Quantcast

Pirma sezono pergalė: kanojininkas H. Žustautas įveikė tituluotus varžovus

  • Teksto dydis:

Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojai po tris savaites Portugalijoje trukusios treniruočių stovyklos šioje šalyje išbandė jėgas pirmose šiais metais varžybose. „Nelo Winter Challenge“ varžybose dalyvavo daugiau negu 150 baidarininkų ir kanojininkų iš devynių šalių. Jie varžėsi neįprastose – 150 m ir 1500 m distancijose, vietoje olimpinių 200 m ir 1000 m distancijų.

Geriausiai iš lietuvių sekėsi Europos žaidynių čempionui ir Europos vicečempionui Henrikui Žustautui. Lietuvis triumfavo 150 m vienviečių kanojų irklavimo varžybose.

Nugalėtojo titulą apgynęs H.Žustautas antroje vietoje paliko net dvylika aukso medalių pasaulio čempionatuose iškovojusį Londono olimpiados prizininką rusą Ivaną Shtylį. Trečią vietą užėmė Rio de Žaneiro olimpiadoje tris medalius laimėjęs brazilas Isaquiasas Queirozas dos Santosas. Ketvirtas liko dabartinis pasaulio ir Europos čempionas 500 m distancijoje čekas Martinas Fuksa.

Penktą vietą šioje distancijoje užėmė kitas Lietuvos kanojininkas Vadimas Korobovas. Iš viso šioje rungtyje startavo 44 sportininkai.

1500 m vienviečių kanojų distancijoje V. Korobovas užėmė 11 vietą. H. Žustautas buvo 36-as tarp 43 dalyvių.

„Abu stipriausi Lietuvos kanojininkai jau pradėjo ruoštis 1000 m distancijai, nes neturime vilčių, kad kitoje olimpiadoje išliks iki šiol olimpine buvusi 200 m sprinto distancija, kurioje H.Žustautas ir V.Korobovas pasiekė geriausius rezultatus. Nors jau pakeitė treniruočių metodiką, H.Žustautas dar kartą įrodė, kad yra vienas geriausių pasaulyje sprinto distancijoje ir aplenkė tituluotus varžovus. Devyniolikmetis pasaulio sprinto rekordininkas V.Korobovas gerai prisitaiko prie ilgos distancijos ir šiose varžybose pamatėme, kad jis sparčiai artėja prie geriausių pasaulio stajerių“, – teigia Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos generalinis sekretorius ir treneris Romas Petrukanecas.

„Nelo Winter Challenge“ baidarių irklavimo varžybose tarp prizininkų pateko Ignas Navakauskas. 150 m varžybose lietuvis iškovojo bronzos medalį. Penktą vietą užėmė Artūras Seja. Šioje rungtyje dalyvavo 105 baidarininkai.

Daugiausia dalyvių surinko 1500 m baidarininkų varžybos, kuriose startavo net 113 sportininkų. Iš Rio olimpiadoje penktą vietą užėmusios dvivietės į vienvietes baidares šiose varžybose persėdę Ričardas Olijnikas užėmė 9 vietą, Ričardas Nekriošius finišavo 19-as.

Stovykloje Portugalijoje dalyvavo ir Rio de Žaneiro olimpiadoje bronzos medalius 200 m distancijoje laimėjusi baidarių dvivietė Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas, kurie taip pat apgaubti nežinios dėl olimpinių distancijų keitimo.

„Teigiama, kad dviviečių baidarių 200 m distancijos olimpinių žaidynių programoje neliks. Tokiu atveju net trys stiprūs Lietuvos baidarininkai sprinteriai – I.Navakauskas, A.Lankas ir E.Ramanauskas – kovos dėl vienintelio kelialapio į olimpinę vienviečių baidarių 200 m rungtį. Lietuviai dažniausiai skina pergales sprinto distancijose, todėl jeigu neliks dviviečių sprinto distancijos, tikimės, kad Tarptautinė baidarių ir kanojų irklavimo federacija olimpine distancija patvirtins keturviečių baidarių 500 m varžybas. Tokiu atveju formuosime Lietuvos baidarininkų keturvietę, kuri jau įrodė, kad gali kovoti dėl aukščiausių apdovanojimų. Pernai spontaniškai suburta lietuvių keturvietė laimėjo pasaulio taurės varžybas“, – tvirtina R.Petrukanecas.

Į Lietuvą vos savaitei grįžę Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojai antrą treniruočių stovyklą vėl rengs Portugalijoje. Joje prie Lietuvos rinktinės lyderių prisidės ir artimiausia olimpinės rinktinės pamaina. Antroje stovykloje dalyvaus 14 Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių