Quantcast

Teniso žvaigždė B. Beckeris neigia, kad jo diplomatinis pasas suklastotas

  • Teksto dydis:

Legendinis tenisininkas Borisas Beckeris (Borisas Bekeris) penktadienį tvirtino, kad jo turimas Centrinės Afrikos Respublikos diplomatinis pasas, anot sportininko, apsaugantis jį nuo teisinio persekiojimo bankroto byloje, yra tikras, nors šios šalies lyderiai teigia, kad dokumentas padirbtas.

„Gavau šį pasą iš ambasadoriaus, daug kartų kalbėjausi su (CAR) prezidentu, buvo oficiali inauguracija“, – vokietis tenisininkas sakė britų nacionalinio transliuotojo BBC laidų vedėjui Andrew Marrui (Endriui Marui).

„Esu įsitikinęs, kad jų man išduodami dokumentai turi būti tikri“, – pridūrė jis.

Triskart Vimbldono turnyro čempiono advokatai Didžiosios Britanijos Aukštajam Teismui pateikė pareiškimą, kad B. Beckeris balandį buvo paskirtas CAR sporto atašė prie Europos Sąjungos.

Teisininkai argumentavo, kad dėl šios priežasties jų klientui turi būti taikoma diplomatinė neliečiamybė pagal 1961 metų Vienos konvenciją, apsauganti nuo bankroto bylos, iškeltos B. Beckeriui nesugebėjus grąžinti vienos senos skolos Jungtinės Karalystės bankui „Arbuthnot Latham & Co.“

Tačiau CAR lyderiai sako, kad dokumento serijos numeris atitinka vieną iš „naujų pasų blankų, pavogtų 2014 metais“.

Balandį 50-metis karjerą baigęs teniso žvaigždė per „Twitter“ paskelbė nuotrauką, kurioje jis matomas per susitikimą Briuselyje spaudžiantis ranką Centrinės Afrikos prezidentui Faustinui-Archange'ui Touaderai (Fostenui Aršanžui Tuaderai).

B. Beckeris sakė A. Marrui, kad „labai džiaugtųsi, jeigu kada nors greitai galėtų apsilankyti Bangyje ir asmeniškai pasikalbėti su žmonėmis, kaip galime žengti į priekį ir išspręsti šį nesusipratimą“.

Teniso pasaulyje B. Beckeris išgarsėjo per 1985 metų Vimbldono turnyrą. Tąsyk jis, būdamas 17-metis, tapo jauniausiu visų laikų Didžiojo kirčio čempionu ir kitais metais apgynė šį titulą.

Per vėlesnę tviskančią karjerą B. Beckeris susižėrė daugiau kaip 25 mln. JAV dolerių (21,65 mln. eurų) prizų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių