Quantcast

Prasideda tarptautinis tinklinio rinktinių turnyras

Gegužės 22 - 24 dienomis Garliavos sporto ir kultūros centre vyks pirmasis tarptautinis nacionalinių tinklinio rinktinių turnyras "Lithuania Open", į kurį atvyksta Švedijos, Danijos ir Gruzijos moterų bei Gruzijos vyrų rinktinės. Pirmuosius žingsnius tarptautinėse arenose žengiantys Lietuvos tinklininkai tikisi, kad šis turnyras taps kasmetiniu renginiu ir didele švente tiek patiems sportininkams, tiek jų sirgaliams.

Lietuvos rinktinių vadovas ir turnyro organizatorius Vidas Makauskas teigia: "Šis turnyras bus puiki proga treneriams įvertinti ir atsirinkti perspektyvų jaunimą. Iki šiol rinktinės susiburdavo tik atrankos į Europos ar pasaulio čempionatus varžyboms, o pasirengimo procese būdavo sudėtinga įvertinti jaunuolius, rasti papildymo rinktinei. Moterų turnyre norėjo dalyvauti net 5 komandos, mes atsirinkome iš jų 3 pagal savo pageidavimus - Švedijos, Danijos ir Gruzijos rinktines. Vyrams visus tris mačus teks žaisti su gruzinais, tikimės, kad abi komandos iš to turės didelės naudos, o ateityje ir vyrų komandų turnyre sulauksime gausiau".

Lietuvos vyrų rinktinės vyriausiasis treneris Aivaras Strockis džiaugėsi, kad šį kartą į komandą pavyko sukviesti visus pajėgiausius užsienyje bei Lietuvoje žaidžiančius sportininkus. "Į rinktinę šį kartą suburti tinklininkai iš visų miestų, turbūt daugiausiai yra vilniečių, bet taip pat netrūksta ir kelmiškių, šiauliečių, net 9 iš jų rinktinės marškinėlius užsivilks pirmą kartą. Džiugu, kad visi pakviesti žaidėjai su dideliu malonumu atvyko ir dirba užsidegę. Jei į rinktinę ir toliau bus toks pozityvus federacijos požiūris kaip dabar, mes turėsime treniruočių planą, nemažai kontrolinių rungtynių, tai kitąmet atrankos varžybose padovanosime ir pergalę".

Lietuvos tinklinio sirgaliai pirmą kartą turės progą pamatyti vyrų rinktinėje žaidžiantį pajėgiausią Lietuvos tinklininką, pasaulio jaunių paplūdimio tinklinio čempioną Arvydą Mišeikį (Prancūzija), kuris praėjusiais metais prieš pat rinktinės stovyklą gavo traumą ir joje nedalyvavo. Taip pat atvyko naudingiausias Danijos aukščiausios lygos žaidėjas Jaroslavas Bogdanovičius, Švedijos aukščiausioje lygoje žaidžiantis Tomas Vilimas, Olandijoje rungtyniaujantis Radoslavas Adamovičius bei Estijos, Latvijos klubams atstovaujantys sportininkai.

"Jausmas atstovauti rinktinei - įdomus. Praėjusiais metais negalėjau padėti rinktinei dėl traumos, tai mane labai nuvylė. Dabar išsioperavau meniską ir viskas tvarkoje. Susirinko gera kompanija, jos pagrindą šį kartą sudaro vilniečiai, pernai buvo kelmiškiai. Gerai, kad kažkas vyksta, kad nelindime pogrindyje, nesame niekam nežinomi. Aš Lietuvoje nežaidžiau jau daugybę metų, sunku kažką pasakyti apie komandos lygį. Bet žinau, kad dalis tinklininkų žaidžia užsienyje - Švedijoje, Danijoje, semiasi ten patirties, tai viskas turėtų būti tvarkoje", - kalbėjo Lietuvos rinktinės lyderis Arvydas Mišeikis.

Pasak pranešimo, Lietuvos moterų tinklinio rinktinė taip pat žengia pirmuosius žingsnius tarptautinėse tinklinio varžybose. Pernai lietuvės dalyvavo atrankos į Europos čempionatą varžybų pirmame etape Juodkalnijoje.

"Kaip pirmą kartą pasirodėme labai gerai. Visai nedaug trūko, kad patektume į kitą etapą, o dalyvavimas mums davė daug naudos. Dabar jau galime sau kelti tikslą įveikti pirmą etapą", - kalbėjo moterų rinktinės trenerė Daiva Simokaitienė. "Šiemet mes neturime jokių oficialių rungtynių, tad šis turnyras yra puiki proga išbandyti jaunas žaidėjas. Per oficialias varžybas reikia greitai surinkti visą branduolį, o dabar mes turime laiko įvertinti jaunimą, toks šio turnyro tikslas. Pakviečiau 9 žaidėjas iš praėjusių metų komandos, o visas kitas atsirinksiu iš 14 jaunių rinktinės merginų", - pridūrė trenerė.

Iškart po tarptautinio turnyro Lietuvoje moterų rinktinė išvyksta į Švediją, kur dalyvaus dar viename turnyre drauge su Švedijos ir Norvegijos komandomis.

Lietuvos vyrų tinklinio rinktinę sudaro: Olegas Čebialis - Marijampolės "Sūduva", Artūras Vasiljevas - Daugpilio universitetas (Latvija), Gilbertas Kerpė - Kelmės "Antivis-Etovis", Liudoslavas Adamovičius - Marijampolės "Sūduva", Jonas Rakickas - Marijampolės "Sūduva", Audrius Aleknavičius - Šiaulių "Elga-Master Idea-SM Dubysa", Andžejus Savostenokas - Veru "VK Danpower" (Estija),. Radoslavas Adamovičius - "VC Landgraaf" (Olandija), Edvinas Vaškelis - Šiaulių "Elga-Master Idea-SM Dubysa", Tomas Staševičius - "Raseinių Norvelita", Arvydas Mišeikis - "VC Rennes Volley 35" (Prancūzija), Tomas Vilimas - Orkelljunga VK (Švedija), Jaroslavas Bogdanovičius - Middelfart VK (Danija), Audrius Žagužauskas - Kelmės "Antivis-Etovis".

Rinktinės vyr. treneris - Aivaras Strockis, treneris - Modestas Strockis, fizinio parengimo treneris - Mantas Pilipavičius. Rinktinės vadovas - Vidas Makauskas.

Lietuvos moterų tinklinio rinktinę sudaro: Monika Šalkutė - Sirakūzų universitetas (JAV), Agnė Daunytė -"Katrineholms VK" (Švedija), Liubov Makova - "VC Mosan Yvoir" (Belgija), Akvilė Kontvainaitė - Jonavos "Achema-KKSC", Gintarė Stauskytė - Jonavos "Achema-KKSC", Karolina Uvarovaitė - Jonavos "Achema-KKSC", Ieva Kazūraitytė - Kauno "Heksa", Viltė Makauskaitė - Jonavos "Achema-KKSC", Neringa Grikštaitė - "VC Mosan Yvoir" (Belgija). Dar 5 žaidėjos bus atrinktos iš Lietuvos jaunių merginų rinktinės po šios dienos kontrolinių rungtynių su Gruzijos rinktine. Lietuvos moterų rinktinės vyr. trenerė - Daiva Simokaitienė, trenerė - Vida Makauskienė, asistentas - Saulius Matikonis. Rinktinės vadovas - Vidas Makauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių