Quantcast

Puikus A. Malašinsko žaidimas Lietuvos rankininkų nuo pralaimėjimo neišgelbėjo

  • Teksto dydis:

Lietuvoje šį savaitgalį startavo nacionalinės vyrų rankinio pirmenybės, o užsienyje didžioji dalis mūsų šalies rankininkų jau spėjo apšilti kojas. Šįkart lietuvaičių nesėkmes čempionų lygoje atpirko geri pasirodymai nacionaliniuose čempionatuose.

Iš Čempionų lygoje rungtyniaujančių Lietuvos rankininkų, kuo džiaugtis šią savaitę turėjo tik Gintaro Savukyno treniruojamas bei Giedriaus Morkūno atstovaujamas Rihymiakio „Cocks“ klubas iš Suomijos. Pajėgiausiame Europos turnyre debiutuojantys Baltijos lygos čempionai ir antrajame ture iškovojo tašką. Šį kartą lygiosiomis 26:26 sužaista su šveicarų „Wacker Thun“ rankininkais. Kaip ir pirmajame mače, taip ir šiame lygiosios suomius tenkina tik iš dalies, kadangi po pirmojo kėlinio jie pirmavo 15:11, tačiau antroje rungtynių pusėje persvaros neišlaikė.

Jonas Truchanovičius dėl patirtos kelio traumos praleido antrojo Čempionų lygos turo rungtynes su Bresto „Meshkov“ rankininkais. Svečiuose žaidusi „Montpellier“ ekipa baltarusiams nusileido rezultatu 23:26. Kol kas titulą ginantis prancūzų klubas šiame sezone vis dar lieka be taškų, o J.Truchanovičius savo ekipai negalės padėti dar bent kelias savaites.

Puikus Aideno Malašinsko pasirodymas nepadėjo „Motor“ rankininkams atsirevanšuoti „Skjern“ klubui už pralaimėjimą praėjusiame sezone atkrintamosiose varžybose. Lietuvis šiame mače pelnė 7 įvarčius, tačiau Ukrainos čempionai danams nusileido rezultatu 37:33 (19:14).

Prancūzijos aukščiausioje lygoje „Montpellier“ tuo tarpu neklumpa. Trečiajame ture buvo įveiktas kito lietuvio Vaidoto Groso „Istres“ klubas rezultatu 33:27. Būtent šio mačo pirmajame kėlinyje Jonas Truchanovičius ir patyrė traumą, dėl kurios vėliau praleido Čempionų lygos rungtynės. Iki traumos J.Truchanovičius spėjo pelnyti vieną įvartį, V.Grosas įvarčiais nepasižymėjo. Po trijų turų „Montpellier“ turi maksimumą – 6 taškus, o „Istres“ šiuo metu turi 1 iškovotą tašką.

Tokiu pat idealiu startu Prancūzijoje gali džiaugtis ir Gerdo Babarsko „Chambery“ klubas, kuris trečiajame ture 25:23 palaužė „Dunkerque“ ekipą. Kaip ir antrosiose rungtynėse, taip ir šiame mače G.Babarskas prie savo naujosios ekipos pergalės prisidėjo vienu įvarčiu.

Gerdo Babarsko vyresnysis brolis Povilas Austrijoje taipogi pelnė vieną įvartį, o jo atstovaujama „Bregenz“ ekipa sužaidė lygiosiomis 21:21 su Vienos „Insignis“ rankininkais.

Toje pačioje Austrijos lygoje žaidžiančio Vytauto Žiūros Vienos „Fivers“ iškovojo užtikrintą pergalę. Ketvirtojo turo rungtynėse 37:27 buvo nugalėtas Leobeno „Union“ klubas. V.Žiūra prie šios pergalės prisidėjo 6 tiksliais metimais į varžovų vartus.

Fantastiškas Beno Petreikio ir Mindaugo Dumčiaus pasirodymas antrojoje Vokietijos lygoje vainikuotas ekipos pergale nebuvo. „Aue“ klubas, kurį atstovauja dar ir vartininkas Vilius Rašimas minimaliai 33:32 nusileido „Essen“ rankininkams. B.Petreikis pelnė net 9 įvarčius, o Mindaugas Dumčius pridėjo 6.

Rusijoje Mindaugas Urbonas šanso išbėgti rungtynėse prieš Čeliabinsko „Dinamo“ nesulaukė, tačiau jo atstovaujama „Spartak“ ekipa iškovojo pergalę 25:18.

Sėkmė lydėjo Mindaugo Tarcijono Opolės „Gwardia“ ekipą, kuri ketvirtojo turo Lenkijos čempionato rungtynėse pasiekė minimalią pergalę 27:26 prieš „Kwidzyn“ klubą. M.Tarcijonas šiame mače įvarčiais nepasižymėjo.

Vaido Trainavičiaus Alsmėrio „Green Park“ klubas, rungtyniaujantis BeNe lygoje pasiekė dar vieną pergalę. Šį kartą rezultatu 30:22 įveikti buvo Kvintshelio „Quintus“ rankininkai.

Praėjusį sezoną Klaipėdos „Dragūne“ rungtyniavęs Laurynas Palevičius debiutavo Atėnų „AEL“ klube, kuris rungtyniauja pajėgiausioje Graikijos lygoje. Varėniškis pirmajame mače pasižymėjo trimis įvarčiais, o jo klubas 32:18 įveikė Nikėjos „Aris“ klubą.

Suomijoje čempionų titulą ginanti „Cocks“ ekipa su Gintaru Savukynu ir Giedriumi Morkūnu buvo priversti pripažinti Tado Stankevičiaus „Dicken“ klubo pranašumą 28:23. Tadas Stankevičius šiame mače pasižymėjo dviem įvarčiais.

Į aukščiausią Šveicarijos lygą iškopęs vartininko Aisčio Pažemecko klubas patyrė skaudžią nesėkmę. Namuose žaidę „Basel“ rankininkai 22:34 turėjo pripažinti „Suhr – Aarau“ komandos pranašumą.

Fortūną nugarą atsuko ir Skirmanto Plėtos „Caen“ ekipai, kuri žaidžia antroje Prancūzijos lygoje. Vos vienu įvarčiu 31:30 buvo nusileista „Massy“ klubui, o lietuvis šiame mače įvarčių nepelnė.

Puikią pergalę aukščiausioje Vokietijos lygoje pasiekė Živilės Jurgutytės Leverkuzeno „Bayer“ klubas, kuris antrajame ture net 32:24 nugalėjo Halės Noištado „Union“ merginas. Tai buvo antroji „Bayer“ pergalė per tris rungtynes.

Gretos Kavaliauskaitės „IBV“ klubas Islandijos moterų lygoje pripažino Kopavogiro „HK“ minimalų pranašumą 22:21. Šiame mače G. Kavaliauskaitė pelnė 1 įvartį.

Antroje Vokietijos lygoje įvyko lietuvaičių akistata, kuri sėkmingiau susiklostė Eglės Alešiūnaitės ir Brigitos Ivanauskaitės atstovaujamai „Rodertal“ ekipai, kuri 28:18 nugalėjo Simonos Kolosovės Berlyno „Fuchse“ komandą. E.Alešiūnaitė ir B.Ivanauskaitė pelnė po 6 įvarčius, S.Kolosovė pasižymėjo kartą.

Toje pačioje lygoje žaidžianti Dovilė Ilčiukaitė buvo rezultatyvi ir pelnė 4 įvarčius, tačiau jos „Trier“ ekipa 26:29 nusileido „Sachsen“ merginoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių