Quantcast

Rusijos sunkiaatlečiams uždrausta dalyvauti Rio de Žaneiro olimpiadoje

  • Teksto dydis:

Visai aštuonių Rusijos sunkiaatlečių komandai penktadienį buvo uždrausta dalyvauti Rio de Žaneiro olimpiadoje, o šis sprendimas tapo nauju su dopingo vartojimu susijusiu smūgiu sporto milžinei.

„Rusai smarkiai pakenkė sunkiosios atletikos sąžiningumui daugelį kartų ir daugeliu lygmenų, todėl buvo skirtos atitinkama sankcija, siekiant išsaugoti šio sporto statusui“, – sakoma Tarptautinės sunkiosios atletikos federacijos (IWF) pranešime.

Šiuo metu olimpiadoje uždrausta dalyvauti jau 117 Rusijos sportininkų, įskaitant 67 lengvaatlečius. Rusijos olimpinis komitetas (ROK) buvo atrinkęs dalyvauti Rio de Žaneiro žaidynėse iš viso 387 sportininkus.

ROK buvo atrinkusi penkis sunkiaatlečius vyrus (Olegą Čeną, Adamą Maligovą, Ruslaną Albegovą, Davidą Bedžanianą ir Artiomą Okulovą), taip pat tris sunkiaatletes (Tatjaną Kaširiną, Timą Turijevą ir Anastasiją Romanovą).

A.Okulovas iškovojo pasaulio čempiono titulą per 2012-ųjų Londono olimpiadą, o R.Albegovas pelnė bronzą. T.Kaširina parsivežė namo sidabro medalį.

Rusijos olimpinis komitetas jau anksčiau atšaukė T.Kaširinos ir A.Romanovos nominacijos į Rio de Žaneirą dėl antidopingo taisyklių pažeidimų, sakoma IWF pranešime.

Keturi kiti sportininkai buvo įvardyti sporto pasaulį sukrėtusioje Richardo McLareno (Ričardo Maklareno) ataskaitoje apie valstybės palaikomą dopingo vartojimą Rusijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių