Quantcast

Savaitgalio kovų atgarsiai: Vilniuje – be skandalų, Las Vegase – muštynės

Mišrių kovos menų (MMA) mėgėjams teko itin karštas savaitgalis: Vilniuje – tarptautinis turnyras "Fight Night", Las Vegase – neregėtą ažiotažą pasaulyje sukėlusi airio Conoro McGregoro ir dagestaniečio Chabibo Nurmagomedovo dvikova.

Efektinga pergalė

"Fight Night" ringe efektingiausią pergalę iškovojo Herkus Lukošiūnas – 22-ejų metų kaunietis per keliolika sekundžių nokautavo ukrainietį Eduardą Ovčarenką.

"Tikrai neplanavau taip greitai laimėti, bet visada išeinu į ringą atlikti savo darbą 100 proc.", – sakė H.Lukošiūnas, su broliu dvyniu Nauriu įkūręs klubą "One blood" ir neseniai nusprendęs pereiti iš kikbokso į MMA.

Sėkmė Vilniuje lydėjo dar dešimt Lietuvos sportininkų, tarp jų – ir pagrindinę renginio dvikovą laimėjusį Lauryną Urbonavičių: iš Kriaunų (Rokiškio rajonas) kilęs sostinės klubo "ValeTudo" atstovas smaugimo veiksmu privertė kapituliuoti kroatą Matejų Batiničių.

Paskutiniam savo karjeros mūšiui į kovos narvą ringą žengęs žinomas kovos menų meistras ir treneris 28-erių Alfredas Lifšicas jau per pirmą raundą nugalėjo ukrainietį Aleksejų Petrošenką.

Nustebino net M.Tysoną

Brangiausia pajėgiausios pasaulyje MMA organizacijos UFC ("Ultimate Fighting Championship") dvikova Las Vegase (JAV) baigėsi skandalu.

Lengvo svorio pasaulio čempionas 30-metis dagestanietis Chabibas Nurmagomedovas ketvirtą raundą smaugimo veiksmu palaužė bendraamžį airį Conorą McGregorą.

Prieš akistatą abu varžovai žadėjo vienas kitą sutrinti į dulkes, bet labiau karščiavosi C.McGregoras, vadinęs Rusijos kovotoją dvokiančia žiurke, Vladimiro Putino statytinio Ramzano Kadyrovo (Čečėnijos vadovo – aut. past.) padlaižiu, teroristu ir gerokai stipresniais epitetais.

Po dvikovos airio bendražygių ir gerbėjų įsiutintas, vandens buteliais ir alaus skardinėmis apmėtytas Ch.Nurmagomedovas iššoko iš narvo ir puolė C.McGregoro treniruočių partnerį Dilloną Dannisą, o trys dagestaniečio komandos nariai, tarp jų – Zubaira Tuchugovas ir vadybininkas Rizvanas Magomedovas, įsiveržė į ringą pas C.McGregorą.

Incidentą nuslopino gausios apsaugos darbuotojų pajėgos, o čempiono diržas Ch.Nurmagamedovui buvo įteiktas ne tradiciškai ringe, bet per spaudos konferenciją.

"Niekada nemaniau, kad bus pasiektas toks lygis. Beprotybė, neprilygstanti net manajai", – teigė incidentais pagarsėjęs buvęs profesionalų bokso monstras Mike'as Tysonas.

Susižėrė milijonus

"To, kas įvyko po dvikovos, tėvas niekada nemokė manęs – jis kartojo, kad reikia gerbti priešininką, tačiau šįkart tai buvo garbės reikalas", – pareiškė Ch.Nurmagamedovas, pasigyręs, kad jį su pergale pasveikino Rusijos prezidentas V.Putinas.

Per karjerą MMA dagestanietis yra laimėjęs visas 27 dvikovas, C.McGregoro statistika – 21 pergalė ir 4 pralaimėjimai.

UFC prezidentas Dana's White'as patvirtino, kad vien už bilietus į šią dvikovą surinkta 17,188 mln. JAV dolerių. Neįskaičiavus premijinių ir įplaukų už reklamą bei televizijos transliacijas, C.McGregorui buvo garantuoti 3 mln. JAV dolerių, Ch.Nurmagomedovui – 2 mln.

Viename interviu D.White'as buvo užsiminęs, kad, sudėjus visas pajamas už šią dvikovą, C.McGregoras uždirbs keliasdešimt kartų daugiau.

Airio komanda jau užsiminė apie revanšą, tačiau UFC vadovas pareiškė: "Pirmiausia palauksime, ką nuspręs incidento tyrimą baigusi Nevados valstijos komisija. Ji kol kas užšaldė 2 mln. JAV dolerių išmoką Ch.Nurmagomedovui. Gali būti, kad jam, kaip ir C.McGregorui, bus uždrausta tam tikrą laiką dalyvauti UFC kovose. Bet kokiu atveju artimiausiu metu bus geriausia, jeigu šie vyrukai laikysis atokiau vienas nuo kito."

Galimybės: H.Lukošiūnui turnyre Vilniuje prireikė vos keliolikos sekundžių ukrainiečiui E.Ovčarenkai įveikti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių