Quantcast

Seimo pirmininkas: parolimpiečių diskriminacijos neturi likti

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis teigia, kad parolimpiečiai neturėtų būti diskriminuojami ir jiems taip pat turėtų būti sudaryta galimybė gauti pirmojo laipsnio valstybinę pensijas.

„Negalią turinčių sportininkų pasiekti aukšti rezultatai įveikiant papildomas kliūtis, neturėtų būti menkiau vertinami nei sportininkų, kuriems nėra nustatyta negalia“, – teigė parlamento vadovas, antradienį susitikęs su šalies parolimpiečių atstovais.

Per susitikimą aptarti įstatymų projektai, kurie numatytų parolimpiečiams gauti pirmojo laipsnio valstybinę pensijas, taip pat vienodas su sveikaisiais sportininkais rentas, pranešė Seimo pirmininko patarėja Dalia Vencevičienė.

„Įstatymų pakeitimo tikslas – įtvirtinti parolimpinių ir kurčiųjų žaidynių čempionų teisę gauti vienodas valstybines pensijas ir rentas, siekiant užtikrinti vienodą sportininkų be negalios ir su negalia rezultatų įvertinimą už Lietuvos vardo garsinimą, sporto skatinimą ir populiarinimą. Diskriminacijos neturi likti“, – teigė V.Pranckietis.

Šiuo metu galiojančiame Valstybinių pensijų įstatyme nurodyta, kad olimpinių žaidynių čempionai (aukso medalio laimėtojai) turi teisę gauti pirmojo laipsnio valstybinę pensiją. Tuo metu parolimpinių bei kurčiųjų žaidynių čempionai turi teisę gauti tik antrojo laipsnio valstybinę pensiją. Kūno kultūros ir sporto įstatyme taip pat skiriasi sveikųjų ir neįgaliųjų rentos.

Įstatymų pataisas tikimasi parengti ir priimti Seimo pavasario sesijos metu.

Pernai vykusiose Rio parolimpinėse žaidynėse Lietuvai atstovavo 13 sportininkų. Iškovojusi du aukso ir vieną sidabro medalį Lietuvos rinktinė 159 valstybių rikiuotėje užėmė 44 vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

stasys

stasys portretas
Pranskietis pakliuvo ant demagogų kabliuko

Algis

Algis portretas
Neigalieji kelia pretenzijas ,kad iems mokami per mazi prizai ,feministes keikia visus ,kad nelygybe tarp mteru ir vyru viSur ,tame tarpe ir sporte ,TODEL SIULAU NAIKINTI VYRU ,MOTERU IR PARASPORTININKU LYGAS IR PADARYTI VIENA BENDRA ,KAS LAIMES TAS IR BUS APDOVANOJAMAS ,NEBUS JOKIOS DISKRIMINACIJOS ,BUS SPORTE IR JO FINANSAVIME LYGYBE
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių