Quantcast

Regbio „Top“ lygoje – įspūdinga „Vairo-Kalvio“ pergalė ir drama Šiauliuose

  • Teksto dydis:

Savaitgalį vykusiose Baltijos regbio „Top“ lygos rungtynėse įspūdingą pergalę iškovojo lyderis Šiaulių „Vairo-Kalvio“ klubas. „Vairiečiai“ išvykoje net 64:15 (29:10) nugalėjo Kekavos „Transact Pro-Miesnieki“ (Latvija) ekipą ir iškovojo ketvirtąją pergalę iš tiek pat galimų.

Šiaulių ekipa nesėkmingai pradėjo rungtynes ir jau pirmosiomis minutėmis atsiliko 0:10. Tačiau po šalto dušo atsigavę šiauliečiai vėliau dominavo aikštėje ir įpusėjus rungtynėms jau pirmavo 29:10. Gražų ir efektyvų žaidimą demonstravę šiauliečiai antroje susitikimo pusėje mėgavosi regbiu ir rengė vieną sėkmingą ataką po kitos, o palūžę varžovai nebesugebėjo atsitiesti.

„Vairui-Kalviui“ 22 taškus pelnė naudingiausiu rungtynių žaidėjų pripažintas Donatas Vilimavičius. 12 taškų pridėjo Justinas Urbonas, po 5 – Paulius Strigūnas, Šarūnas Šimkus, Gediminas Marcišauskas, Martynas Trinka, Mindaugas Misevičius ir Mantautas Vilimavičius.

Rygos komandai po 5 taškus pelnė Hardijis Nuguras, Elmiris Šefanovskis ir Vinteris Silvonikas.

„Pradžioje gavome šaltą dušą, bet tai yra mūsų vidinės problemos, kurias stengsimės ištaisyti per artimiausias savaites. Prasta pradžia nėra esminė, jeigu mes sugebame persilaužti ir įrodyti pranašumą. Žinojome, kad latviai žaidžia grumtynių žaidimą, bet mes savo jaunais grumtynių žaidėjais parodėme, kad nesame silpnesni. Rezultatas rodo, kad mūsų ištvermė yra daug geresnė“, – kalbėjo Šiaulių ekipos kapitonas Mindaugas Misevičius.

Kitose rungtynėse nugalėtojo titulą ginantis Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ klubas savo aikštėje po atkaklios kovos 29:23 (22:17) nugalėjo Kauno „Žalgirio“ ekipą.

Žalgiriečiai sėkmingiau pradėjo rungtynes ir įgijo 12 taškų persvarą (17:5). Visgi „Top“ lygos čempionai sugebėjo perimti iniciatyvą ir dar prieš pertrauką išsiveržė į priekį (22:17). Antrajame kėlinyje „Baltrex-Šiauliai“ nutolo 29:17. „Žalgirio“ komanda dar sugebėjo priartėti iki 6 taškų, bet išsigelbėti nebespėjo.

Nugalėtojams 14 taškų pelnė Vytaras Bloškys, po 5 – Armandas Kalinauskas, Julius Sutkus ir Žygimantas Radžius. Naudingiausiu rungtynių žaidėju pripažintas J. Sutkus.

„Žalgirio“ ekipoje blizgėjo Dainius Tamoliūnas. Jo sąskaitoje – 18 taškų. 5 pridėjo Kasparas Krasauskas.

„Net nežinau, kaip paaiškinti blogą pradžią. Po jos niekaip negalėjome susikaupti ir žaisti taip, kaip buvome suplanavę. Didžiąją laiko dalį turėjome gintis. Nuo nemažai atakų apsigynėme, bet taip pat daug taškų ir praleidome. Gavome daug pamokų ir bus labai sunku jas ištaisyti iki kitų rungtynių“, – apie rungtynes kalbėjo V. Bloškys.

„Top“ lygoje pirmauja „Vairas-Kalvis“ (4 perg./0 pral.). Antrąją vietą užima „Baltrex-Šiauliai“ (2/1), trečiąją – „Žalgiris“ (1/2), ketvirtąją – „Transact Pro-Miesnieki“ (0/4).

Šeštadienį Kaune įvyks atsakomoji „Žalgirio“ ir „Baltrex-Šiaulių“ akistata.

Vienerios rungtynėse sužaistos Lietuvos regbio čempionate. Šiauliuose vykusiose rungtynėse „RK Skorpionas-Tauras-Citma“ po labai atkaklios kovos 19:15 (5:8) įveikė Vilniaus „VRA-Tomostos“ komandą.


Šiame straipsnyje: Vairas Kalvisregbis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių