Quantcast

S. Krupeckaitė – Europos dviračių treko čempionė

  • Teksto dydis:

Dviratininkė Simona Krupeckaitė trečią kartą karjeroje iškovojo Europos čempionės titulą. Panevėžietė sekmadienį triumfavo Sen Kventine, netoli Prancūzijos sostinės Paryžiaus, surengto septinto Europos dviračių treko čempionato sprinto lenktynėse (15 dalyvių). Tai – ketvirtas Lietuvos atstovų medalis šiame čempionate.

33-ejų metų S. Krupeckaitė, kurią treniruoja jos vyras Dmitrijus Leopoldas, finale 2-0 įveikė 2014 metų Senojo žemyno šios rungties čempionę ir 2012 bei 2015 metų vicečempionę rusę Anastasiją Voinovą. Lietuvė 23-ejų metų varžovę abiejuose važiavimuose įveikė užtikrintai.

S.Krupeckaitė, kurios pirmasis treneris – Alvydas Surgautas, sprinto lenktynių iki šiol nebuvo laimėjusi nei pasaulio, nei Europos pirmenybėse.

Kovoje dėl bronzos medalio 24-erių metų ispanė Tania Calvo 2-0 įveikė 20-metę belgę Nicky Degrendelę.

Ketverių olimpinių žaidynių dalyvė S.Krupeckaitė atrankos varžybose šeštadienį buvo trečia. Ji 200 m distanciją įveikė per 11,018 sek. Geriausiai pasirodė A.Voinova (10,951 sek.), o antra buvo T.Calvo (10,967 sek.). 20-metė Miglė Marozaitė (11,042 sek.) atrankoje užėmė penktą vietą.

Aštuntfinalyje iš Utenos kilusi S.Krupeckaitė įveikė 28-erių metų ispanę Heleną Casas (10 vieta atrankoje), o M.Marozaitė pralaimėjo N.Degrendelei (8). Paguodos važiavime Miglė buvo antra (pirma finišavo H.Casas) ir į ketvirtfinalį nepateko. M. Marozaitė važiavime dėl 9-12 vietų finišavo antra (nugalėjo 28-erių metų britė Rachel James, 7) ir užėmė galutinę 10-ą vietą.

S.Krupeckaitė ketvirtfinalyje 2-0 įveikė 20-metę rusę Tatjaną Kiseliovą (6), o pusfinalyje taip pat 2-0 nugalėjo T. Calvo.

Simona pasaulio pirmenybių sprinte yra iškovojusi tris sidabro ir du bronzos medalius, o Europos pirmenybių sprinte iki šiol buvo pelniusi du bronzos (2010 ir 2012 m.) apdovanojimus. S. Krupeckaitė iš viso jau turi aštuonis Europos pirmenybių medalius – tris aukso, vieną sidabro ir keturis bronzos.

Ketvirtadienį S.Krupeckaitė ir M.Marozaitė komandų sprinto lenktynėse iškovojo bronzą, o skrečo rungtyje aukso medaliu pasipuošė Aušrinė Trebaitė. Penktadienį S. Krupeckaitė keirine pelnė bronzos medalį.

Šeštadienį A. Trebaitė reformuotų daugiakovės varžybų (omniumo, 4 rungtys, 20 dalyvių) nebaigė. 28-erių metų panevėžietė trečioje rungtyje – atkrintamosiose lenktynėse – buvo diskvalifikuota ir baigė savo pasirodymą čempionate anksčiau laiko.

Aušrinė pirmoje rungtyje – skreče (7,5 km; 30 ratų) – buvo antra, o antroje rungtyje – tempo lenktynėse – 15-a. Po dviejų rungčių lietuvė buvo septinta.

Atkrintamosiose lenktynėse (kas du ratus iškrenta po vieną dviratininkę) A.Trebaitė iškrito aštunta, tačiau nepasitraukė ir įveikė dar du ratus. Už teisėjų nurodymų nesilaikymą trenerio Antano Jakimavičiaus auklėtinė buvo diskvalifikuota ir paskutinėje, ketvirtoje, rungtyje – grupinėse lenktynėse (20 km; 80 ratų su 8 tarpiniais finišais) nebestartavo.

Europos čempione tapo britė Katie Archibald (141 tšk.). Sidabras atiteko olandei Kirsten Wild (135 tšk.), o bronza – belgei Lottei Kopecky (131 tšk.). Beje, K. Wild pelnė ketvirtą medalį šiose pirmenybėse. Ji atkrintamosiose ir grupinėse lenktynėse iškovojo auksą, o skreče – bronzą.

Pernai Šveicarijoje vykusio Europos čempionato omniume A.Trebaitė iškovojo bronzos medalį.

Sekmadienį vyrų keirino rungtyje 21-erių metų Lietuvos atstovai Svajūnas Jonauskas ir Vasilijus Lendelis į pusfinalį (tarp 12-os geriausiųjų) nepateko.

Pirmo etapo pirmame važiavime V. Lendelis tarp penkių dalyvių buvo antras, o šeštame važiavime S.Jonauskas tarp šešių dalyvių buvo ketvirtas. Pirmame paduodos važiavime Vasilijus finišavo priešpaskutinis, trečias, o Svajūnas ketvirtame važiavime tarp keturių dalyvių buvo antras. Iš šešių paguodos važiavimų į pusfinalį pateko tik po vieną dviratininką.

Europos čempionate dalyvavo septyni Lietuvos atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių