Quantcast

Pristatė nacionalinę dviratininkų aprangą – visą pelną skirs dviračių populiarinimui

  • Teksto dydis:

Dviračių entuziastų ir profesionalų bendruomenė Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga sukūrė ir pristatė nacionalinę dviratininkų aprangą.

Kaip teigia jos kūrėjai, ši apranga bus prieinama kiekvienam, o visas pelnas, gautas iš aprangos pardavimo, bus skirtas socialiniam tikslui – dviračių kultūros puoselėjimui.

„Idėja sukurti šią aprangą gimė iš stiprių patriotinių jausmų Lietuvai. Man, dviračių mėgėjai šio sporto profesionalės – Inga Čilvinaitė-Češulienė ir Daivos Tušlaitė-Ragažinskienė – padovanojo Lietuvos rinktinės aprangą, kurią dėvėdama jausdavausi pakylėta. Daugelis mano bendražygių ėmė klausinėti, kur galėtų įsigyti tokį derinį. Tačiau tokios galimybės paprastiems dviračių mėgėjams tiesiog nebuvo – turi priklausyti klubui ar sportuoti rinktinėje. Taip ir gimė mintis ištaisyti šią neteisybę ir sukurti Lietuvos vardu ir simboliais išpuoštą aprangą, kurią galėtų įsigyti kiekvienas“, – teigia Vita Degutienė.

Paversti gimusią idėją realybe V. Degutienė kreipėsi į dviračiams neabejingą dizainerį Paulių Sanajevą, kuris ir sukūrė išskirtinę, Lietuvos vardu ir tautiniais simboliais papuoštą aprangą.

„Kuriant jos dizainą labai svarbus buvo saugumo aspektas. Todėl parinktos ryškios spalvos, kad keliu važiuojančius dviratininkus kuo geriau matytų vairuotojai“, – aiškino P. Sanajevas.

Nacionalinės aprangos poreikį atskleidė tai, jog dar nepristačius jos dizaino buvo sulaukta keli šimtai išankstinių užsakymų.

„Tą pačią akimirką, kai pamačiau šios aprangos eskizus, supratau, kad tai yra „wow“ gaminys – tiek dizaino, tiek kokybės atžvilgiu ji tenkina ir aukštus profesionalių dviratininkų standartus, ir tuo pačiu yra prieinama kiekvienam dviračių mėgėjui. Tai yra tai, ko itin trūko sparčiai augančiai Lietuvos dviratininkų bendruomenei. Todėl iškart rezervavau net tris jos egzempliorius – sau, vyrui ir dukrytei, – teigia Lietuvos čempionė, dviratininkė Daiva Tušlaitė–Ragažinskienė. – Nė nenumaniau, kad dviračių sporto mylėtojams kils ši idėja taip gražiai akcentuoti Lietuvos 100-metį. Prie šios Vitos idėjos prisidėjo begalė žmonių, tikrai labai žaviuosi šios moters iniciatyvumu, labdaringomis akcijomis ir atsidavimu dviračių sportui”.

Visas pelnas – kilniam tikslui

V. Degutienė teigia, kad nacionalinė dviratininkų apranga yra socialinis projektas – visas iš pardavimų gautas pelnas bus investuojamas į tolimesnį dviračių kultūros populiarinimą.

„Turime viziją savo veikla aktyviai jungti visą dviračių kultūros filosofiją – sveikatinimą, infrastruktūrą ir sportą. Norime, kad ant šios transporto ir sporto priemonių persėstų kuo daugiau žmonių – dideli ir maži, jauni ir vyresni, moterys ir vyrai“, – teigia V Degutienė.

Padovanotos buvo ir pačiosios pirmosios šimtmečio kolekcijos aprangos – jos suteiktos Ingos Čilvinaitės-Češulienės ir Viktoro Češulio kuruojamos Ignalinos plento dviračių grupės vaikams.

„Mano svajonė būtų pamatyti kuo daugiau įvairių dviratininkų apsirengusių šia apranga, nes tai atspindėtų mūsų lietuvių bendrystę. Pamačius gatvėje taip apsirengusį dviratininką visi žinotų, kad įsigydamas šią patriotinę aprangą žmogus skatina ir remia Lietuvos dviračių kultūrą. Tai ryškus, saugus ir garbingas ženklas“, – įsitikinusi V. Degutienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių