Quantcast

Sporto žurnalistai išsiaiškino geriausius tinklininkus

  • Teksto dydis:

Lietuvos sporto žurnalistų federacija (LSŽF) kartu su Lietuvos tinklinio federacija (LTF) surengė 2016 metų Lietuvos sporto žurnalistų paplūdimio tinklinio čempionatą. Turnyro nugalėtojais tapo krepšinio apžvalgininkas Simas Baranauskas ir Justinas Tarasevičius iš Alfa.lt.

Iš viso turnyre jėgas išbandė 16 tinklinio mėgėjų, kurie burtais buvo suskirstyti į poras.

Pirmajame etape žurnalistai kovojo suskirstyti į 2 grupes po 4 komandas, o po to susigrūmė ketvirtfinalyje. Šiame etape paaiškėjo, kad į pusfinalį iš B grupės prasibrovė 3 komandos, o iš A – viena.

Atkakliausioje ketvirtfinalio dvikovoje B grupėje trečiąją vietą užėmę LSŽF prezidiumo narys Dalius Matvejevas ir Arminas Valūnas 15:13 palaužė A grupėje antrąją vietą iškovojusius LTF atstovę spaudai Ievą Kutkaitę ir agentūros „Scanpix“ atstovą Lietuvoje Darių Mataitį.

Vis dėlto pusfinalyje D. Matvejevas ir A. Valūnas tik kurį laiką priešinosi būsimiems čempionams ir pralaimėjo 13:21. Kitoje poroje LSŽF prezidentas Gintaras Nenartavičius („Lietuvos rytas“) ir Romanas Buršteinas („Viasat Sport Baltic“) netikėtai lengvai 21:4 nugalėjo Maksimą Vojevodiną („Viasat Sport Baltic“) ir Edgarą Maslauską („Lietuvos ryto TV“).

Finaluose lygios kovos taip pat nebuvo. Mažajame M. Vojevodinas ir E. Maslauskas įveikė D. Matvejevą ir A. Valūną 21:14, o didžiajame S. Baranauskas ir J. Tarasevičius nepaliko vilčių G. Nenartavičiui ir R. Buršteinui – 21:11.

Po turnyro LTF prezidentas Marius Vasiliauskas, kuris kartu su Artūru Bekišu ir Vygantu Varnu teisėjavo žurnalistų kovoms, pasidžiaugė, kad su tinkliniu susipažino didesnis skaičius žiniasklaidos atstovų.

„Tikiuosi, kad šis turnyras taps tradicinis“, – sakė M. Vasiliauskas.

LTF atstovai turnyro prizininkus apdovanojo marškinėliais, tinklinio kamuoliais, medaliais, o čempionams įteikė ir gražią taurę.

LSŽF prezidentas G. Nenartavičius padėkojo renginio šeimininkams už puikų priėmimą ir jiems taip pat įteikė simbolinius LSŽF medalius.

LSŽF vienija per 70 žiniasklaidos atstovų ir ryšių su visuomene specialistų, kasmet rengia įvairių sporto šakų žurnalistų čempionatus, seminarus, kasmetinį didelio susidomėjimo sulaukiantį metų geriausių sporto pasaulio atstovų apdovanojimų renginį, kiekvieną mėnesį renka geriausią žiniasklaidos darbą sporto tema.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių