Quantcast

Po Europos čempionato - žvilgsniai į Japoniją

  • Teksto dydis:

Lietuvos kiokušin karatė sportininkai, Europos čempionate Lenkijoje iškovojo tris aukso, du sidabro ir du bronzos medalius mintimis jau neria ir svarbiausią šių metų renginį - rudenį Japonijoje vyksiantį pasaulio čempionatą, dar vadinamą karatė olimpiada.

Varšuvoje Europos čempionų titulus iškovojo Inga Mikštaitė, Rita Pivoriūnaitė ir Valdemaras Gudauskas. Pastarajam sportininkui šis laimėjimas yra ypatingas, nes yra pirmasis tokio lygio turnyre.

„Iki šiol esu laimėjęs tik jaunimo čempionatus, tačiau niekas to rimtai nevertino. Visi sakė, kad galėsiu girtis, kai laimėsiu tarp vyrų. Tik kuo ilgiau sportuoji, tuo labiau tas nors girtis mažėja“, - šypsojosi naujasis Europos čempionas.

Sportininkas tvirtino, kad pergalės elitiniuose turnyruose buvo jo tikslas nuo pirmųjų treniruočių.

„Nuo 8 metukų, kai pradėjau lankyti treniruotes“, - tvirtino V. Gudauskas.

Papildomas dirgiklis vilniečiui visada buvo lyginimas su du kartus Europos čempionu tapusiu broliu Darium. Galima sakyti, kad dabar Gudauskai pasiekė tiek pat.

„Niekas juk nevadina du ar tris kartus Europos čempionu. Dabar brolį aplenkt galiu nebent pasiekdamas geresnį rezultatą pasaulio čempionate. Ten jo aukščiausia užimta vieta buvo šeštoji“, - kalbėjo V. Gudauskas.

Po Europos čempionato Lietuvos sportininkai kryptingai rengsis pasaulio čempionatui, kuris spalio 31 dieną prasidės Tokijuje. Vyrų varžybų dalyviai kol kas nėra žinomi, o kai kurios moterys jau žino, kad rudenį kovos Tokijuje. I. Mikštaitė ir dar viena lietuvė Gabija Gudeliauskaitė tokią teisę užsitikrino jau anksčiau, o Europos čempionės titulas kelialapį į Japoniją garantavo R. Pivoriūnaitei.

„Japonijoje moterys kovos be svorio kategorijų, todėl mums - lengvasvorėms - ten sunkiau. Vis dėlto ir mes turime savų pranašumų, kuriais stengiamės pasinaudoti“, - sakė R. Pivoriūnaitė.

Lietuvos kiokušin karatė federacijos (LKKF) garbės prezidentas Romas Vitkauskas su rinktinės treneriais mintyse jau dėlioja pasirengimo pasaulio čempionatui planus.

„Stengsimės surengti treniruočių stovyklą aukšitkalnėse Europoje, o prieš pat pasaulio čempionatą ir stovyklą Japonijoje, kad sportininkai aklimatizuotųsi“, - sakė LKKF vadovas.

„Prieš pasaulio čempionatą visi turėsime labai rimtai padirbėti, - pritarė vienas rinktinės trenerių Gediminas Varkala. - Japonijos sportininkai yra kitokie nei europiečiai, jie kovoja kitaip, todėl mūsų laukia labai daug darbo rengiantis svarbiausioms 4 metų varžyboms.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių