Quantcast

Savaitgalį Kauno gatvėmis skries sportiniai kartai

  • Teksto dydis:

Spalio 1-ą dieną Kauno centre žiūrovai galės stebėti dar neregėtą greičio ir motorų fiestą – sportinių kartingų lenktynės miesto gatvėmis. Lenktynėse žada kovoti itin gausaus sportininkų būrys – pasak organizatorių, jau užsiregistravo 24-ios komandos.

„Rimo Grand Race“ metu neįtikėtinai greiti lenktyniniai kartingai pilotuojami greičiausių Lietuvos sportininkų skries M. K. Čiurlionio tiltu, Minkovskių gatve ir pakilimu į Europos prospektą.  Organizatoriai teigia, kad be kartingo ištvermės varžybų, bus daug pramogų ir reginių įvairiausio amžiaus žiūrovams – greta kartingo trasos vyks slalomo varžybos, bus galima pajusti greitį dviviečiame 40 a.g. kartinge, o atvykusius su atžalomis pasitiks animatoriai.

Lenktynių fiestos „vinimi“ taps „Ramirent“ taurės 4-ių valandų kartingo ištvermės lenktynės. Greičiausiems kartingo meistrams varžytis šiose lenktynėse bus ir papildomas stimulas – prizas. Tiesa, norint jį laimėti, nebūtinai teks nugalėti lenktynėse. Organizatoriai tarp lenktynėse užsiregistravusių sportininkų rengia loteriją, kurios laimėtojas gaus 3500 eurų kainuojantį kartingo rėmą.

„Surengti lenktynes gimto miesto gatvėse buvo sena mano ir bendraminčių svajonė. Tai pirmos tokio tipo varžybos Lietuvoje ir bene visose Baltijos šalyse po Nepriklausomybės atkūrimo. Be to, tai bus ir šventė miestiečiams, kurie savo akimis galės pamatyti, kokie „žvėrys“ trasoje yra lenktyniniai kartingai. Juk greičiausio europinės KZ2 klasės technika iki 100 km/val. greičio spurtuoja greičiau, nei F1 bolidai.“ – sakė vienas iš „Rimo Grand Race“ lenktynių organizatorių, Lietuvos ir Baltijos šalių KZ2 klasės kartingo čempionas Paulius Paškevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiulionio tiltas turi būt neuždarytas

Čiulionio tiltas turi būt  neuždarytas portretas
Čiulionio tiltas turi būt neuždarytas ne tam jį statė, kad butų uždarytas eismas. Tiltas pastaytas, kad būtų patogus susiekimas, o ne kažkokias varžybas rengti, tam yra aikštelės uždari plotai.. Iškur organizatorių "bukumas' brautis į miesto centrą trukdyt eismą susisiekimą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių