Quantcast

Prieš pasaulio žaidynes medikai pratęsė gražią tradiciją

Kauno medikai tęsia istorines tradicijas – kiekvieną rudenį pasitikti teniso varžybomis. 6-asis Kauno krašto chirurgų draugijos (KKChD) prezidento teniso taurės turnyras kai kuriems jų tapo repeticija prieš medikų pasaulio žaidynes.

Dalyvių gretos auga

Varžybose teniso aikštyne greta S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro dalyvavo per dvi dešimtis žaidėjų (11 moterų ir 10 vyrų), besigalynėjusių vienetų ir dvejetų rungtyse.

Šiemet renginyje netrūko staigmenų ir naujų pavardžių. Vyrų asmeninių varžybų, kuriose grūmėsi 10 dalyvių, nugalėtoju tapo Giedrius Pilipavičius. LSMU Kauno klinikų (KK) ortopedas-traumatologas pernai buvo trečias, o šį kartą finale 6:4, 6:4 pranoko KK Kardiologijos klinikos gydytoją Valdą Dobilą. Kelią į finalą nugalėtojas prasiskynė sunkiai, pusfinalio barjerą įveikdamas tik po papildomo seto. Trečiosios vietos taurę laimėjo pernykštis turnyro nugalėtojas odontologas doc. Juozas Jonaitis. Beje, šiose varžybose debiutavo ir žinomas chirurgas, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės gydytojas Rimtautas Gudas.

Pasak turnyro vyriausiojo teisėjo Tomo Bardausko, varžybos pritraukė daug naujų žaidėjų, tačiau nugalėtojų viršūnėje tvirtai stovėjo jų senbuviai. Tarp debiutantų jis išskyrė UAB „Roche Lietuva“ atstovę Jolitą Žebrauskaitę, KK gydytoją-reumatologę Onutę Kreivaitienę, LSMU vaikų reanimacijos vyr. slaugę Gintarę Kubiliūtę, Šeimos klinikos“ gydytoją Astą Gudienę, gydytoją-dermatologę prof. Skaidrą Valiukevičienę ir LSMU Sporto instituto vadovą prof. R.Gudą.

Prireikė ir pratęsimų

Moterų grupė šį kartą buvo kaip niekad gausi dalyvių. Tiesa, ne visos žaidėjos pareiškė norą išbandyti jėgas asmeninėse varžybose. Vienetų rungtyje nenugalima buvo Dalia Jarušaitienė (LSMU akių ligų klinikos gydytoja). Ji lemiamame mače 6:4, 6:1 įveikė pernykštę čempionę odontologę Aušrą Anužytę-Kepenę. Ant trečiojo pakylos laiptelio užkopė Danutė Aidukonytė-Sidarevičienė (UAB „Bayer KAM“ atstovė), aplenkusi dar tris koleges.

Pasak turnyro nugalėtojos D.Jarušaitienės, finalas nebuvo lengvas, o turnyro debiutantė D. Aidukonytė-Sidarevičienė parodė galimybes ateityje pakovoti ir dėl aukštesnės vietos.

Moterų porų rungtyje geriausiai sekėsi vienetų čempionei D.Jarušaitienei su kolege (KK reanimacinės kardiologijos skyriaus vedėja) Giedre Bakšyte. Jos užtikrintai laimėjo visas keturias akistatas. Antrąją vietą užėmė KK Išeminių ligų skyriaus vedėja Olivija Gustienė ir Eglė Simaškienė (LSMU Onkologinės ligoninės gydytoja-hematologė), suklupusios tik sykį. Trečios išsirikiavo vienetų varžybų prizininkės A.Anužytė-Kepenė bei D.Aidukonytė-Sidarevičienė.

Vyrų dvejetų varžybose netikėtumų išvengta. Čempionų taurė liko pernykščių nugalėtojų G. Pilipavičiaus ir vaikų endokrinologo iš Vilniaus Roberto Kemežio rankose. Šis duetas laimėjo visus tris mačus. Atkakliausiai klostėsi jų mūšis su Jonu Andriuškevičiumi (Respublikinės Kauno ligoninės dieninės chirurgijos skyriaus vedėju) ir jo kolega klaipėdiečiu A.Šatu. Šis dvejetas nusileido tik po papildomo seto (7:5, 4:6, 8:10) ir, kaip ir pernai, užėmė antrąją vietą. Po jų išsirikiavo po pergalę laimėję V.Dobilas su UAB „Polimeta“ vadovu Aidu Valiukevičiumi bei R.Gudas su LSMU chirurgijos sk. gydytoju-transplantologu Žilvinu Dambrausku.

Tikslai – ne vien sportiniai

Anot organizatorių, kadangi taurė jau 6-toji, tęsti tradiciją tampa kiekvieno KKChD prezidento garbės reikalas. Turnyras jau apkeliavo visus Kauno aikštynus ir šiemet sugrįžo į „senąjį“ Ąžuolyną, kur ir įvyko pačios pirmos chirurgų teniso taurės varžybos, inicijuotos tuometinio draugijos prezidento J.Andriuškevičiaus.

„Smagu, kad mūsų idėja, kurią dabar globoja dabartinis draugijos prezidentas prof. Mindaugas Kiudelis, gyvuoja ir auga. Mūsų turnyre sportiniai rezultatai yra svarbūs, tačiau svarbiausias varžybų leitmotyvas – sveikai ir aktyviai praleisti laisvalaikį, taip pat susibūrus drauge keletą dienų pabendrauti su kolegomis ne tik apie darbus“, - pasakojo J.Andriuškevičius.

Pasak jo, varžybos Kaune ne vienam kolegai tapo puikia repeticija prieš spalio mėn. vyksiančias pasaulio gydytojų žaidynes.

„Aš pats šiemet dar nerizikuosiu žengti į tarptautinę areną, tačiau mėginsiu pasirengti kitąmet Lietuvoje vyksiančiam pasaulio medikų čempionatui. Tad laukia darbingi metai - tiek profesine, tiek sportine prasme“, - šypsojosi pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių