Quantcast

Rumunų teniso komandos kapitonas išvarytas iš mačo dėl blogo elgesio

  • Teksto dydis:

Tarptautinė teniso federacija (ITF) pradėjo tyrimą dėl rumunų teniso grando Ilie Nastase (Ilijės Nestasės) galimai rasistinės pastabos apie tenisininkės Serenos Williams (Serenos Viljams) nėštumą.

Rumunijos Federacijos taurės kapitonas I.Nastase buvo nugirstas, kai per penktadienio spaudos konferenciją prieš varžybas su Didžiąja Britanija vienam komandos nariui pasakė: „Pažiūrėsim, kokios spalvos bus (kūdikis). Šokolado su pienu?“

„ITF netoleruoja jokios diskriminuojančios ir įžeidžiančios kalbos bei elgesio“, – naujienų agentūrai AFP pranešime sakė federacijos atstovai.

„Žinome apie galimus Rumunijos kapitono Ilie Nastase komentarus ir nedelsdami pradėjome tyrimą, kad prieš imdamiesi tolesnių tinkamų veiksmų turėtume visus faktus apie tą situaciją“, – sakoma pranešime.

70-metis I.Nastase, kuris per savo karjerą garsėjo karštakošiškumu, šeštadienį pateko į dar didesnę bėdą, kai, pasak žiniasklaidos, nepagarbiai ir įžeidžiančiai kalbėjo su nėščia Britanijos teniso federacijos kapitone Anna Keovathong (Ana Keovatong) ir britų teniso žvaigžde Johanna Konta (Johana Konta).

Varžybų teisėjui paprašius žiūrovų nusiraminti, Rumunijos teniso federacijos vadovas išrėžė: „Čia ne opera, kokios tavo suknistos problemos?“

Dėl šio incidento jis buvo išlydėtas iš aikštelės, bet ir eidamas iš jos toliau nepagarbiai kalbėjo apie teisėją ir britų tenisininkes.

Teniso varžybos buvo sustabdytos, nes J.Konta, žaidusi prieš rumunę Soraną Cirstea (Soraną Čirstėją), ėmė verkti, nors BBC teigimu, ją pravirkdė vieno žiūrovo įžeidžiančios pastabos.

Rumunų teniso žvaigždė Simona Halep paprašė žiūrovų nurimti, ir rungtynės tęsėsi toliau.

Šeštadienį Rumunijos teniso federacijos kapitonas išplūdo ir teniso žurnalistę iš Britanijos spaudos asociacijos (PA), kuri parašė apie jo pastabą.

„Kodėl taip parašei? Tu – kvailė, tu – kvailė“, – pareiškė jai I.Nastase.

PA pranešė, kad jo tirada taip pat buvo perduota ITF.

I.Nastase ir anksčiau yra nepagarbiai kalbėjęs apie S.Williams.

Kovo pabaigoje jis pažėrė niekaip nepagrįstų kaltinimų, kad ji vartojo dopingą.

Mergišiaus reputaciją turėjęs I.Nastase taip pat yra pareiškęs nepadorių pastabų A.Keothavong atžvilgiu.

Jis dukart klausė, kuriame kambaryje moteris gyvena, o kai jiedu pozavo fotografams po penktadienio varžybų, I.Nastase uždėjo ranką ant A.Keothavong peties.

Viena geriausių pasaulio tenisininkių S.Williams trečiadienį pranešė, kad laukiasi pirmagimio, tačiau 2018 metais žada grįžti į WTA turnyrą.

S.Williams gimdyti turėtų rugsėjį, tą patį mėnesį jai sukaks 36 metai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
1974-78 m. tai buvo pirmo ryškumo teniso žvaigždė. Borgas, Konorsas, Makinrojus, Fibakas, Gerulaitis, Villasas... Apie juos daug rašė ir jų nuotraukas spausdino lenkų žurnalas "Sportowiec", kurį kas savaitę galima buvo nusipirkti kioskuose arba užsisakyti. Metams kainavo 13 rubliu. Tai buvo didelį pinigai, bet mano tėvams nesunkiai įkandami...

B.Bradauskas

B.Bradauskas portretas
Lašinius su svogunu laiškais reikia valgiti.O ne degtine kvasinti..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių