Quantcast

Tarptautiniame turnyre – dalyvių antplūdis

Šiandien Kauno sporto halėje prasidėjo keturias dienas truksiantis tarptautinis badmintono turnyras "Yonex Lithuanian International", į kurį sugužės rekordinis dalyvių skaičius.

Akiratyje – olimpiados

Net keli šimtai žaidėjų iš 37 valstybių kausis dėl Pasaulinės badmintono federacijos (BWF) reitingo taškų ir nugalėtojų taurių jau 8-ąjį kartą rengiamame turnyre Kaune.

Tarp žaidėjų bus ir geriausi Lietuvos badmintonininkai – šalies čempionais asmeninėse rungtyse neseniai tapę Vytautė Fomkinaitė, Povilas Bartušis, mišraus dvejeto čempionas Markas Šamesas, Gerda Voitechovskaja ir kiti. Šiemet iš viso mūsų šaliai atstovaus penkiolika žaidėjų. Tarp jų nebus buvusio ilgamečio rinktinės lyderio Kęstučio Navicko, jau baigusio žaidėjo karjerą, bei Akvilės Stapušaitytės, kuri taip pat artėja karjeros saulėlydžio link.

Didžiausios viltys siejamos su V.Fomkinaite. Trenerio Juozo Špelverio auklėtinė šiemet pradėjo rinkti taškus ir tarptautiniams startams, svarbiausias kurių – kitąmet Minske vyksiančios antrosios Europos vasaros sporto šakų olimpinės žaidynės. Tolesniame dvidešimtmetės kaunietės akiratyje – ir 2020-ųjų Tokijo olimpinės žaidynės.

Padeda įdirbis

Kaune namų sienas mėgins ginti ir kiti perspektyvūs lietuviai. O kautis bus su kuo. Vien iš badmintono tėvyne Europoje laikomos Danijos atvyko apie 30 svečių. Panašią delegaciją atsiuntė ir lenkai.

Pasak turnyro įkūrėjo J.Špelverio, šiemet pirmą kartą teko riboti dalyvių skaičių. Sporto halėje buvo patiesta papildoma aikštė, norinčiųjų atvykti į Kauną buvo ketvirtadaliu daugiau, nei turnyro organizatoriai galėjo priimti.

"Nors neturime didelio prizinio fondo ar ypatingų prizų, žaidėjai veržiasi į Kauną. Matyt, daug lemia ilgametis įdirbis, geri atsiliepimai iš ankstesnių dalyvių, puiki infrastruktūra – čia pat erdvi halė, šalia – puikūs viešbučiai", – teigė J.Špelveris.

Pamoka moksleiviams

Turnyro įkūrėjui J.Špelveriui ir varžybų direktorei Vaidai Čekauskienei šiemet ne tik pavyko išlaikyti buvusius rėmėjus, bet ir pritraukti naujų, tokių kaip "Audimas" ir kitos bendrovės. Tarp ilgamečių partnerių ir toliau lieka Kauno miesto savivaldybė, Lietuvos badmintono federacija bei Sporto mokykla "Gaja" (dir. Evaldas Skyrius), prisidedantys prie turnyro sėkmės.

Beje, varžybų išvakarėse Sporto halės aikštynus išbandė apie šimtas moksleivių, kurie nemokamoje treniruotėje buvo supažindinti su badmintono pagrindais. Tikimasi, kad ne vienas jų rudenį pradės lankyti šios olimpinės sporto šakos treniruotes.

Tarptautinis turnyras, į kurį žiūrovai įleidžiami nemokamai, startavo ketvirtadienio rytą kvalifikacinėmis varžybomis. Penktadienį popiet prasidės pagrindinės varžybos, kurios tęsis ir šeštadienį nuo ryto iki pat vakaro. Sekmadienį ryte geriausi dalyviai kausis pusfinaliuose, o nuo 15 val. užvirs finalų aistros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių