Quantcast

Sostinėje startavo prestižinės dviratininkų lenktynės „Baltic Chain Tour“

Trečiadienį 11.00 val. Vilniuje, prie Katedros aikštės, duotas startas ketvirtą kartą rengiamoms daugiadienėms dviratininkų lenktynėms "Baltic Chain Tour". Jos vyks Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

Baltijos kelio 25-mečiui paminėti skirtose varžybose dalyvaus 20 komandų iš 14-os šalių. Lenktynėse startavo 16-os šalių dviratininkai.

Komandų pristatymas prasidėjo 9.30 val. Lenktynių atidaryme dalyvavo varžybas globojantis Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius, Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) generalinis direktorius Edis Urbanavičius ir Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Labiausiai prestižinėse Baltijos šalių dviračių lenktynėse startavo ir dvi Lietuvos komandos - šalies rinktinė ir "Top Team" ekipa.

Seulo olimpinių žaidynių čempiono Artūro Kaspučio vadovaujamos Lietuvos rinktinės marškinėlius šiose varžybose vilkės Tarptautinės dviračių sporto sąjungos (UCI) elitinio diviziono komandos "Orica-GreenEdge" (Australija) narys Aidis Kruopis, šalies čempionas Paulius Šiškevičius, vicečempionas Darijus Džervus, Žydrūnas Savickas bei broliai Vytautas ir Gediminas Kaupai.

"Iš pajėgiausių šalies dviratininkų į rinktinę atvyko tie, kurie galėjo. A. Kruopis praėjusią savaitę dalyvavo daugiadienėse lenktynėse Nyderlanduose ir Belgijoje, G. Kaupas rungpjūčio pradžioje startavo daugiadienėse lenktynėse Gvadelupoje, D. Džervus pastaruoju metu lenktyniavo Belgijoje. Vyrai "prasivažiavę", tikėsimės, kad viskas bus gerai, - "Baltic Chain Tour" lenktynių išvakarėse teigė A. Kasputis. - Didžiausios viltys siejamos su sprinteriu A. Kruopiu. Manau, kad šios lenktynės Aidžiui bus puiki proga įrodyti savo pajėgumą. Tikimės galingų jo finišų".

Anot A. Kaspučio, sunkiausi etapai bus antrasis ir ketvirtasis. "Per antrąjį etapą Siguldoje du kartus teks įveikti 11 proc. įkalnę, o ketvirtajame etape Estijoje bus daug trumpų, bet "aštrių" kalniukų", - sakė Lietuvos rinktinės strategas.

Lietuvos rinktinės tikslai - pirmoji vieta komandų įskaitoje ir vieta pirmajame asmeninės įskaitos trejete. "Būtų puiku, jei pasirodytumėme panašiai kaip pernai. Manau, kad tokie rezultatai tenkintų visus", - tvirtino A. Kasputis.

Penkerių "Tour de France" lenktynių dalyvis pasidžiaugė, kad, nepaisant finansinių sunkumų, "Baltic Chain Tour" lenktynės ir toliau rengiamos. "Gaila, kad šiemet Lietuvoje vyks tik vienas etapas, bet reikia džiaugtis, kad jį turime. Būtų liūdna, jei šios lenktynės išnyktų", - pažymėjo A. Kasputis.

"Top Team" komandai atstovaus Andrius Pečiulis, Mykolas Račiūnas, Elijus Čivilis, Deividas Vileniškis, Airidas Videika ir airis Ryanas Sherlockas.

"Baltic Chain Tour" lenktynes, kurioms suteikta UCI 2.2 kategorija, sudarys penki etapai (iš viso - 851,8 km). Pirmajame etape - Vilnius-Ukmergė-Panevėžys - lenktynių dalyviai įveiks 184,5 km. Finišas Panevėžyje, prie viešbučio "Panevėžys", numatytas 15.20-15.50 val. Ketvirtadienį dviratininkai važiuos iš Rygos į Siguldą (157,7 km), penktadienį - iš Valmieros į Pernu (164,5 km), šeštadienį - iš Pernu į Viljandį (165,5 km), o sekmadienį - iš Viljandžio į Taliną (179,6 km).

Lenktynių prizų fondą sudaro beveik 12 tūkst. eurų. Varžybose startuos trys Estijos, po dvi - Latvijos, Lietuvos, Rusijos ir Vokietijos bei po vieną Austrijos, Baltarusijos, Belgijos, Čekijos, Kazachstano, Lenkijos, Norvegijos, Slovakijos ir Ukrainos komandą.

Pirmąsias "Baltic Chain Tour" lenktynes 2011 metais laimėjo estas Erkis Putsepas, antrąsias - lietuvis Gediminas Bagdonas, o trečiąsias - vokietis Philippas Walslebenas. Pernai šiose lenktynėse trečią vietą užėmė Ž. Savickas, o Lietuvos rinktinė nugalėjo komandų įskaitoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių