Quantcast

Tinklininkai pritarė viltingam pokyčiui

  • Teksto dydis:

Kauno tinklinio mėgėjų lygos (KTML) iniciatyva Lietuvos vyrų tinklinio čempionatą sudarys ne vien A lygos, bet ir 1-osios lygos varžybos.

Papildė nuostatus

Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) vykdomasis komitetas (VK), atsižvelgęs į kauniečių pasiūlymą, nusprendė papildyti 2018–2019 m. šalies vyrų tinklinio čempionato nuostatus.

Nacionalinių pirmenybių statusą turės ne vien A lygos, bet ir 1-osios lygos varžybos. Pastarosiose negalės dalyvauti nei komandos, nei žaidėjai, rungtyniaujantys A lygoje. 1-osios lygos čempionai galės teikti paraišką varžytis A lygoje.

"Naują Lietuvos tinklinio čempionato projektą inicijavo KTML vadovas Esmiraldas Sliežauskas. Jo pasiūlymas buvo šiek tiek netikėtas, tačiau džiugu, kad ir federacijos nariai, ir privatūs klubai turi idėjų. Mes bendraujame ir ieškome dialogo. Tikimės, kad bendradarbiaujant Lietuvos tinklinio čempionate atsiras kokybiška terpė komandoms, norinčioms žaisti nacionaliniu lygiu, tačiau pagal meistriškumą nusileidžiančioms A lygos ekipoms", – svarstė LTF prezidentas Darius Čerka.

1-osios lygos idėjai pritarta viliantis, kad tai gali tapti puikiu impulsu Lietuvoje vystytis tinkliniui, pačioms lygoms, didėti konkurencijai.

Iššūkis ir nauja patirtis

"Iš pirmo žvilgsnio 2018–2019 m. šalies vyrų tinklinio čempionato formatas turi daug bendrų bruožų su prieš kelerius metus rengtomis pirmenybėmis, tačiau tai galime vadinti nauju projektu, – kalbėjo D.Čerka. – Anksčiau LTF organizavo Lietuvos čempionatą ir atskirai – 1-osios lygos varžybas. Po to buvo nutarta sujungti šias varžybas į vieną Lietuvos čempionatą, suskirsčius klubus į A ir B pogrupius pagal pajėgumą, tačiau vėliau bandymas atsisakyti skirstymo į pogrupius nepateisino lūkesčių – norimų rezultatų nesulaukėme. Todėl, sulaukus KTML iniciatyvos, nuspręsta grįžti prie atskirų lygų Lietuvos čempionate idėjos."

"Organizuodami Kauno tinklinio mėgėjų lygos čempionatus kiekvieną sezoną ieškome naujovių. Kartu su tinklinio entuziastu Dariumi Baltrušaičiu pastebėjome nišą, kad būtų galima suorganizuoti čempionatą Lietuvos mastu toms komandoms, kurios pagal meistriškumą nesiekia šalies stipriausiųjų lygio, tačiau norėtų dalyvauti nacionalinėse pirmenybėse, – teigė KTML vadovas E.Sliežauskas. – Mums, 1-osios lygos organizatoriams, tai rimtas iššūkis ir nauja patirtis, tačiau manome, kad pavyks sėkmingai atlikti užsibrėžtus darbus. Daug priklausys ir nuo pačių dalyvių. Ateitis parodys, ar Lietuvos tinkliniui reikalinga ši lyga."



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)

:) portretas
Džiugu matyti puikias iniciatyvas. Kad tik pakaktų jėgų ir kantrybės savanoriams. Gal kada ir biurokratai suras galimybių palaikyti visuomenei svarbias iniciatyvas.
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių