Quantcast

Po paskutinio šonaslydžio pirmenybių etapo aiškėja sezono lyderiai

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Marijampolėje vyko „Vimota šonaslydžio pirmenybių“ penktasis etapas.

Paskutinės šio sezono semi-pro šonaslydžio varžybos, po kurių aiškėja ir viso sezono prizininkai, sulaukė didelio susidomėjimo. Šiomis varžybomis baigėsi ir visas šių metų šonaslydžio sezonas.  Kadangi tai buvo paskutinis etapas, kuriame taškai buvo itin svarbūs, poriniuose važiavimuose netrūko artimų ir įtemptų kovų, azartas liejosi per kraštus.

Marijampolėje puiki nuotaika buvo jaučiama nuo ankstyvo ryto. Į finalą atvyko per 40 sportininkų iš visos Lietuvos, tarp kurių 3 svečiai iš Rusijos. Pirmuosius važiavimus žiūrovai galėjo stebėti nuo 10:30, kuomet ir parsidėjo dalyvių treniruotės. Jų metu pilotai galėjo susipažinti su trasos konfigūracija. Treniruotės truko iki 13 valandos, o iškart po jų prasidėjo kvalifikaciniai važiavimai. Kvalifikacinių važiavimų metu buvo išrinkti stipriausi pilotai, kurie susirungė porinėse kovose. Šį kartą kvalifikacijos metu kiekvienas dalyvis turėjo po du važiavimus. Kiekvienas jų buvo vertinamas balais, tačiau galutinį rezultatą, kas patenka į porinių važiavimų (TOP32) etapą, nulėmė vienintelis geriausias važiavimas. Maksimalus taškų skaičius vieno važiavimo metu – 100 balų.

Pasibaigus kvalifikacijai buvo paskelbta TOP32 lentelė ir sudarytos porinių važiavimų komandos. Kvalifikacijos TOP4:

1. Igoris Martynovas (85 taškai)

2. Simas Kvietkauskas (80 taškų)

3. Gediminas Ivanauskas (76 taškai)

4. Vygantas Rimkus (74 taškai)

Kaip paaiškėjo vėliau, kvalifikacijos rezultatai dar negarantavo prizinės vietos ir nugalėtojo taurės. Žinoma, kvalifikaciją vainikavo dalyvių paradas, kurio metu visi pilotai išsirikiavo trasoje. Smagu renginį stebėti iš šalies, tačiau susipažinti iš arčiau tikriausiai norėtų ne vienas šio sporto mėgėjas. Iškart po dalyvių parado tai galėjo padaryti visi.

Sezono uždaryme žiūrovai stebėjo visų pamėgtą ir visai naują Lietuvoje „Triple Drift Challenge“ rungtį. Šonaslydžio varžybose įprasta matyti trasoje važiuojančius du automobilius. Šį kartą „Triple Drift Challenge“ rungtyje varžėsi net trys automobiliai. Jų tikslas buvo išpildyti trajektoriją važiuojant kuo arčiau vienas kito. Šioje rungtyje varžėsi trys komandos – Vilniaus (A. Kazokevičius, A. Dyburis, R. Šilkinis), Kauno (I. Martynovas, S. Kvietkauskas, L. Klevinskas) ir Klaipėdos (V. Rimkus, V. Retenis, A. Osadčijus). Finale ir sezono uždaryme tikrai netrūko nuostabių pasirodymų.

Varžybose buvo nemažai techninių gedimų, dėl kurių sportininkai turėjo pripažinti techninį pralaimėjimą ir tolimesnes kovas užleisti varžovui. Taip pat agresyvių kovų metu neišvengėme ir bolidų kontaktų. Stipresnių kontaktų su bortu buvo išvengta, tačiau ne vieno automobilio bamperį teko nunešti į serviso zoną. Finaluose žiūrovai stebėjo ne vieną „one more time“ važiavimą. Tai rodo, jog paskutiniame etape susirungė lygiaverčiai ir stiprūs sportininkai.

Poriniuose važiavimuose lyderiu išliko I. Martynovas. Jis nenusileidęs priešininkams išliko pirmoje vietoje. Antrąją vietą užėmė Linas Klevinskas, atstovaujantis „LK Drift“ komandai. Kvalifikacijoje užėmęs 26 vietą jis puikiai pasirodė poriniuose važiavimuose ir pateko tarp stipriausių tos dienos sportininkų. Trečioje vietoje taip ir liko Gediminas Ivanauskas, o ketvirtas – Tomas Buivydis. Jis taip pat kvalifikacijoje nesužibėjo ir į porinius važiavimus pateko būdamas 20-oje vietoje.

Netrukus, susumavus visų „Vimota Driftingo Pirmenybių“ etapų rezultatus, bus paskelbti viso sezono nugalėtojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To zioma

To zioma portretas
Čia semi lyga ne Pro. jei ka tai Cibyrka važiuoja pro lygoje .

Zioma

Zioma portretas
Cibyrka iau neslysta ar kaip ce?? !
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių