplink Lietuvą“ bus kartu ir Lietuvos automobilininkų sąjungos rengiamų „LAS taurės 2015“ lenktynių šeštojo etapo varžybos.

Ralio finiše sostinės S. Daukanto aikštėje rugsėjo 20-ąją Prezidentės taurė bus įteikta bendrosios automobilių įskaitos absoliutiems nugalėtojams. Tačiau iki šio įstabaus momento jiems, kaip ir visiems kitiems ralio dalyviams, iki lenktynių finišo teks įveikti net 1140 kilometrų maršrutą, besidriekiantį vaizdingiausiomis Lietuvos vietovėmis per šalies miestus ir miestelius, kaimus ir gyvenvietes.

Tai bus antras pagal distancijos ilgį iš visų jau įvykusių ralių „Aplink Lietuvą“, kurių pirmasis buvo surengtas 1931m. liepos 24-ąją ir kurį šalies automobilių sporto federacija (LASF) laiko oficialia automobilių sporto pradžia šalyje.

Tik dvidešimčia kilometrų daugiau teko sukarti antrojo ralio, vykusio 1932 m., dalyviams.

„Didžiausi išbandymai ir didžiausi atstumai šiemetinio ralio dalyvių laukia pirmąją ir antrąją lenktynių dienomis, per kurias sportininkams teks įveikti liūto dalį distancijos - apie 1000 km., - sako varžybų vadovas Donatas Liesis. – Pagrindinės rungtys drieksis asfalto trasomis, nors lenktynininkams teks išbandyti ir žvyrą“.

Iškart po iškilmingo lenktynių atidarymo Kauno Rotušės aikštėje sportinių automobilių peletonas pasuks į Kačerginę, kurios „Nemuno žiedo“ trasoje ir jos prieigose ralio dalyviai jėgas išbandys slalomo, žiedinėse ir ralio-kroso rungtyse.

Iš Kačerginės ralio dalyviai patrauks į Alytų, kurio tradiciškai neaplenkia nė vienas ralis „Aplink Lietuvą“. Šįkart sportininkai Dzūkijos sostinėje varžysis greituminio slalomo rungtyse Raudonkalnio gatvėje ir Dainų slėnyje. 

Toliau per Marijampolę, Kazlų Rūdą, Jurbarką, išbandydami jo gerai žinomą „Karjero“ kroso trasą, sportininkai pasieks Tauragę, garsėjančią čia vykstančiomis įdomiomis gatvių lenktynėmis. Iš Tauragės sportininkai pasuks į Vilkyčius, kur jų laukia dar viena ralio-kroso trasa, į Gargždus (krosas) ir per Melnragę (greituminis slalomas) pasieks pirmosios nakvynės vietą Klaipėdoje.

Antrosios dienos sportines batalijas ralio „Aplink Lietuvą 2015“ dalyviai pradės netoli Plungės esančioje, prieš dešimtmetį žemaičių kraštą visoje Europoje garsinusios „Žemaitijos“ trasoje, kurioje dvejus metus paeiliui rungėsi ir žymiausi Senojo žemyno automobilių sporto meistrai.

Iš jos varžybų dalyvių maršrutas per Telšius nusidrieks į legendinio Tado Blindos Luokę, Mažeikius, Akmenę ir Naująją Akmenę.

Itin svetingai ralio dalyvius žada pasitikti vienas seniausių šalies miestų Žagarė, kuri šiemet paskelbta šalies kultūros sostine. Be sportinių batalijų miesto seniūnas Alvydas Urbonas kartu su Žagarės regioninio parko direktoriumi Mindaugu Balčiūnu svečiams pasiūlys atsikratyti adrenalino pažintimi su parku ir jame esančiais įspūdingais grafo Naryškino rūmais, o alkį numalšinti garuojančiais vietos medžiotojų gamybos žvėrienos kepsniais.

Po sočių pietų ralio dalyviai vėl atnaujins kovas Joniškio žemės ūkio mokyklos autodrome, iš kurio per Meškuičius, Šiaulius, Raudondvarį, Kupiškį, Anykščius, Ukmergę suks link šalies sostinės, kurią pasieks tik vėlyvą naktį.

Užtat trečiąją varžybų dieną ralio dalyviai galės atsikvėpti. Ryte jų dar laukia slalomo varžybos, kuriose bus sudėlioti visi taškai ir po kurių paaiškės ralio „Aplink Lietuvą 2015“ nugalėtojai ir prizininkai.      



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių