Quantcast

Rokiškio ralis – kontrastų ir išbandymų lenktynės

  • Teksto dydis:

Nuo maksimaliais greičiais įveikiamų tiesiųjų iki siaurų ir virtuoziško tikslumo reikalaujančių trasos atkarpų ir čia pat kaitrią saulę pakeičianti galinga liūtis. Rokiškyje ir jo apylinkėse dvi dienas vykęs ralis neabejotinai pretenduoja tapti klastingiausiomis šių metų lenktynėmis Lietuvoje.

Tai patvirtino ir Benedikto Vanago patirtas „nuotykis“, atėmęs galimybę kovoti dėl trofėjų ir pelnyti taškus turnyrinėje lentelėje.

Penktadienio popietę startavusios lenktynės prie starto linijos sutraukė per pusšimtį ekipažų iš 15 šalių, tačiau finišo tiesiąją šeštadienį vakare pasiekė dviem dešimtimis mažiau. Maža to, keletas jų finišavo nebūdami oficialioje ralio įskaitoje, mat pirmą varžybų dieną patyrė incidentus ir šeštadienį varžybas tęsė pagal „Rally 2“ taisyklę.

Vienas tokių - „General Financing team Pitlane“ ekipažas. Šiųmečiame Lietuvos ralio čempionate pirmavęs B. Vanagas su šturmanu Mindaugu Čepuliu dar antrame greičio ruože įsitikino, kad dažnai perkeltine prasme vartojama frazė apie „kliūtį lygioje vietoje“ gali būti traktuojama ir žodis žodin.

Jų pilotuojamam „Škoda Fabia R5“ automobiliui dideliu greičiu įveikiant posūkį, įstrižoje padėtyje buvęs priekinis ratas kliudė ir lūždamas iš po žemių išrausė betono luitą. Nors gedimui pašalinti komandos technikai nesugaišo nė pusvalandžio, toliau tęsti varžybų tądien nebuvo galimybės. Ekipažas grįžo į trasą šeštadienį, tačiau turėjo susitaikyti su mintimi, kad šįkart už savo pasirodymą taškų nepelnys ir į ralio trofėjus nepretenduos.

„Karšta, bet naudinga treniruočių dieną. Toks greitis būtų tenkinęs ir lenktynėse, tačiau turime važiuoti ne rezultatui. Vis dėlto tai tėra sezono vidurys, todėl bet kokiu atveju esame patenkinti būdami trasoje, o ne kur nors greta jos“, - šypsodamasis savo pasirodymą komentavo B. Vanagas.

Ekipažą pozityviai nuteikė jų šeštadienio tempas. Jiedu visuose įveiktuose greičio ruožuose stabiliai laikėsi tarp 3 ir 6 pozicijų.

Tuo metu antrasis „General Financing team Pitlane“ ekipos duetas, Jonas Pipiras ir Aisvydas Paliukėnas su „Ford Fiesta R2T“, po įtemptų lenktynių kėlė į viršų trofėjus. Komandos jaunėliai bendroje ralio įskaitoje užėmė 19-ą vietą, o tarp R2 kategorijos dalyvių finišavo treti bei tapo nugalėtojais savoje Lietuvos ralio čempionato klasėje (LARC4).

„Gana retai būna, kad važiuojant aukščiausia pavara žvyro trasoje pradėtų suveikinėti ribotuvas, tačiau šiame ralyje tokius signalus išgirdome ne kartą. Buvo ilgų tiesiųjų, kur tiesiog negali atleisti kojos nuo akceleratoriaus, bet po jų sekdavo ir siauri, vingiuoti keliai. Labai įvairus ir tikrai nelengvas ralis“, - įspūdžiais dalijosi J. Pipiras.

Absoliučiais „Samsonas Rally Rokiškis“ nugalėtojais tapo Vaidotas Žala ir Andris Malnieks. Antrą, trečią vietas atitinkamai užėmė svečiai iš Estijos Egonas Kauras ir Silveris Simmas bei Giedrius Notkus su Daliumi Strižanu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių