Quantcast

Prasidėjo 1000 km lenktynių dalyvių registracija

Automobilių sporto gerbėjų, o ir pačių lenktynininkų atmintyje dar nespėjo išblėsti jubiliejinių, 15-ųjų 1000 km lenktynių, šią vasarą drebinusių kurortinę Palangą, vaizdai.

Tačiau maratonines varžybas rengianti bendrovė "Promo Events" pirmadienį, gruodžio 22 d., jau pradėjo tarptautinių 1000 km lenktynių, vyksiančių 2015 metų liepos 15-18 dienomis, dalyvių registraciją.

Renginio organizatoriai į tradicinę vasaros greičio fiestą Palangoje pakvietė pusantro mėnesio anksčiau, nei pernai. Kodėl? - tokį klausimą varžybų spaudos centras, Viešųjų ryšių agentūra "Visus Bonus" pateikė lenktynes rengiančios "Promo Events" direktoriui Dariui Jonušiui.

"2014-ųjų 1000 km lenktynės, pagrįstai tituluojamos kaip didžiausia automobilių sporto šventė Baltijos šalyse - mums buvo neeilinės, 15-osios jų istorijoje. Tačiau ne tik noras kuo geriau pasiruošti pirmajam mažajam jubiliejui suteikė papildomų rūpesčių. Penkioliktosios 1000 km lenktynės buvo pirmosios, vykusios po Palangos aplinkkelyje esančio Vydmantų transporto mazgo kapitalinės rekonstrukcijos. Pakito ne tik pati lenktynių trasa, kurios vieno rato ilgis nuo buvusių 2994 metrų sutrumpėjo iki 2682 m., ir kurį sužinojome tik varžybų išvakarėse, bet ir nemenka infrastruktūros dalis, suteikusi daugiau galimybių sportininkams ir lenktynes aptarnaujančiam personalui", - prisiminė varžybų organizatorius.

Kartu su LASF anksti patvirtinta 2015 metų 1000 km lenktynių data, nuodugniai išnagrinėjus ir atsižvelgus į daugelio Europos trasų, kuriose vyksta ilgų nuotolių lenktynės, varžybų kalendorių, atvers galimybes pajėgiausiems užsienio šalių sportininkams atvykti į Palangą, kuriuos reikia kviesti iš anksto, - įsitikinęs D. Jonušis.

Kita vertus, artėjančios didžiosios metų šventės ir kaip iš gausybės rago pasipylę laisvadieniai - puiki proga detaliau apmąstyti kitų metų planus, numatyti prioritetus ir pagalvoti apie būtinybę užpildyti 1000 km lenktynių dalyvio paraišką.

Sportininkams išties neverta sprendimo dalyvauti prestižinėse maratoninėse lenktynėse atidėlioti paskutinėms dienoms. Kuo anksčiau varžybų organizatoriai žinos ko ir su kokia technika laukti Palangoje, tuo didesnes galimybes jie turės geriau pasiruošti ir pasiūlyti dalyviams palankesnes darbo ir poilsio sąlygas.

Anksčiau pateikę paraiškas dalyvauti 2015 m. 1000 km lenktynėse Palangoje, laimės ir finansiškai. Mat organizatoriai numatė, jog mažiausią starto mokestį mokės varžybų dalyviai, pateikę ir pilnai sutvarkę paraiškas iki kitų metų sausio 31 d., kiek didesnį, kurie suspės sutvarkyti visus organizacinius formalumus iki nuo vasario 1 d. iki balandžio 15 d., ir didžiausią - atidavę paraiškas po balandžio 16 d - iki birželio 30 d.

Anksčiau pakirdusių laukia ne tik mažesni starto mokesčiai, bet ir galimybė patiems pasirinkti patogiausias vietas laikiniesiems komandų garažams (pitlane zonoje). Tą komandos galės padaryti registracijos metu, kai sumokėjusios starto mokestį ekipos pateiks pagrindinę informaciją apie komandą (komandos startinis numeris, pavadinimas, komandos licencija ir t.t.).

Jei visus reikalavimus įvykdžiusi ekipa visgi panorėtų keisti laikinosios dislokacijos vietą, tokią galimybę organizatoriai jiems palieka, siūlydami pasirinkti bet kurią likusią laisvą vietą.

"Anksti paskelbę paraiškų į lenktynes priėmimo pradžią žadame sportininkams bei jų treneriams, komandas aptarnaujančiam personalui ir visiems žiūrovams dar įspūdingesnę greičio ir pramogų fiestą, nei daugelį jų yra matę vasaros lenktynių sostinėje Palangoje", - kviesdamas liepos 15-18 dienomis atvykti į didžiausiąjį šalies kurortą ir šalia jo esančią trasą žada 1000 km lenktynių organizatorius D. Jonušis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių