Quantcast

R. Meilutytė: pasiilgau varžybų

"Labai norėjau pabūti ir Kaune, deja, nepavyko. Tikiuosi, žiemą būtinai sugrįšiu ir ilgėliau užtruksiu", – sakė Rūta Meilutytė, po trumpos viešnagės Vilniuje šeštadienį išvykusi į Japoniją, pasaulio plaukimo taurės varžybas.

"Labai norėjau pabūti ir Kaune, deja, nepavyko. Tikiuosi, žiemą būtinai sugrįšiu ir ilgėliau užtruksiu", – sakė Rūta Meilutytė, po trumpos viešnagės Vilniuje šeštadienį išvykusi į Japoniją, pasaulio plaukimo taurės varžybas.

Į sostinėje surengtas II jaunimo vasaros olimpinių žaidynių, rugpjūtį įvykusių Nandzinge (Kinija), čempionų ir prizininkų pagerbimo iškilmes olimpinė, pasaulio ir Europos čempionė R.Meilutytė buvo atvykusi su treneriu Johnu Ruddu.

Jaunimo olimpiadoje mūsų sportininkai iškovojo aštuonis medalius – tris aukso, du sidabro ir tris bronzos.

Dukart čempione tapo R.Meilutytė, pirma buvo krepšinio "3 prieš 3" rinktinė – Jonas Lekšas, Martynas Sajus, Justas Vazalis ir Kristupas Žemaitis. Sidabrą pelnė plaukikas Povilas Strazdas ir kanojininkas Vadimas Korobovas, bronzą – penkiakovininkas Dovydas Vaivada ir dukart trečią vietą užėmusi tenisininkė Akvilė Paražinskaitė.

R.Meilutytė po startų Nandzinge keliavo į Berlyną, kur savo sportinių trofėjų kolekciją papildė Europos čempionato aukso medaliu.

– Rūta, kokius įspūdžius atgaivino susitikimas su jaunimo olimpiados bendražygiais? – paklausėme čempionės.

– Nandzinge buvo smagu, nors beveik visą laiką užėmė varžybos, tos kelios dienos buvo suplanuotos vos ne minučių tikslumu. Nespėjau pasižvalgyti po miestą, bet žaidynių atmosfera – kaip didžiojoje olimpiadoje.

– Jums buvo patikėtos Lietuvos rinktinės kapitonės pareigos. Ar dėl to teko imtis kokių nors reikalų?

– Ne, jokių rūpesčių nebuvo.

– Tąkart dėl peties skausmų atsisakėte kelių rungčių. Kaip jaučiatės dabar?

– Ačiū Dievui, viskas gerai. Tada paskaudėjo ir praėjo. Jokių išliekamųjų pasekmių. Po jaunimo olimpiados ir Europos čempionato pailsėjau, vėliau dalyvavau tarptautinėse varžybose Singapūre. Skausmai nepasikartojo.

– Į Lietuvą sugrįžote po treniruočių Prancūzijos aukštikalnėse. Kodėl jas pasirinkote pratyboms?

– Reikia pratintis prie sąlygų, kurios bus olimpiadoje Rio de Žaneire. Aukštikalnėse sunkiau plaukti. Tikrai dar ne kartą treniruosiuosi kalnuose.

– Ar 2016-ųjų žaidynės – artimiausias pagrindinis jūsų tikslas?

– Taip, pirmiausia – olimpiada, kitos varžybos – lyg kelias į jas. Šiemet dar plauksiu pasaulio taurės etapus Japonijoje ir Singapūre bei trumpo baseino planetos čempionate Katare. Norėčiau pagerinti asmeninius rezultatus. Jau pasiilgau varžybų. Pastaruoju metu daug treniravausi, todėl norisi pakeisti kasdienybę.

– Kaip pasirenkate, kuriose komercinėse varžybose dalyvauti?

– Tariamės su treneriu. Kai kurias jis pasiūlo, kai kurias – aš. Atsižvelgiame į visas sąlygas.

– Šiemet gruodį Kaune numatomos antrosios jūsų vardo šeimų plaukimo varžybos. Ar pateisino lūkesčius pirmosios, surengtos Vilniuje?

– Kalbėjausi su varžybų dalyviais – jiems labai patiko. Man – taip pat. Kai kurios šeimos netgi patvirtino, kad atvyks ir šiemet. Viliuosi, kad Kaune dalyvių bus ne mažiau nei Vilniuje.

– Atvyksite į šias varžybas?

– Stengsiuosi būtinai sugrįžti į Kauną.

– Ką nuspręsite, jeigu į jus ateityje kreipsis kiti Lietuvos miestai, turintys sąlygas plaukimo varžyboms?

– Manau, nekils problemų išplėsti šį projektą. Neapsiribosime vien Kaunu ar Vilniumi.

– Ar tokios varžybos vyksta ir Plimute, kur gyvenate ir mokotės?

– Vaikams – taip, bet specialiai šeimoms, regis, ne.

– Kokios kitos sporto šakos varžybose jūs norėtumėte išmėginti jėgas?

– Tikriausiai krepšinio.

– Netrukus prasidės geriausių Lietuvos metų sportininkų rinkimai, kuriuos jau dukart laimėjote. Kam skirtumėte savo balsą?

– Šiemet Lietuvos sportininkai pasiekė daug aukštų rezultatų, iškovojo visų spalvų medalius. Nenorėčiau išskirti kurį nors vieną.


Debiutas

Pirmose R.Meilutytės labdaros ir paramos fondo surengtose šeimų plaukimo varžybose 2013-ųjų gruodį Vilniuje dalyvavo 36 šeimos.

Komandas sudarė keturi asmenys, kiekvienas jų turėjo nuplaukti po 25 m krūtine.

Sėkmingiausiai pasirodė Girčių šeimos komanda "Būsiu sveikas". Antrą vietą užėmė Juškų šeima, trečią – Vaičaičių komanda "Stop Spot".

Jauniausias varžybų dalyvis – septynerių Martynas Murėnas iš "Žuviukų" komandos, vyriausias – 75-erių Gerimantas Narkus iš Narkų komandos.

R.Meilutytės metai

Balandis

Glazgas, "British Gas swimming championships" varžybos: 50 m krūtine – 29,92 sek. (1-oji vieta), 100 m krūtine – 1 min. 05,63 sek (1-oji vieta), 200 m laisvu stiliumi – 2 min. 00,11 sek. (Lietuvos rekordas).

Birželis

Roma, 51-osios "Sette colli" varžybos olimpiniame (50 m) baseine: 50 metrų krūtine – 29,90 sek. (1-oji vieta).

Rugpjūtis

Šefildas, "British Gas ASA National Championships" varžybos olimpiniame (50 m baseine): šeši medaliai – 5 aukso ir 1 sidabro.

Nandzingas, II jaunimo vasaros olimpinės žaidynės: 50 m krūtine – 30,14 sek. (aukso medalis), 100 m krūtine – 1 min. 05,39 sek. (aukso medalis).

Berlynas, Europos čempionatas (50 m baseine): 50 m krūtine – 29,89 sek. (aukso medalis).

Rugsėjis

Singapūras, komercinės "Swim Stars" varžybos: 100 m krūtine – 1 min. 05,73 sek. (aukso medalis, 5 000 JAV dolerių premija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių