Quantcast

Trakuose baigėsi regata „Gintariniai irklai“

  • Teksto dydis:

Trakuose baigėsi 2016 metų irklavimo regata „Gintariniai irklai“, sutraukusi per 700 dalyvių iš 16 šalių.

Trečiąją varžybų dieną daugiausia dėmesio sulaukė vyrų porinių keturviečių varžybos, kuriose dalyvavo ir iš kitų valčių persėdę garsūs Lietuvos sportininkai.

Šeštadienį vykusiame šios rungties finale nugalėjo lietuviai Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys, Dominykas Jančionis ir Aurimas Adomavičius, aplenkę 2016 metų Europos čempionus estus. Sekmadienį mūsų įguloje D. Nemeravičių pakeitė Žygimantas Gališanskis, o D. Nemeravičius sėdo į vieną valtį su vienvietę įprastai irkluojančiu Mindaugu Griškoniu ir dvivietininkais Rolandu Maščinsku bei Sauliumi Ritteriu.

Finale būtent ši eksperimentinė įgula iškovojo tvirtą pergalę. Lietuviai distanciją įveikė per 5 min 56,06 sek. ir gerokai aplenkė estus (6:01.44) bei Ž. Gališanskio, M. Džiaugio, D. Jančionio ir A. Adomavičiaus irkluojamą valtį (6:08.59).

„M. Griškonis, R. Maščinskas, S. Ritteris yra galingi vyrai, visi taip pat irkluoja porines valtis, todėl tuo rezultatu nereikėtų labai stebėtis, – varžybų baigtį komentavo Lietuvos irklavimo federacijos (LIF) prezidentas Dainius Pavilionis. – Kai irkluojama pavėjui, daugiau lemia technika, komandiniai veiksmai, o kai prieš vėją – kiti veiksniai. Šis rezultatas bus nedidelis šaltas dušas kitiems vaikinams, signalas, kad nereikia užmigti ant laurų.“

Lietuvos irkluotojams paskutinę varžybų dieną atiteko dar trys pirmosios vietos. Moterų porinių dviviečių varžybas vėl be didesnio vargo laimėjo Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė, vyrų lengvo svorio dviviečių varžybose triumfavo Deividas Kluonis ir Lukas Dobrovolskis, o moterų vienviečių valčių rungties nugalėtoja tapo Ieva Adomavičiūtė. 2015 metų pasaulio jaunimo čempionė vėl aplenkė Švedijos olimpietę Anną Malviną Svennung, bet šį kartą finale negalėjo išbandyti jėgų su Lina Šaltyte.

Šeštadienį L. Šaltytė užtikrintai laimėjo varžybas, bet sekmadienį po laimėto atrankos plaukimo pajuto nedidelį skausmą ir nusprendė nestartuoti finale.

„Olimpiečiai Trakuose pademonstravo savo klasę, parodė jaunimui, kad yra į ką lygiuotis ir kur tobulėti, – tvirtino D. Pavilionis. – Taip pat smagu, kad turime labai perspektyvių jaunesnių irkluotojų. I. Adomavičiūtė du kartus aplenkė Švedijos olimpietę, vaikinų varžybose Armandas Kelmelis nusileido tik M. Griškoniui. Tai tikrai džiugina.“

Pasak LIF prezidento, „Gintariniai irklai“ šiemet vėl vyko sklandžiai, tačiau šios varžybos organizatoriams tampa vis didesniu iššūkiu.

„Pagrindinėse varžybose dalyvavo per 500 dalyvių, o dar apie 200 žmonių susirinko į veteranų varžybas. „Gintariniai irklai“ po truputį išauga į labai didelę regatą, kurią organizacine prasme reikia vertinti kaip Europos ar pasaulio čempionatus. Suvaldyti tokį renginį yra tikrai sunku, todėl galiu tik pasidžiaugti, kad viskas pavyksta puikiai. Kasmet augantis dalyvių iš viso pasaulio skaičius įrodo, kad dirbame gerai“, – sakė irkluotojų vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių